Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkant22

Becerikli
Merhabalar, yeni bi sorunla karşınızdayım.

Yeni bir sistem toplamıştım. "CSM algılandı" sorunu yaşıyorum ve sistemim anlık donuyor. Oyundayken Alt + Tab yapınca mesela Chrome'a geçiş yapıyorum ya da YouTube'da bi' video açıyorum sistem 3 saniye donuyor dızzz sesiyle. Bunu cok üstelersem reset atıyor direkt.

Sistem:
  • Ryzen 5 5600X
  • RX 9060 XT 16GB
  • RAM 16 GB 2x8
  • SSD 512 GB
Ekleyecek olursam BIOS update yaptım. Sistem 2 haftalık, SSD dolu degil. İlk 3-4 gün böyle bir sorun yoktu bi' anda gelişti. Buna da anlam veremedim, yardımcı olur musunuz?

AMD Adrenalin programında bunlar yazıyor, görüntü olarak aşağı yükledim.

Ekran görüntüsü 2025-10-11 023609.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu rehber sorunu çözdü Gen4 yaptım PCI-e slotunu BIOS'tan ve denilenleri yaptım.
Hocam gigabyte markası. Hayır ben bu sorunu yaşıyorum diye bios update yaptım birden sorunu yaşamaya başlamıştım sekmelerden geçerken donmaya başladı discorda alt tab yapmıştım orda bilgisayar dondu sonra chrome falan denedim hepsinde yapıyor yani oyundayken sorun yok ama bi video bi sekme açayım arka planda bilgisayar kendinden geçiyor reset atıyor

Biraz eski konulara bakmıştım onu disabled yapınca ekran gelmiyormuş benimde gelmezse anakart komple iptal olmaz dimi yada windowsu tekrardan mı kurmam gerek

Biraz eski konulara bakmıştım onu disabled yapınca ekran gelmiyormuş benim de gelmezse anakart komple iptal olmaz değil mi ya da Windows'u tekrardan mı kurmam gerek.

Hayır bir şey olmaz. Ekran gelmese bile PC'nin fişini çekip BIOS pilini çıkararak BIOS sıfırlama yapabilirsiniz sorun çözülür.

Hocam disabled yaptım, reset attı pc açıldı. Fakat şimdide saçma bi şekilde interneti görmüyor ethernet kablosu takılı olduğu halde internet bağlantısı yok diyor. Yorumları yandaki laptopumdan yapıyorum onda wifi var. Acaba save and exit yapınca biosta bi ayar mı degişti yanlış bişeyler de yapmadım dediginizden başka

Hocam disabled yaptım, reset attı PC açıldı. Fakat şimdi de saçma bir şekilde interneti görmüyor Ethernet kablosu takılı olduğu halde internet bağlantısı yok diyor. Yorumları yandaki laptopumdan yapıyorum onda Wi-Fi var. Acaba save and exit yapınca BIOS'ta bir ayar mı degişti yanlış bir şeyler de yapmadım dediginizden başka.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. BIOS'u ayarlarından default yapıp tekrardan CSM disable yapar mısın belki başka bir ayaraı yanlışlıkla değitirmiş olabilirsiniz.