scevola

Çalışkan
Arkadaşlar, bugün yeni aldığım hazır kasa elime ulaştı. Genel olarak her şey iyi, sadece sanırım işlemcim çok sıcak. Boşta, sadece web açıkkken 55-60 derece; herhangi bir OCCT veya Prime95 testini açtığım an 95 derece oluyor. Sonra da muhtemelen işlemci kendini kısıtlıyor, daha fazla ısınmamak için 80 wattın üstüne çıkmıyor ve 95 derecede kalıyor. Normal mi acaba bu? Sanırım işlemci soğutucu çok dandik; fakat TDP’si 280W olan bir soğutucunun 7500F’i soğutamaması ilginç geliyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
İşlemci: 7500F
Soğutucu: Segotep FZ6 Pro Siyah 2x120mm

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz varsa Phantom Spirit öneririm. Ama acele etmemekte fayda var. Soğutucuyu yeniden dikkatlice monte etmek (vidaların eşit şekilde sıkılmasından vs. bahsediyorum), Fanların yönünü kontrol etmek lazım. Macunu ne az ne çok sıkmak lazım. Ayrıca işlemcide CPB ve PBO ayarları ne durumda? Prime95 testini Small FFTs seçeneğinde mi yaptınız?

Cift fanlı sogutucular anakart Micro oldugu icin pek sağlıklı gelmedi ya o yuzden tek fnalı aldım. Fanların yönü dogru olduguna eminim. Macunu da orta derece sktigimi dusunuyorum ki cok az fazla, cok az eksik siksam da 2-3 derece oynar bunun gibi bosta 60-65'lerde dolasmaz. İslemcide herhangi bir OC durumu da yok. Ve evet Prime95 testini small ffts yaptim OCCT ise CPU normal teste soktum. İkisi de baslattigim an direkt 95 oldu anında.

Evet olur. Vidaları tam ve ilk caprazdakileri sıkın.

Carpraz yok. Sogutucu da işlemciye denk gelen giren 2 tane altli ustlu vida var o kadar. Onlari da sirayla sıktım.

Fanlar yuke gore yavaslayip hizlaniyor. Temas olmasa bu olur muydu bilmedigimden soruyorum. Anlamak istiyorum temas edip etmedigini

Fanın yüke göre yavaşlaması temas ile ilgili değil. Fan bağlantılarını CPU FAN kısmına yaptığın için derecesine göre hareket etmesinden kaynaklı. Temas edip etmediğini bilemezsin eğer basınç ölçmek için aletin yoksa.

Sanirim öyle tekrar deneyeceğim sokup takmayi. Bu lanet fanlari da anakart kasaya takiliyken takmak gercekten cok zor, ozellikle ortadaki fanı. Yok mu basit bir yontemi yahu?

Hocam bir de macunu çok az sürüp soğutcuyu yerleştirdiğinizde macun yayılıyor mu falan kontrol edin. Bu şekilde veya farklı şekillerde test yapıp soğutucunun yapıştığından emin olun.

Hocam bir de macunu çok az sürüp soğutcuyu yerleştirdiğinizde macun yayılıyor mu falan kontrol edin. Bu şekilde veya farklı şekillerde test yapıp soğutucunun yapıştığından emin olun.

Bence bana kalırsa soğutucunun alt kısmı bakır olan yer dumduz olmadığı yamuk olduğu için temassizlik yapıyor.

Ne kadar sürede yayilmasi gerek macunun? Sogutucuyu vidaladiktan sonra ne zaman sokup kontrol edeyim?

Bence bana kalırsa soğutucunun alt kısmı bakır olan yer dumduz olmadığı yamuk olduğu için temassizlik yapıyor.

Sogutucu bu bu arada. Birebir aynısı.

Ne kadar sürede yayilmasi gerek macunun? Sogutucuyu vidaladiktan sonra ne zaman sokup kontrol edeyim?

Kısa sürede yayılması gerek. En azından bayağı bir incelmiş olması gerek.

X yapınca zaten temas edip etmediğini anlayamaz. Anlamak için azıcık koyduktan sonra soğutucuyu yerleştirmek gerek. Eğer soğutucu temas ediyorsa macun yayılır. Eğer macun kalın kalırsa temas sorunu var demektir.

Kısa sürede yayılması gerek. En azından bayağı bir incelmiş olması gerek.

X yapınca zaten temas edip etmediğini anlayamaz. Anlamak için azıcık koyduktan sonra soğutucuyu yerleştirmek gerek. Eğer soğutucu temas ediyorsa macun yayılır. Eğer macun kalın kalırsa temas sorunu var demektir.

Pirinc tanesi kadar macun surup deneyecegim o zaman.