Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rooster

Becerikli
Merhaba arkadaşlar.

Sistemim:
  • Ryzeen 5 5600X.
  • RX 6750 XT Red Devil.
  • MSI B550 Tomahawk.
  • 32 GB RAM 3600 MHz.
  • Arctic Liquid Freezer II 240 sıvı soğutucu.
  • Cooler Master 700W +80 Plus PSU.

Not: PSU 2021'de arkadaştan az kullanılmış şekilde aldım 3 sene önce. PSU'dan ses geliyordu ama 2-3 senedir gelmiyor.

Öncelikle normal kullanımda hiçbir sorun yok ama ne zaman oyuna girsem bazen oyuna girdiğim gibi bazen de 1-2 saat içinde PC restart atıyor. 2 3 aydır böyle ve bu artık bayağı canımı sıkmaya başladı. Forumlara baktığımda çoğu kişi PSU'dan kaynaklı olduğunu söylüyor. Başka arkadaşın da aynısı başına gelmiş PSU değişince düzelmiş. Acaba benim de PSU kaynaklı mıdır? RAM'leri yer değiştim bir şey değişmedi sorun devam ediyor. FurMark testi de yaptım 30 dakika hiçbir sorun olmadı ve oyun için ısılarda normal işlemci 65-68 arası ekran kartı ise 70-75 arası oynuyor. 850W PSU almak istiyorum önerinizi alırım. Sayın değerli arkadaşlar şu konuya bir el atın yardım edin bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Olay yük altında değil de PSU sıcaklığı belli bir seviyeye geldikten sonra kapanma gibi. Ama %99 PSU sorunu bence.
Zaten çok da bir seçenek yok. Mavi ekran yoksa ortada güç proble midir? En iyi test farklı bir güç kaynağıyla test etmek olur.

Başka PSU bulamam çok zor. Yeni PSU alacağım ama işte inşallah PSU'da sorun vardır. Bedavadan para verniş olmayayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT ile Power testi yapıp tüm grafiklerin olduğu ekranı test sonunda buraya atabilir misin? 10 15 dakika yapsan yeter.

Tamamdır hemen yapacağım.

OCCT ile Power testi yapıp tüm grafiklerin olduğu ekranı test sonunda buraya atabilir misin? 10 15 dakika yapsan yeter.

Şu an yapıyorum 15 dakika sonra atarım bir daha.

12 dakika yaptım hiçbir sorun olmadı. Bakar mısınız bir.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 69
  • a.webp
    a.webp
    223,1 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Olay yük altında değil de PSU sıcaklığı belli bir seviyeye geldikten sonra kapanma gibi. Ama %99 PSU sorunu bence.

Çok teşekkür ederim Recep bey PSU değişeceğim öneriniz var mı bu sistem için yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kasa ile beraber güç kaynağını değiştirdim 2 3 gündür oynuyorum restart sorunu yaşamadım daha da umarım yaşamam. Herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme: