Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shuneN

Çalışkan
Dostlar merhaba,

RDR 2 oynarken FPS değerlerim 90-105 bandında geziyor ve bu değerleri almama rağmen at ile hızlı şekilde haritada veya bir kasabada koşarken oyun sanki kasıyormuş gibi geliyor gözüme veya bazı noktalarda gerçekten anlık droplar giriyor. Oyun 80-85 FPS'ye düşüp geri yükseliyor. Bu sorunun sebebi nedir? Ortalamanın üstünde bir sisteme sahibim ve oyunu Ultra-yüksek ayarlar karmasında oynuyorum. YouTube üzerinden gördüğüm bir videodaki optimize grafik ayarlarını yaptım.

Sistemim:
  • RTX 3070
  • R5 5600X
  • 32 GB RAM
  • 500 GB SSD
  • 2 TB HDD (Oyun burada kurulu.) (WD Blue)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@shuneN, vulkan ile oynuyorsanız dx12 ile oyunu oynayın ya da tam tersi.
İkisini de denedim ama değişmedi maalesef.

Aynı sorun bende de var 60fps alıyorum 3060'la fakat arada sırada milisaniyelik takılmalar oluyor çok sinir bozucu hala çözemedim.
Sorunu diğer forum siteleri ve Steam'de açılmış başlıklardan araştırdım. Özellikle Saint Denis bölgesinde atla dolaşırken çok sık drop giriyormuş. Muhtemelen sorunun tek sebebi tamamen oyunun optimizasyonu. Rockstar oyunlarının pc portları genelde böyle sorunlarla uğraştırıyormuş.

Sorunu çözmeyi başardım. Uyguladığım adımlar:
-Oyunu SSD'ye taşımak
-Ekran kartı driver ayarlarından ve oyun içi ayarlardan V-sync seçeneklerini kapatmak.
-Ekran kartı driver ayarlarından Thread Optimization ayarını açmak.
-Ekran kartı driver ayarlarından Performance Mode seçeneğini Prefer Maximum Performance olarak değiştirmek.

Ben bu ayarları driver üzerinden sadece RDR2 için seçtim. İsteğen global kısımdan da seçebilir. Ben sorunumu böyle çözdüm. Oyunun genelindeki drop sorunları ortadan kalktı ancak Saint Denis bölgesinde hafif droplar ve yer yer fps düşüşleri devam ediyor ancak eskiye göre çok çok az. Sebebi muhtemelen oyunun optimizasyonundan kaynaklıyor. Pek çok oyuncu aynı bölgede benzer sorunları yaşadığını belirtmiş.
@shuneN, vulkan ile oynuyorsanız dx12 ile oyunu oynayın ya da tam tersi.
İkisini de denedim ama değişmedi maalesef.

Aynı sorun bende de var 60fps alıyorum 3060'la fakat arada sırada milisaniyelik takılmalar oluyor çok sinir bozucu hala çözemedim.
Sorunu diğer forum siteleri ve Steam'de açılmış başlıklardan araştırdım. Özellikle Saint Denis bölgesinde atla dolaşırken çok sık drop giriyormuş. Muhtemelen sorunun tek sebebi tamamen oyunun optimizasyonu. Rockstar oyunlarının pc portları genelde böyle sorunlarla uğraştırıyormuş.

-Oyunu SSD'ye taşımak
-Ekran kartı driver ayarlarından ve oyun içi ayarlardan V-sync seçeneklerini kapatmak.
-Ekran kartı driver ayarlarından Performance Mode seçeneğini Prefer Maximum Performance olarak değiştirmek.

Ben bu ayarları driver üzerinden sadece RDR2 için seçtim. İsteğen global kısımdan da seçebilir. Ben sorunumu böyle çözdüm. Oyunun genelindeki drop sorunları ortadan kalktı ancak Saint Denis bölgesinde hafif droplar ve yer yer fps düşüşleri devam ediyor ancak eskiye göre çok çok az. Sebebi muhtemelen oyunun optimizasyonundan kaynaklıyor. Pek çok oyuncu aynı bölgede benzer sorunları yaşadığını belirtmiş.

Son düzenleme:
Çözüm

-Oyunu SSD'ye taşımak

Teşekkürler 😀 Bende en yakın zamanda deneyeceğim.