Konu Başlıkları Gizle

1. 1 EFI Konusu
  2. 2 Sistem
IMG_0382 copy.webp

Merhaba 👋 Ryzen 5 5600X, RX 6600 Ekran kartı bulunan sistemime başarılı şekilde Ventura kurdum. Gerek ilk Hackintosh deneyimim olması, gerek yaşadığım birkaç saçma sorun dolayısıyla biraz uzun sürse de uzun süreli bir hayalimi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyorum. Ders çalışırken iPad cihazımla senkron kullanıp daha verimli hale getirmeyi planlıyorum. Şu an için istediğim her şey sorunsuz çalışıyor.

Birkaç farklı EFI deneme sonucunda bir EFI ile kurulumu tam yaptık derken, yine olmadı ve o EFI için de 2 ayrı Config ayarı denedikten sonra kurulumu yapabildik. Ardından Wi-Fi için Kext kurulumlarını da tamamlayıp hazır hale getirdim.

Yaşadığım en ilginç sorun ise ekran Hz'ini ayarladıktan sonra ekranın kararması oldu. Biraz araştırma sonucunda 1440p kullanmamın buna yol açabileceğini gördüm. Sistemi 1080p duruma getirip Hz ayarımı yaptım, ardından geri 1440p çözünürlüğe çektim. Biraz ilginç şekilde bu sorunu da çözdük. Bana 3 kere kurulum yaptırtmış oldu bu sorun ancak yapacak bir şey yok :)

EFI Konusu​

R5 5600X RX 6600 Dual Boot Ventura EFI önerisi

Sistem​

• Ryzen 5 5600X
  • MSI RX 6600
  • G.Skill Trident Z RGB 16x2 3600MHz CL16
  • ASUS TUF X570 Pro (Wi-Fi)
  • PNY CS3030 1TB M.2 SSD

Özel teşekkürler: @Yuki @umut @tarko @4 @yusufklncc ❤️

Son düzenleyen: Moderatör: