R5 5600 kullanıyorum, Cyberpunk oynarken işlemci değerlerine bakmak için HWMonitor kullanıyorum ama bir şey dikkatimi çekti, oyun sırasında clocks kısmındaki Core'lar 4642MHz sabit, ancak sık sık rastgele Core'lar 4642MHz'den 3500, 3400MHz seviyelerine iniyor, sıcaklıklara baktığım zaman sıvı soğutma etkisi ile işlemci en fazla 65 dereceye çıkıyor, çoğu oyunda son zamanlarda FPS'in daha düşük olduğunu fark ettim, bu sorun yüzünden olabilir mi?

R5 5600 kullanıyorum, Cyberpunk oynarken işlemci değerlerine bakmak için HWMonitor kullanıyorum ama bir şey dikkatimi çekti, oyun sırasında clocks kısmındaki Core'lar 4642MHz sabit, ancak sık sık rastgele Core'lar 4642MHz'den 3500, 3400MHz seviyelerine iniyor, sıcaklıklara baktığım zaman sıvı soğutma etkisi ile işlemci en fazla 65 dereceye çıkıyor, çoğu oyunda son zamanlarda FPS'in daha düşük olduğunu fark ettim, bu sorun yüzünden olabilir mi?

Sisteminin diğer bileşenleri nedir?

@DarthVader1 Sorunun ssd den kaynaklandığına emin miyiz?
1727689747071.webp

@DarthVader1 İşlemciye birkaç gün önce overclock denemesi yaptım, 4.7 4.8GHz çıkarttım, Prime 95 testinden başarıyla geçti, sıcaklıklarda çok yükselmedi ama overclock sonrası Cyberpunk'ta daha düşük FPS aldığımı fark edince BIOS sıfırladım.

@Caner Uncu @Geraltın kılıcı @Recep Baltaş Hocam herhangi bir bilginiz var mı? Bu overclock sonrası olmuş olabilir mi?

@DarthVader1 işlemciye birkaç gün önce overclock denemesi yaptım, 4.7 4.8GHz çıkarttım, Prime 95 testinden başarıyla geçti, sıcaklıklarda çok yükselmedi ama overclock sonrası Cyberpunk'ta daha düşük FPS aldığımı fark edince BIOS sıfırladım.

Oyunda akıcılıkta problem var mı yoksa biraz FPS düştüğü için mi soru soruyorsunuz? İşlemci oyunda dinamik olarak çalışabilir hep en yüksek frekansta çalışmayabilir ekran kartın çok da yüksek bir model değil oyun içi ayarlara fazla yüklendiysen yük işlemciden ekran kartına geçtiği için frekansını düşürüyor olabilir. Bu arada çözünürlüğünüz neydi?