Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
Windows 10 kullanırken bu sorunu yaşamaya başladım. Oynadığım oyunlar; Delta Force, Apex Legends, Marvel rivals. Bir anda kapanıyor, aniden masaüstüne dönüyorum iki saniye önce oynamıyormuş gibi. Windows 11'e güncelledim sorun devam ediyor. Bir hafta oldu format atalı. Var mı bu problemi yaşayan?

Donanımım:
  • A520mk V2
  • Ryzen 5 5600
  • 3060 Ti 8 GB
  • 2x8 16 GB 3200MHz
  • NVMe M.2 500GB SSD
  • 550W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
En son bu tarz bir sorun yaşadığımda RAM slotumda arıza olduğunu öğrendim. BIOS'tan XMP kapatıp dene ve MemTest yap.
Windows 10 kullanırken bu sorunu yaşamaya başladım. Oynadığım oyunlar; Delta Force, Apex Legends, Marvel rivals. Bir anda kapanıyor, aniden masaüstüne dönüyorum iki saniye önce oynamıyormuş gibi. Windows 11'e güncelledim sorun devam ediyor. Bir hafta oldu format atalı. Var mı bu problemi yaşayan?

Donanımım:
  • A520mk V2
  • Ryzen 5 5600
  • 3060 Ti 8 GB
  • 2x8 16 GB 3200MHz
  • NVMe M.2 500GB SSD
  • 550W PSU

İşlemci sıcaklığı ne durumda?

En son bu tarz bir sorun yaşadığımda RAM slotumda arıza olduğunu öğrendim. BIOS'tan XMP kapatıp dene ve MemTest yap.

Çözüm
İşlemci sıcaklığı ne durumda?

Daha önce en yüksek gördüğüm 89 derece. Stok soğutucu. Olayı son yaşadığımda 83 dereceye çıkmış, oyunu kapatacak kadar bir sıcaklık değil herhalde.

1733962665148.webp

Ben de buna benzer bir şey okudum, RAM'lerden şüpheleniyorum. 3200MHz yerine 3000MHz'ye ayarlasam düzelir mi ki?

Daha önce en yüksek gördüğüm 89 derece. Stok soğutucu. Olayı son yaşadığımda 83 dereceye çıkmış, oyunu kapatacak kadar bir sıcaklık değil herhalde.

Eki Görüntüle 106567

Ben de buna benzer bir şey okudum, RAM'lerden şüpheleniyorum. 3200MHz yerine 3000MHz'ye ayarlasam düzelir mi ki?

RAM MHz değerini defaulta çek dene bakalım. Sorun RAM'lerden kaynaklı diye düşünüyorum.

XMP kapatınca MHz 2133'e düşüyor, 2666'da kalsaydı sorun yoktu, bayağı düştü. 2666'ya kendim alsam, sorunu tekrar yaşar mıyım?

Yani onu bilemem fakat XMP kapatınca 2133'e düşüyorsa ellemeyin o şekilde deneyin. Aradaki farkı hissetmezsin zaten.