MFD

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir sistem topladım ve sistemde B650 Tomahawk Wi-Fi, Ryzen 5 7600 ve XPG Lancer RGB 6000MHz CL30 16x2 RAM kullanıyorum.

Başlarda sorun yoktu fakat 2 ay kullanamadım bilgisayarı ve açmaya çalıştığımda Debug LED'lerden CPU ve DRAM yanıyordu aynı anda. Çok uzun süre bekleyince veya 5-6 kere reset atınca bilgisayar açılıyor ama kapanınca tekrar aynı döngü.

Clear CMOS, tekli RAM kullanma, RAM silme, RAM yerini değiştirme vs. her şeyi denedim ama düzeltemedim.

Lütfen bana yardım edin. @Recep Baltaş hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha çözemedim. Yeni BIOS sürümü bekliyorum. Eğer düzemlezse anakartı servise yollayacağım
Hocam ben de aynı sorunu yaşadım. Güç kaynağını kapatıp CMOS sıfırlama yapınca pc açıldı ve direkt ilk bios'a girdim. Sıvı soğutucunun fanların ayarlarıyla oynamıştım. Onları default yapınca kapanmadı sistem. Bir de ek olarak Flash BIOS desteği varsa denemediyseniz o da çözebilir.

Hocam ben de aynı sorunu yaşadım. Güç kaynağını kapatıp CMOS sıfırlama yapınca PC açıldı ve direkt ilk BIOS'a girdim. Sıvı soğutucunun fanların ayarlarıyla oynamıştım. Onları default yapınca kapanmadı sistem. Bir de ek olarak Flash BIOS desteği varsa denemediyseniz o da çözebilir.

Hocam CMOS pilini söküp 10 dakika bekledim. Pili takınca PC'yi hiç açmadan ilk flash BIOS yaptım. Ya yeni BIOS'la çözülecek ya anakartı servise yollayacağım.