scevola

Çalışkan
Arkadaşlar, bugün yeni aldığım hazır kasa elime ulaştı. Genel olarak her şey iyi, sadece sanırım işlemcim çok sıcak. Boşta, sadece web açıkkken 55-60 derece; herhangi bir OCCT veya Prime95 testini açtığım an 95 derece oluyor. Sonra da muhtemelen işlemci kendini kısıtlıyor, daha fazla ısınmamak için 80 wattın üstüne çıkmıyor ve 95 derecede kalıyor. Normal mi acaba bu? Sanırım işlemci soğutucu çok dandik; fakat TDP’si 280W olan bir soğutucunun 7500F’i soğutamaması ilginç geliyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
İşlemci: 7500F
Soğutucu: Segotep FZ6 Pro Siyah 2x120mm

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an 3 olasılık var ya işlemci bozuk çok nadir zor bozulan bir şeydir büyük ihtimalle macun ve soğutucu yetersiz işlemci soğutucu olarak bunu https://www.gaming.gen.tr/urun/3846...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ macun olarak bunu https://www.amazon.com.tr/dp/B011F7W3LU derseniz bütçem yok https://www.amazon.com.tr/dp/B091H99FMB icindekini macunu onermem yine attığımı kyronut öneririm.

Baska bir sogutucu ile gormek adina bu dediginiz sogutucuyu sipariş verdim. Macun olarak da içinden cikani kullanip deneyecegim fark olacak mi?

Ben Thermalright icinden çıkan macun haricî diğer macunları yetersiz buluyorum.

Arkadaşım bu işlemci ile X123 kullanıyordu boşta 40-45 derece yükle 65-70 derece geziyordu.
Evet o sıcaklıklar normal zaten ama konudaki sogutucunun bozuk veya yetersiz olma ihtimali yok soğutucu temas etmiyor gibi geldi bana.

Evet o sıcaklıklar normal zaten ama konudaki sogutucunun bozuk veya yetersiz olma ihtimali yok soğutucu temas etmiyor gibi geldi bana.

Fanlar yuke gore yavaslayip hizlaniyor. Temas olmasa bu olur muydu bilmedigimden soruyorum. Anlamak istiyorum temas edip etmedigini.

Thermalright assasin king.

Bütçe ne kadardı hocam? Daha mantıklı seçenekler çıkabilirdi.

Thermalright assasin kimgi aldim butceye tam uyuyordu hocam.

Fanlar yuke gore yavaslayip hizlaniyor. Temas olmasa bu olur muydu bilmedigimden soruyorum. Anlamak istiyorum temas edip etmedigini.

Onun icindeki macun yeterli kaliteli marka macunu da güzeldir.

Bende sana attığım aynısı vardı i3-14100F'de boşta 30-35 arası yükte Max 60 derece gözüküyordu ben ARGB sistem dizdigim için ayni modelin digital olanı aldım memnunum.

Onun icindeki macun yeterli kaliteli marka macunu da güzeldir.

Bende sana attığım aynısı vardı i3-14100F'de boşta 30-35 arası yükte Max 60 derece gözüküyordu ben ARGB sistem dizdigim için ayni modelin Digital olanı aldım memnunum.

Ama bu kullandigim sogutucu her ne kadar a kalite olmasa da 7500F'i çölde bile soğutabiliyor olması gerekmiyor mu sanki?

Fanlar yuke gore yavaslayip hizlaniyor. Temas olmasa bu olur muydu bilmedigimden soruyorum. Anlamak istiyorum temas edip etmedigini

Thermalright assasin king

Thermalright assasin kimgi aldim butceye tam uyuyordu hocam

Bütçeniz varsa Phantom Spirit öneririm. Ama acele etmemekte fayda var. Soğutucuyu yeniden dikkatlice monte etmek (vidaların eşit şekilde sıkılmasından vs. bahsediyorum), Fanların yönünü kontrol etmek lazım. Macunu ne az ne çok sıkmak lazım. Ayrıca işlemcide CPB ve PBO ayarları ne durumda? Prime95 testini Small FFTs seçeneğinde mi yaptınız?