Stok soğutucu ile testlerde 90-95 derecelere kadar çıkıyordu işlemci sıcaklığım. Yakın zamanda Corsair H55 RGB 120mm sıvı soğutma satın aldım. Şu an sonuçları bu şekilde.
PBO'dan Boost clock override +200, Curve Optimizer all cores -10 şeklinde yaptım.
Pek bir bilgim yok PBO ile ilgili, bu sonuçları daha da iyileştirebileceğim ayarlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.
BIOS güncel değilse güncelleyelim. PPT, TDC ve EDC 222 girin, Ofseti tekrar 30 yapalım. Anakartın MSI olduğunu görüyorum, Global C-State, P-State ve SB Spread Spectrum ayarlarını kapatın. Sonrasında Core Cycler testi yapıp hata varsa paylaşın.
Tamam, kapanma olayı olmadı sanırım. Tek tek ayarlayalım bakalım. All Core yerine Per Core yapın ve hata veren 5. Çekirdeği 28 olarak girin bakalım. Diğerleri 30 kalsın. Tekrar test edin sonra.
Evet aynen, hata verdikçe yapın. Hatalar gitgide azalacak ve kaybolacak. Testi 1 saat hatasız tamamladığınız zaman işlemciniz için doğru değerleri bulmuş olacaksınız. Sonra ufak tefek ayarlar kalıyor.