R5 5600X RX 6600 Dual Boot Ventura EFI önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yağız
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 124
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Beta falan dendiği için Ventura kurmak istedim, Sonoma daha mı iyi olur dersiniz?
Sonoma Beta'da değil. Şu anda tam sürümü çıktı çoktan. Daha mı iyi olur bilmem, aslında çok aynılar. Sadece Sonoma daha güncel bir sürüm. Günceli kullanmak daha zevklidir bana kalırsa, o yüzden sırf ben de Sonoma kuruyorum şimdi kendi bilgisayarıma, son 3 günde 5 sürüm falan denedim.

Sonoma'da Wi-Fi calismayacak haberin olsun, kurulabilir tabii ama.

OpenIntelWireless henuz Sonoma'da calismiyor.
Daha o kext çıkmadı mı ya? O zaman Ventura kur evet. Bilmiyordum.

USB'ye imajı balenaEtcher ile yazdıracağım, farklı bir şey yok değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, yazdırdıktan sonra takıp çıkar USB'yi. EFI bölüntüsü görünmesi gerek. Görünmezse bildir bir diskpart işlemi yapacağız.
Paragon Hard Disk Manager ile move or resize kısmından disk ayırdım 60GB kadar, çok aşırı uygulama vb. yüklemeyeceğim zaten.

Paragon Hard Disk Manager ile move or resize kısmından disk ayırdım 60GB kadar, çok aşırı uygulama vb. yüklemeyeceğim zaten.
60GB yeterli, benim bahsettiğim EFI bölüntüsü USB üzerinde görünecek zaten. USB'ye yazdırdıktan sonra, çıkarıp takınca disk gibi 300MB'lık bir EFI bölümü görebilmen gerek Windows'ta, görünmezse bildir dediğim gibi.

macOS klasörünü boş verin, dosyayı çıkarın sadece. Onu yazdıracaksınız.

Hocam bu arada Ventura ve Sonoma da aynı diye biliyorum, yazdırdıktan sonra EFI bölüntüsü oluşmazsa haber edin demiştim ya, büyük ihtimalle oluşmayacak. Ben de şimdi Sonoma yazdırdım size anlatayım nasıl olduğunu kendim de yaparken.

Şimdi ilk olarak, yazdınız USB'ye çıkarıp taktınız, bölüm falan yok olursa,
diskpart yazın CMD'ye girip, bu Diskpart'ı açacak.

Diskpart açıldıktan sonra list disk yazıyoruz, diskleri görüntülüyoruz.

Benim USB disk 3, bu nedenle select disk 3 yazıp USB belleği seçiyorum, sizde hangisiyse onu seçin.

Seçtikten sonra list partition yazın.

Bu USB'nin görünen görünmeyen bölümlerini gösterir. 200 MB olan kısım EFI bölümü, bu nedenle de select partition 1 yazıyorum ben, düşük boyutlu olan EFI kısmı hangisiye onu seçin siz de.

Sonra da delete partition override yazalım.

Bunu yaptıktan sonra Windows + X basıp, disk yönetimine girin. USB'nin 200 MB kısmı ayrılmamış olarak gözükecek, sağ tık yeni basit birim diyoruz.

Sonra karşımıza çıkan seçeneklerde ileri ileri deyip boyutu değiştirmeyip ilerliyoruz, biçimlendirme kısmında FAT32 seçip birimin adını EFI yapıyoruz.

Sonra EFI bölümü artık görünüyor.

Son düzenleme:

Bu şekilde oldu:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…