Pardayan

Çalışkan
Sistem:
  • Monitör: MSI MAG 256F.
  • Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • RAM: Kingston Beast Black 8 GB 3600MHz CL17 Intel XMP 2.0 DDR4 RAM (2x)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (MPK)
  • Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 bulk OC.
  • PSU: Maxpro III 600W

Anakartın kutusunun üzerinde 5000 serisine hazır olduğu belirtiliyor.
Monitörün takılı kabloyu otomatik algılaması özelliği açık. ( laptopa bağlayarak baktım )
Monitör kasaya bağlıyken menü ekranını açmıyor ( sormadan söyleyeyim )
Ekran kartı yerine tam oturuyor.
Ayrıca kasaya fare ve klavye bağlayınca ışıkları yanmıyor ( belki işe yarar bilgi )

Yaptıklarım:
  1. RAM'ler tek tek denendi. ( farklı slotlarla da denedim )
  2. Farklı bir HDMI kablosuyla denedim ( ekran kartına takıyorum )
  3. Monitörü ayrı bilgisayarda denedim çalışıyor. ( laptop )
  4. Stok işlemci soğutucunu değiştirmiştim. Değiştirdiğim parçayı söküp denedim.
  5. Kasayı televizyona bağladım yine görüntü gelmedi.

Yapmadıklarım:
  1. BIOS pilini sökmedim.
  2. RAM'leri silgiyle silmedim.
  3. DisplayPort kablosuyla denemedim.
  4. Farklı RAM'ler denemedim.

Yakın bir zamanda DP 1.2 kablosuyla bağlamayı ve RAM'leri silip kullanmayı deneyeceğim. Farklı çözüm fikirleri için yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü kullanma kılavuzunda sinyal gelmediği zaman LED'in turuncu yanacağını belirtmiş. Kasaya bağlıyken turuncu yanıyor. Bu da sorunun kabloda olabileceğini düşündürdü. Fakat aynı kabloyla laptopa bağlayınca görüntü geliyor.

%99 ihtimalle anakarttan dolayı başka akıla gelen bir şey yok.
Zedelenme gibi fiziksel bir şey mi yoksa daha donanımsal olarak mı düşünüyorsunuz ? Çünkü bu sistemi hazır aldım. BIOS güncellemesini yapmadılar mı diye düşündürüyor.

Monitörü kullanma kılavuzunda sinyal gelmediği zaman LED'in turuncu yanacağını belirtmiş. Kasaya bağlıyken turuncu yanıyor. Bu da sorunun kabloda olabileceğini düşündürdü. Fakat aynı kabloyla laptopa bağlayınca görüntü geliyor.

Zedelenme gibi fiziksel bir şey mi yoksa daha donanımsal olarak mı düşünüyorsunuz? Çünkü bu sistemi hazır aldım. BIOS güncellemesini yapmadılar mı diye düşündürüyor.

Ben fiziksel hasardan çok BIOS güncellemesi olabileceğini düşünüyorum sistemi tamamen söküp baştan kurmana rağmen hiçbir şey değişmemiş başka bir alternatif yol kalmadı. Ya da donanım arızası var bir veya birkaç parçada başka bir olasılık olabileceğini düşünmüyorum.

Ben fiziksel hasardan çok BIOS güncellemesi olabileceğini düşünüyorum sistemi tamamen söküp baştan kurmana rağmen hiçbir şey değişmemiş başka bir alternatif yol kalmadı. Ya da donanım arızası var bir veya birkaç parçada başka bir olasılık olabileceğini düşünmüyorum.

DP kablosu ve RAM'leri silgiyle hafiften silip denedim yine olmadı. Ben de dediğin gibi BIOS güncellemesi kaynaklı olabileceğine yakınım. Elimde eski bir işlemci yok, bu yüzden bilgisayarcıya götürmem lazım herhalde. Başka bir forumda sorunun PSU'dan kaynaklı olabileceği söylendi. Buna ihtimal veriyor musun? İçerdeki tüm fanlar çalışıyor.