R5 5600X'in PBO ve Curve Optimizer ayarları nasıl olmalı?

ar1se

Gelişen
Selam, birkaç gündür uğraşıyorum, gerekli ayarları bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: B450M Pro- M.2 Max.
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.

PBO açık, PBO offset pozitif +200, PBO Curve negatif hepsine -30 ver. Ryzen Master'dan en iyi iki çekirdeğine bak. En iyi olan sarı yıldız, 2. en iyi olan gri yıldız olur. Hepsi -30 yemezse ve herhangi bir anda crashlersen (webde ya da oyunda) gri ve sarı yıldızı 30 değil 25, 20 falan yap dene yani.

PBO: Advanced.
PBO limits: Motherboard.
PBO offset +200
PBO co: -20 verdim, -30 da sistem açılmadı tekrar BIOS'a girmek zorunda kaldım.

PBO: Advanced.
PBO limits: Motherboard.
PBO offset +200
PBO co: -20 verdim, -30 da sistem açılmadı tekrar BIOS'a girmek zorunda kaldım.
-30'da sistem açılmayacak derecede sorun olduysa -20'de bir test yap iyice. Web'de dolan YT'de video izle, oyuna gir Cinebench yap. Windows güç planın Dengeli olsun her zaman. En düşük CPU kullanımını %100 yapma yani 0 kalsın. Ek olarak PBO Limits'i motherboard yapma. Disabled kalsın. Daha sonra onu manual ayarlama işine girersin.

Oyuna girmeden önce R23 testi yapayım dedim hata aldım.

Dosya Ekleri

• asasddsa.webp
    773,7 KB · Görüntüleme: 81
O zaman voltaj kaynaklı. Favori çekirdeklerinin sayısını düşür. Yani favori iki çekirdeğini -15'e çek. İşlemcin biraz şanssızlığına kötü gelmiş.

Evet kötü silikona denk geldim.

O zaman voltaj kaynaklı. Favori çekirdeklerinin sayısını düşür. Yani favori iki çekirdeğini -15'e çek. İşlemcin biraz şanssızlığına kötü gelmiş.

C01 ve C03 en iyi çekirdeklerim oluyor değil mi BIOS üzerinde kafam çok karışıyor C01 co ayarı üzerinden hangisine denk geliyor.

Dosya Ekleri

• sdgfgfdsdfg.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Evet kötü silikona denk geldim.

C01 ve C03 en iyi çekirdeklerim oluyor değil mi BIOS üzerinde kafam çok karışıyor C01 co ayarı üzerinden hangisine denk geliyor.
C1 yani 1. en iyi C03 yani 3. de 2. en iyi. BIOS'da 0'dan başlıyorsa eğer 0 olan 1, 2 olan ise 3. çekirdeğindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…