Ventura devam o haldeSonoma'da Wi-Fi calismayacak haberin olsun, kurulabilir tabii ama.
Detaylar
Kim cevapladı?Sonoma Beta'da değil. Şu anda tam sürümü çıktı çoktan. Daha mı iyi olur bilmem, aslında çok aynılar. Sadece Sonoma daha güncel bir sürüm. Günceli kullanmak daha zevklidir bana kalırsa, o yüzden sırf ben de Sonoma kuruyorum şimdi kendi bilgisayarıma, son 3 günde 5 sürüm falan denedim.Beta falan dendiği için Ventura kurmak istedim, Sonoma daha mı iyi olur dersiniz?
Daha o kext çıkmadı mı ya? O zaman Ventura kur evet. Bilmiyordum.Sonoma'da Wi-Fi calismayacak haberin olsun, kurulabilir tabii ama.
OpenIntelWireless henuz Sonoma'da calismiyor.
Evet, yazdırdıktan sonra çıkarıp tak USB'yi. EFI bölüntüsü görünmesi gerek. Görünmezse bildir bir diskpart işlemi yapacağız.USB'ye imajı balenaEtcher ile yazdıracağım, farklı bir şey yok değil mi?
Paragon Hard Disk Manager ile move or resize kısmından disk ayırdım 60GB kadar, çok aşırı uygulama vb. yüklemeyeceğim zaten.Evet, yazdırdıktan sonra takıp çıkar USB'yi. EFI bölüntüsü görünmesi gerek. Görünmezse bildir bir diskpart işlemi yapacağız.
60GB yeterli, benim bahsettiğim EFI bölüntüsü USB üzerinde görünecek zaten. USB'ye yazdırdıktan sonra, çıkarıp takınca disk gibi 300MB'lık bir EFI bölümü görebilmen gerek Windows'ta, görünmezse bildir dediğim gibi.Paragon Hard Disk Manager ile move or resize kısmından disk ayırdım 60GB kadar, çok aşırı uygulama vb. yüklemeyeceğim zaten.
- Makaleler
- 4
Onla da yazdirabilirsin ama ben sahsen kullanmam, Rufus ile de oluyor.USB'ye imajı balenaEtcher ile yazdıracağım, farklı bir şey yok değil mi?
macOS klasörünü boş verin, dosyayı çıkarın sadece. Onu yazdıracaksınız.
Hocam bu arada Ventura ve Sonoma da aynı diye biliyorum, yazdırdıktan sonra EFI bölüntüsü oluşmazsa haber edin demiştim ya, büyük ihtimalle oluşmayacak. Ben de şimdi Sonoma yazdırdım size anlatayım nasıl olduğunu kendim de yaparken.
Şimdi ilk olarak, yazdınız USB'ye çıkarıp taktınız, bölüm falan yok olursa,
diskpart yazın CMD'ye girip, bu Diskpart'ı açacak.Diskpart açıldıktan sonra
list disk yazıyoruz, diskleri görüntülüyoruz.Benim USB disk 3, bu nedenle
select disk 3 yazıp USB belleği seçiyorum, sizde hangisiyse onu seçin.Seçtikten sonra
list partition yazın.Bu USB'nin görünen görünmeyen bölümlerini gösterir. 200 MB olan kısım EFI bölümü, bu nedenle de
select partition 1 yazıyorum ben, düşük boyutlu olan EFI kısmı hangisiye onu seçin siz de.Sonra da
delete partition override yazalım.Bunu yaptıktan sonra Windows + X basıp, disk yönetimine girin. USB'nin 200 MB kısmı ayrılmamış olarak gözükecek, sağ tık yeni basit birim diyoruz.
Sonra karşımıza çıkan seçeneklerde ileri ileri deyip boyutu değiştirmeyip ilerliyoruz, biçimlendirme kısmında FAT32 seçip birimin adını EFI yapıyoruz.
Sonra EFI bölümü artık görünüyor.
Son düzenleme:
macOS klasörünü boş verin, dosyayı çıkarın sadece. Onu yazdıracaksınız.
Hocam bu arada Ventura ve Sonoma da aynı diye biliyorum, yazdırdıktan sonra EFI bölüntüsü oluşmazsa haber edin demiştim ya, büyük ihtimalle oluşmayacak. Ben de şimdi Sonoma yazdırdım size anlatayım nasıl olduğunu kendim de yaparken.
Şimdi ilk olarak, yazdınız USB'ye çıkarıp taktınız, bölüm falan yok olursa,
diskpartyazın CMD'ye girip, bu Diskpart'ı açacak.
Diskpart açıldıktan sonralist diskyazıyoruz, diskleri görüntülüyoruz.
Eki Görüntüle 10702
Benim USB disk 3, bu nedenleselect disk 3yazıp USB belleği seçiyorum, sizde hangisiyse onu seçin.
Seçtikten sonralist partitionyazın.
Eki Görüntüle 10703
Bu USB'nin görünen görünmeyen bölümlerini gösterir. 200 MB olan kısım EFI bölümü, bu nedenle deselect partition 1yazıyorum ben, düşük boyutlu olan EFI kısmı hangisiye onu seçin siz de.
Sonra dadelete partition overrideyazalım.
Eki Görüntüle 10708
Bunu yaptıktan sonra Windows + X basıp, disk yönetimine girin. USB'nin 200 MB kısmı ayrılmamış olarak gözükecek, sağ tık yeni basit birim diyoruz.
Eki Görüntüle 10709
Sonra karşımıza çıkan seçeneklerde ileri ileri deyip boyutu değiştirmeyip ilerliyoruz, biçimlendirme kısmında FAT32 seçip birimin adını EFI yapıyoruz.
Eki Görüntüle 10710
Sonra EFI bölümü artık görünüyor.
Eki Görüntüle 10711
Bu şekilde oldu: