Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

toprakatess

Başarılı
Selam, birinin yardımı ile buraya kadar geldim ancak aşağıdaki hatayı alıyorum. Reset NVRAM yaptım. Hata ektedir. Dosya yüklemeyi bulamadığımdan başka bir siteye kurdum.

IMG_0644.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Reset NVRAM yapıp dener misin?
Konu devamındaki duruma göre fixlenip tekrar yüklenmiştir.
Çok özür dilerim, böyle mi olacak?

Kod:
    <key>NVRAM</key>
    <dict>
        <key>Add</key>
        <dict>
            <key>4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14</key>
            <dict>
                <key>DefaultBackgroundColor</key>
                <data>AAAAAA==</data>
            </dict>
            <key>4D1FDA02-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B30102</key>
            <dict>
                <key>prev-lang:kbd</key>
                <string>en-US:0</string>
            </dict>
            <key>7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82</key>
            <dict>
                <key>ForceDisplayRotationInEFI</key>
                <integer>0</integer>
                <key>SystemAudioVolume</key>
                <data>Rg==</data>
                <key>boot-args</key>
                <string>-v npci=0x3000 keepsyms=1 agdpmod=pikera debug=0x100 alcid=1</string>
                <key>csr-active-config</key>
                <data>AAAAAA==</data>
                <key>prev-lang:kbd</key>
                <string></string>
                <key>run-efi-updater</key>
                <string>No</string>
            </dict>
        </dict>
        <key>Delete</key>

Hayır, girdiyi yanlış keygroup'a eklemişsin. Ayrıca özürlük bir şey yok. Ben size direkt configi atayım, vakit kaybetmeden kurulumu yapın.

Birazcık araştırdım pek anlamadım, this disk is locked diyor. Diskin dosya sistemi yüzünden mi? Onu çözdükten sonra direkt kurayım mı? Kext denilen dosyalar yüzünden sorun yaşar mıyım?

Lütfen bunu yanlış anlamayın fakat bu kadar az tecrübe ile Dual Boot yapma istememe sebebiniz nedir? Disk alanınız mı yok? Ayrıca Dual Boot yapmayacaksanız Windows üzerinden diski biçimlendirmenize gerek yok. Disk İzlencesi'nde tüm diski silip APFS olarak biçimlendirmeniz yeterli olur.

Dual boot yaparsam yana Windows kurarım. Windows'ta da oynadığım oyunlar var ve ağır oyunlar maalesef.

Hocam, az once dedigim gibi kext falan sorun cikarir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu anlamıyorum. Kurulum ekranına ulaştın, devamında bir sorun çıkmaz. Komplike bir sistemin yok, olsa idi çıkabilme şansını göz önünde bulundururdum. Kurulum sonrası EFI'yi kendine göre özelleştirebilirsin. Sadece macOS kullanmaktan bahsediyorsun fakat ben sana macOS'ta ses giriş/çıkışlarında sorun yaşayacağını söyledim. Çünkü işlemcin Ryzen APU bir işlemci.

Hocam bir hata aldım dosyaların yedeğini aldım ama yine de ne olur ne olmaz dual boot kuracağım. Sizin sözünüze uymak daha mantıklı, diski bölüyorum şimdi.

Birkaç kez kendi kendine yeniden başlattı, o şekilde kuruluyor normal midir? Bu arada her şey için çok teşekkür ederim, geçmiş doğum gününüzü de kutlarım

Son düzenleme: