ar1se

Gelişen
Selam, birkaç gündür uğraşıyorum, gerekli ayarları bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: B450M Pro- M.2 Max.
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.

PBO açık, PBO offset pozitif +200, PBO Curve negatif hepsine -30 ver. Ryzen Master'dan en iyi iki çekirdeğine bak. En iyi olan sarı yıldız, 2. en iyi olan gri yıldız olur. Hepsi -30 yemezse ve herhangi bir anda crashlersen (webde ya da oyunda) gri ve sarı yıldızı 30 değil 25, 20 falan yap dene yani.

PBO açık, PBO offset pozitif +200, PBO curve negatif hepsine -30 ver. Ryzen Master'dan en iyi iki çekirdeğine bak. En iyi olan sarı yıldız, 2. en iyi olan gri yıldız olur. Hepsi -30 yemezse ve herhangi bir anda crashlersen (webde ya da oyunda) gri ve sarı yıldızı 30 değil 25, 20 falan yap dene yani.

PBO: Advanced.
PBO limits: Motherboard.
PBO offset +200
PBO co: -20 verdim, -30 da sistem açılmadı tekrar BIOS'a girmek zorunda kaldım.

PBO: Advanced.
PBO limits: Motherboard.
PBO offset +200
PBO co: -20 verdim, -30 da sistem açılmadı tekrar BIOS'a girmek zorunda kaldım.
-30'da sistem açılmayacak derecede sorun olduysa -20'de bir test yap iyice. Web'de dolan YT'de video izle, oyuna gir Cinebench yap. Windows güç planın Dengeli olsun her zaman. En düşük CPU kullanımını %100 yapma yani 0 kalsın. Ek olarak PBO Limits'i motherboard yapma. Disabled kalsın. Daha sonra onu manual ayarlama işine girersin.

-30'da sistem açılmayacak derecede sorun olduysa -20'de bir test yap iyice. Web'de dolan YT'de video izle, oyuna gir Cinebench yap. Windows güç planın dengeli olsun her zaman. En düşük CPU kullanımını %100 yapma yani 0 kalsın. Ek olarak PBO Limits'i motherboard yapma. Disabled kalsın. Daha sonra onu manual ayarlama işine girersin.

Oyuna girmeden önce R23 testi yapayım dedim hata aldım.

Dosya Ekleri

• asasddsa.webp
    asasddsa.webp
    773,7 KB · Görüntüleme: 79
O zaman voltaj kaynaklı. Favori çekirdeklerinin sayısını düşür. Yani favori iki çekirdeğini -15'e çek. İşlemcin biraz şanssızlığına kötü gelmiş.

Evet kötü silikona denk geldim.

O zaman voltaj kaynaklı. Favori çekirdeklerinin sayısını düşür. Yani favori iki çekirdeğini -15'e çek. İşlemcin biraz şanssızlığına kötü gelmiş.

C01 ve C03 en iyi çekirdeklerim oluyor değil mi BIOS üzerinde kafam çok karışıyor :D C01 co ayarı üzerinden hangisine denk geliyor.

Dosya Ekleri

• sdgfgfdsdfg.webp
    sdgfgfdsdfg.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Evet kötü silikona denk geldim.

C01 ve C03 en iyi çekirdeklerim oluyor değil mi BIOS üzerinde kafam çok karışıyor :D C01 co ayarı üzerinden hangisine denk geliyor.
C1 yani 1. en iyi C03 yani 3. de 2. en iyi. BIOS'da 0'dan başlıyorsa eğer 0 olan 1, 2 olan ise 3. çekirdeğindir.