Atalay Arık

Gelişen
Arkadaşım masaüstü bilgisayarına su döktü, 520M Pro + 5600'lu anakartı vardı, bende de 5600X + 550M Pro var.

Debug LED kısmında CPU ışığı yanıyordu, dedim getir bana kasayı işlemcileri değişip deneyelim. Onun işlemciyi benim anakarta taktığım zaman aynı şekilde Debug LED CPU yanıyordu, benim işlemciyi de ona taktığım zaman Debug LED CPU yanıyordu.

Yani aklıma direkt olarak CPU ve anakartın mort olduğu geldi. Bunun bir tamir yöntemi var mı? Yoksa çocuk yenisini alacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
O islemciyi denedikten sonra senin bilgisayar calisiyor mu hala? Oyle ise o islemci bozulmustur. Tamir edilmez. Anakart belki edilir ama o da tamir maliyetine degmez gibi. Anakartin sifiri 2K zaten. Islemci olu. RAM'leri de deneseydiniz.

RAM'ler saglam cikarsa onlari ikinci elde satabilir. Bozuk anakarti da sari sitede bir kac yuz tl'ye satabilir belki. Yedek parca icin alan oluyor.

Alacaksa AM5 alsin. Bu saatten sonra sifir AM4 alinmaz.

O islemciyi denedikten sonra senin bilgisayar calisiyor mu hala? Oyle ise o islemci bozulmustur. Tamir edilmez. Anakart belki edilir ama o da tamir maliyetine degmez gibi. Anakartin sifiri 2K zaten. Islemci olu. RAM'leri de deneseydiniz.

RAM'ler saglam cikarsa onlari ikinci elde satabilir. Bozuk anakarti da sari sitede birkaç yuz TL'ye satabilir belki. Yedek parca icin alan oluyor.

Alacaksa AM5 alsin. Bu saatten sonra sifir AM4 alinmaz.

Evet benim bilgisayarım sorunsuz çalışıyor, sadece işlemcisi gitmiş olsaydı 5700X3D filan aldıracaktım da, ikisi de gidince AM5 geçsin zaten, vatandan almıştı sistemi 6 ay önce filan 4060'lı. Ne diyeyim yazık oldu yeni sisteme.

Artı -1 Eksi