Elimdeki termal macun isimsiz termal grizzly ise bana bayağı katı teslim edildi, deneyemedim bile. 8 gr MX-6'yı 250 TL'ye kapattım. Başka çarem yok deneyeceğim. Testte 72-73e düşse bile kabulüm.

Ayrıca pinli bölümlere hafif termal macun sarktı bundan kaynaklanıyor olamaz herhalde?

Sarkmadan kaynaklı olmaz. Yani çok atla eşek olacağını sanmam, şayet 4 bakırlı bir soğutucu ile soğutuyorsun. 76/77 civarına iner inerse.

Tabii hava akışının nasıl olduğunu da sormak gerek. Ayrıca hangi oyunda bu kadar güç çekecek ki? Oyun içi değerleri 65 civarıysa devam takmaya gerek yok.

Sarkmadan kaynaklı olmaz. Yani çok atla eşek olacağını sanmam, şayet 4 bakırlı bir soğutucu ile soğutuyorsun. 76/77 civarına iner inerse.

Tabii hava akışının nasıl olduğunu da sormak gerek. Ayrıca hangi oyunda bu kadar güç çekecek ki? Oyun içi değerleri 65 civarıysa devam takmaya gerek yok.
FSP M7’de aynı değerleri verdi. Normal mi?

Çoğumuzun düşündüğünün aksine işlemcinin süper soğumasına gerek yok, günümüz işlemcileri 90 hatta 95 derecelere kadar hız düşürmeden çalışabiliyor. Senelerdir sunucular bu derecelerde durmadan çatır çatır çalışıyor, zararı olsaydı onlar da patlardı.

Yani basit 4 bakırlı bir hava soğutma bugün 7800X3D vb. işlemciler için de fazlasıyla yeterli oluyor. Kendi abimin 7800X3D'sini AK400 ile soğutuyorum, Rust gibi işlemci sömüren oyunda bile 69/70 derecelerde takılıyor alet.

FSP m7'de aynı değerleri verdi. Normal mi?

Değil. Ya hava akışın cacık, ya macunu fazla sürüyorsun ya da soğutucuyu tam oturtamıyorsun.

Altındaki jelatini de unutmamışsındır diye düşündüğümden yazmıyorum bile.

Çoğumuzun düşündüğünün aksine işlemcinin süper soğumasına gerek yok, günümüz işlemcileri 90 hatta 95 derecelere kadar hız düşürmeden çalışabiliyor. Senelerdir sunucular bu derecelerde durmadan çatır çatır çalışıyor, zararı olsaydı onlar da patlardı.

Yani basit 4 bakırlı bir hava soğutma bugün 7800X3D vb. işlemciler için de fazlasıyla yeterli oluyor. Kendi abimin 7800X3D'sini AK400 ile soğutuyorum, Rust gibi işlemci sömüren oyunda bile 69/70 derecelerde takılıyor alet.

Değil. Ya hava akışın cacık, ya macunu fazla sürüyorsun ya da soğutucuyu tam oturtamıyorsun.

Altındaki jelatini de unutmamışsındır diye düşündüğümden yazmıyorum bile.
Jelatinlerini muhakkak çıkarırım. Soğutucuyu tam oturturum. Macunu sürüp spatula ile yayıyorum. İnce bir tabaka oluşturup, tavsiyen nedir nasıl sürmeliyim?

Jelatinlerini muhakkak çıkarırım. Soğutucuyu tam oturturum. Macunu sürüp spatula ile yayıyorum. İnce bir tabaka oluşturup, tavsiyen nedir nasıl sürmeliyim?

Koy ortasına mercimek tanesi kadar bırak soğutucu kendisi yaysın macunu.

Şu ana kadar kaç kere spatula ile yaydıysam düzgün sonuç alamadım. Ortaya mecimek tanesi iyidir.

CoreTemp-Scr.webp

MX-6 Termal macun sonrası boşta sıcaklıklar böyle, işlemci ortasına nohut tanesi kadar sıktım ve montajladım. Şu anki soğutucu CoolerMaster Hyper 212. Sizce nasıl?

Yer yer 50 olup anında düşüyor Chrome açık sadece.

Açılırken 60 sonra 45e düşüyor. Sizde de öyle mi?
Hocam dereceler arasında bir fark yok ki 60 diyorsunuz ha 45 ha 60,95 değil ve bende öyle değil ama ani ısı artışı varsa şu modu bir kapatıp deneyin. Bu modu açınca bende ani ısı artışları oluyor doğal olarak.

Son düzenleyen: Moderatör: