1705698442405.webp

@tarko ile beraber gerçekleştirdiğimiz macOS 14.0 Sonoma kurulumu ile ilgili ufak detaylar aşağıda yer almaktadır. Teşekkürler, @tarko.

Sistem Bilgisi​

• AMD Ryzen 5 5600
  • Gigabyte B450M S2H (F65b)
  • 2x16 GB DDR4 RAM
  • XFX RX 6800 XT
  • Samsung 980 Pro 1 TB NVMe SSD
  • Ugreen AC650 (RTL8811CU) Wi-Fi adaptör

Düzenlenen BIOS seçenekleri​

• CSM --> Disabled
  • Secure Boot --> Disabled
  • Above 4G Decoding --> Enabled
  • ReSize BAR --> Disabled

AMDRyzenCPUPowerManagement ve SMCAMDProcessor kextleri bu sürümde sorun çıkardığı için kurulum aşamasında bol bol config dosyasında değişiklik yapıldı. Biraz uğraştırıcı oldu, en sonunda sade de olsa kurulum gerçekleşti.

Kablosuz ağı kullanmak için SIP (System Integrity Protection) seçeneğini Recovery bölümünde Terminal'den csrutil disable yazarak kapattım, uygun sürücüyü kurdum: GitHub - chris1111/Wireless-USB-Big-Sur-Adapter: Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS

İmaj: OpenCore: macOS Sonoma 14.0 Intel & AMD Kurulum İmajı

AMDRyzenCPUPowerManagement ve SMCAMDProcessor kextleri bu sürümde sorun çıkardığı için kurulum aşamasında bol bol config dosyasında değişiklik yapıldı. Biraz uğraştırıcı oldu, en sonunda sade de olsa kurulum gerçekleşti.

Kablosuz ağı kullanmak için SIP (System Integrity Protection) seçeneğini Recovery bölümünde Terminal'den csrutil disable yazarak kapattım, uygun sürücüyü kurdum: GitHub - chris1111/Wireless-USB-Big-Sur-Adapter: Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS
Sıfırdan 14.4 kurulumu başarılı. Kext problemi yok. Wi-Fi sürücüsünü çalıştıramadım. Bir şeyleri eksik yapmış olabilirim.

Tekrar kurulum yaptım, bu sefer farklı sürüm sürücü denedim ve çalıştı.

Son düzenleme:
Sıfırdan 14.4 kurulumu başarılı. Kext problemi yok. Wi-Fi sürücüsünü çalıştıramadım. Bir şeyleri eksik yapmış olabilirim.
Bu sürücüyle çok kısa zaman RTL8822BU kullanmıştım, sadece 2.4 GHz ağlara bağlanabiliyordum. Ek programla bağlanıyorsunuz, Wi-Fi kısmında çıkmıyor.