Scalar, PBO’nun güç limitini kaç katına kadar esneteceğini ayarlıyor. X2 yaparsan limit daha düşük, X10 yaparsan işlemci izin verdiği kadar yükseliyor. Senin işlemci zaten serin çalışıyor, X2-X4 çoğu kullanıcı için yeterli.
-30 voltaj da Scalar X2 test ettim herhangi bir sorun çıkarmadı. Daha nereye kadar gidebilir bu?

-30 voltaj da Scalar X2 test ettim herhangi bir sorun çıkarmadı. Daha nereye kadar gidebilir bu?
-30 voltaj ve Scalar X2 ile test ettiysen ve sorun çıkmadıysa, işlemcin hala stabil demek. Daha fazla düşürmek teorik olarak mümkün ama stabiliteyi zorlayabilir. Ben genelde -30/-35 civarında kalınmasını, voltajı daha fazla düşürürsen testlerle emin olunmasını öneririm.

-30 voltaj ve scalar X2 ile test ettiysen ve sorun çıkmadıysa, işlemcin hala stabil demek. Daha fazla düşürmek teorik olarak mümkün ama stabiliteyi zorlayabilir. Ben genelde -30/-35 civarında kalınmasını, voltajı daha fazla düşürürsen testlerle emin olunmasını öneririm.
-35 verdim hala stabil çalışıyor. Daha çok yolu var mış gibi duruyor. Prime95 hata vermeden 1 saat boyunca stabil çalıştı. Maksimum 65 dereceyi gördü.

-35 verdim hala stabil çalışıyor. Daha çok yolu var mış gibi duruyor. Prime95 hata vermeden 1 saat boyunca stabil çalıştı. Maksimum 65 dereceyi gördü.
Daha da düşürmeyi deneyebilirsin ama -40’a yaklaşınca genelde ya mavi ekran ya da ufak stabilite sorunları başlıyor. Bu noktadan sonrası tamamen şans işi, ama şu anki değerler zaten gayet ideal.