AMD'yi tam bilmiyorum ama biraz da olsa sistem rahatlar.

5600 ile 3080 darboğaz yapmaz hocam, bu şartlarda 5600'den 5700X'e geçmek mantıklı bir yükseltme değil. X3D CPU'lar da aşırı pahalılar ve bulunmuyorlar zaten. Şu an RAM yükseltmesi sistemi için yeterli yükseltme olarak, normalde yaşanmaması gereken bir şeyi yaşıyoruz konu sahibiyle beraber 😂

Hocam tekrar tekrar işlemci değiştirmek istemem haliyle. Almışken tam olsun diye bakıyorum. Ek olarak eğer para biriktirip anakart, işlemci, ram'i satıp AM5 bundle almak mantıklı mı? Örneğin yine 16gb ramli 7500f li bir sistem.
Mantıklı hocam. Bu arada Windows'taki hantallık derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Diğer arkadaşlar da var bu hantallık dedi de ben hantallık hissetmiyorum acaba bende mi yok yoksa ben mi fark etmiyorum merak ettim.

Mantıklı hocam. Bu arada Windows'taki hantallık derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Diğer arkadaşlar da var bu hantallık dedi de ben hantallık hissetmiyorum acaba bende mi yok yoksa ben mi fark etmiyorum merak ettim.
Hocam örneğin Chrome, Discord, dosya yöneticisi, bir şeyi sürüklerken, arama kutucuğu gibi şeyler akıcı değil bunu nasıl anlatsam bilemedim bir ton ifade türü var. Kısacası bir hantallık söz konusu :D. Bazen mouse imleci bile donuyor o derece bir şey.

Hocam örneğin Chrome, Discord, dosya yöneticisi, bir şeyi sürüklerken, arama kutucuğu gibi şeyler akıcı değil bunu nasıl anlatsam bilemedim bir ton ifade türü var. Kısacası bir hantallık söz konusu :D. Bazen mouse imleci bile donuyor o derece bir şey.
Bunun sorunu sisteminiz değil. Windows 11 kullanıyor olmanız. 10 kurun geçin ya da göz yumun.

Anladım hocam. Bende de öyle hafif bir hantallık var. İlk laptopumu yani şu an kullandığım laptopumu aldığımda Windows 11 kurmuştum. Yani Windows 10 hiç kullanmadım neredeyse. O yüzden gözüme çarpmıyor olabilir.

Şöyle anlatayım. Özellikle Windows pencerelerini sürüklerken (explorer, görev yöneticisi gibi) basbayağı kasıyor arayüz. Start menüsünde bir şeyler yaparken de aynı şekilde. Chrome üzerinde Whatsapp Web'de örneğin sohbetler arası dolaşırken, mesaj yazarken veya sayfalarda scroll yaparken o kasmayı hissediyorum. Oyunda FPS drop yemek gibi oluyor direkt 😂

Çok büyük ihtimalle Windows 11 kaynaklı. Windows 10 geçmeyi düşünüyorum ama hem outdated oldu hem de arayüzünü beğenmiyorum. Geçebilsem Linux kullanacağım ama kullandığım bazı programlar ve oynadığım bazı oyunlar çalışmıyor. Sıkıştık kaldık Windows 11'de, Microsoft'un eline bakıyoruz 😂