Çözüldü R5 5600 sistem boştayken resetleniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Commander Shepard
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 413
  • Etiketler Etiketler
    whea
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşlemcim Ryzen 5 5600, anakart B550M PRO-VDH, RAM`ler DDR4 3600 MHz 2x8 GB. Herhangi bir OC falan yok işlemci de. Oyun oynarkende sıkıntı yok, hiçbir kapanma vs. yok. Testlerde sorun yok.

Ancak sistem boştayken video falan izliyorum ya da bakınıyorum öyle bir anda resetliyor işlemci kendini anlamıyorum. PSU ile ilgili sıkıntı değil çünkü OCCT ile power testinde kapanmıyor sadece boştayken kapanıyor. Minidump yok üretmiyor sistem mavi ekran değil direk hata vermeden resetliyor yeniden açılıyor.

Kernel 41: https://www.mediafire.com/file/rxskn661yboz19n/Kernel_olan.evtx/file

Whea 18: https://www.mediafire.com/file/gdsi0ccwnjw4f1n/Whea_18_olan.evtx/file

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güç seçeneklerinden minimum işlemci ayarını yüzde 100 yap sorunun düzelecek.
Zaten öyle.

Eğer bu sorunu yaşayan olursa konu açıp bu konuya mesaj atsın yardımcı olurum baya araştırma yaptım bunun üzerine her şeyi denedim ve en sonunda bu yaptıklarım yardımcı oldu bana. Şu anda XMP açık ve rahatça kullanıyorum. Çözümüm şöyleydi: İlk güç planından gelişmiş güç seçeneklerine geldim ve kullandığım plandaki "sabit diski kapatmak için beklenecek süre" kısmını 10000 yaptım. Sonradan yaptı mı hatırlamıyorum bu da çözmüş olabilir oyun oynadığım için yaşamadım kapanma. Ondan sonra işlemciyi yerinden çıkarıp tekrar oturttum ve RAM`leri de çıkarıp taktım. RAM`leri ilk çıkarırken bir tanesinin sanki hafif yukarıda gibi olduğunu hissettim bastırdım ilk bastırınca yuvaya hafif oturdu. Yani işlemcinizi çıkarıp tekrar oturtun ve RAM`leri de çıkarıp iyice yerine oturtun.

Eğer hala garanti ya da iade hakkınız varsa da ve hiçbir şekilde düzelmiyorsa parçaların hepsini iade edip yeni parçalar sipariş edebilirsiniz de. İnternette genellikle parçalardan birinde sorun çıktığından olduğunu yazmış millet. Sorun çıkaran parçalar genellikle sırasıyla: işlemci, anakart, güç kaynağı, ekran kartı, ram.

RAM lerinizde problem olma ihtimali yüksek. Kit RAM mi kullanıyorsunuz?

OCCT ile yükte PSU sorunsuz çalışıyorsa PSU'nuz sağlam olmuyor. Aynı şekilde sistem idle iken de şuan yaşadığınız problem PSU kaynaklı olabilir, ki öyle gözüküyor.
Başka bir PSU deneyin, çok yüksek ihtimal probleminiz çözülecektir.

Başka bir PSU ile maalesef deneyemem elimde yok ve bilgisayarcılarda ucuza bakmıyorlar bakmalarını istesem bile. OCCT ile test yaparken kapanmıyor o yüzden PSU`da sorun yok ki yeni aldım daha yani ve C tier bir PSU. Ve de i7-4790K ile kullanırken hiçbir sorun yoktu sistemde kapanmıyordu şimdi yeni sisteme geçince olmaya başladı. RAM`leri test etmek istiyorum ama edemiyorum out of range hatası veriyor Memtest86 ile test yapmaya çalıştığım zaman monitörde. XMP kapalı.

OCCT testinde bu sefer 3D Adaptive - 785808 error(s) found (GPU #0 - Ellesmere ) diye bir hata verdi. Driver güncellemesi artı PCIe kablosunu değiştirip deneyeceğim şimdi çünkü 1 ay önce aldım PSU`yu o zaman vermiyordu bu hatayı.

Son düzenleme:

Out of range hatası genellikle 2 problemden kaynaklanıyor. Ekran çözünürlüğü veya yenileme hızı monitörün görüntüleyebileceğinden daha yüksek bir değere ayarlandığında ya da seçtiğiniz yenileme hızının monitörün desteklediğinden daha yüksek olmasından kaynaklanır. Shift'e basılı tutarak bilgisayarı yeniden başaltın. Güvenli modu açın. Masaüstünüze sağ tıklayın ve görüntü ayarlarını seçin. Ayarlar sekmesine gidin ve çözünürlük sekmesinde monitörünüze uygun doğal çözünürlüğü seçip kaydedin. Sorunun devam etmesi halinde DDU ile ekran kartı driverını silip temiz kurulum yapabilirsiniz. Son olarak fiziksel olarak monitörünüzün kablosunun sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

OCCT ile test yaparken kapanmıyor o yüzden PSU`da sorun yok ki yeni aldım daha yani ve C tier bir PSU.
Bunu söylemekten nefret ediyorum fakat PSU'nuzu yeni almanız, C tier olması, OCCT ile test yaparken kapanmıyor olması PSU'nuzun sağlam olduğu anlamına gelmiyor hocam. Eğer eşinizden dostunuzdan deneyebileceğiniz PSU bulamıyorsanız biraz paraya kıyın bir bilgisayarcıya götürün, arıza tespit yapsınlar. Ben hala PSU'nuzda problem olduğunu düşünüyorum.

Eğer PSU`da sıkıntı olsa aynı şeyi önceki sistemde de yapardı ki daha 2 hafta bile olmadı önceki sistemi kullanalı. Aynı şey üzerine ısrar etmek yerine başka çözüm önerin lütfen.

AMD'nin en sıkıntılı serilerinden, en azından Windows üzerinde sıkıntılı. Başka GPU ile deneme şansın var mı?
OCCT`nin power testinde sıkıntı var mış. 3D Adaptive testinde 2 buçuk dakika test yapınca hata vermedi ekran kartını %100 extreme testine soktum. Şu an ki tek problemim bu hata:
Whea 18 (Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği
Hata Kaynağı: Machine Check Exception
Hata Türü: Cache Hierarchy Error
İşlemci APIC Kimliği: 11

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.)

XMP kapalı demişsin; RAMler muhtemelen düşük frekansda çalışıyor. Öyle kalmaya devam etsin.
Curve Optimizer ile tüm çekirdeklere +5 voltaj verip deneyebilir misin? Sorun çözülürse silikonumuz çok düşük kalitede. Değişim ya da iade yoluna gidebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…