Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alone Writer

Başarılı
RAM: 16 GB 3600 XMP aktif Dual 2x8
SSD veya HDD modeli: PNY CS3140 1 TB M.2 SSD
Ekran kartı: MSI 6700 XT Dual OC gaming
Anakart: Gigabyte B550 DS3H rev 4
İşlemci: Ryzen 5 5600

Birkaç haftadır bu şekilde garip hatalar alıyorum, tarayıcı açıkken gerçekleşiyor. son aldığım hatalar için yardım edebilir misiniz?

Uyguladığım çözümler: XMP kapatmak, MPO kapatmak, TDR değiştirmek, DDU ile GPU driver tekrar kurmak, DISM Online ile repairler, SFC komutu, Windows ISO'su ile repair.

Windows, BIOS, chipset AMD GPU her şey güncel.

Bu da Debug dosyam:

aaxx.webp

Dosya Ekleri

Çözüm
RAM'lerde kaynaklı bence hocam, uzun süre 3600MHz nasıl kullandınız bilmiyorum ama 3200MHz'de daha sağlıklı olur. 3600MHz'de kullanacaksanız RAM voltajı biraz arttırın. Sadece EXPO açık 3200MHz'de kullanmanız daha sağlıklı olur.
Kernel Power hatası genellikle ekran kartı arızalı değilse eğer RAM ve PSU'dan kaynaklı olur. Kullandığınız PSU nedir? OCCT Power testi yapın. 12V ne kadar düşüyor takip edin.

PSU'yu en sona koyalım, kritik seviyelerde çünkü. Herhangi bir O.C yaptınız mı? DDU ile sürücüyü kaldırırken başka sürümleri denediniz mi? RAM'lerin XMP/EXPO kapalı iken hata devam ediyor mu? Ediyor ise PSU'yu değiştirin derim. Değiştirmeden önce ekran kartıyı söküp takın, tekrardan test edin. Sorun devam ederse değiştirin.

RAM'lerle ilgili olabilir gibi geliyor, XMP kapalıyken hiç hata olmuyordu. En son 3200'de sorunsuzdu 3600'de uzun süre kullandım. En son temizledim cıkartıp ondan sonra hatalar arttı.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'yu en sona koyalım, kritik seviyelerde çünkü. Herhangi bir O.C yaptınız mı? DDU ile sürücüyü kaldırırken başka sürümleri denediniz mi? RAM'lerin XMP/EXPO kapalı iken hata devam ediyor mu? Ediyor ise PSU'yu değiştirin derim. Değiştirmeden önce ekran kartıyı söküp takın, tekrardan test edin. Sorun devam ederse değiştirin.

OC yok, aksine undervolt var.

Son düzenleyen: Moderatör: