Dagster3532

Becerikli
Sistemi 2K ve 1080p olarak senaryodan senaryoya kullanımı değiştiriyorum. İki türlü de sistem kasıyor ve gecikiyor gibi hissediyorum. Anakartımın BIOS sürümünü güncelledim. Format atıp tüm sürücüleri eksiksiz şekilde yükledim.

Sorunun Windows Update olabileceğini düşünüp, güncellemeleri başta yüklemeden ve sonradan yükleyip iki şekilde de denedim. Ama sorunum çözülmedi. CS 2, Valorant, Marvel Rivals gibi oyunlarda ben adamı daha yeni görürken, saliseler içerisinde beni öldürüyorlar.

Ekran kartını başka bir sisteme takıp denedim; ancak o sistemde işlemci aynı olmasına rağmen böyle bir sorun olmadı. Rütbesi yüksek olan bir arkadaşımı oturtup denettirdim; bana aynı şeyi söyledi. Adama aynı anda sıkmamıza rağmen ya ufak bir drop oluşup o bizi önce vuruyordu, ya da yine drop olmadan önce o bizi vuruyordu.

Sorunun internet kaynaklı olmadığına şuradan emin oldum: Arkadaşım benim aldığım pingin iki katını alıyor. Ama yine de ben onu görüp vurana kadar o beni yine vurabiliyor. Üstelik monitörün yenileme hızı benimkine göre daha düşük. Sorun belki RAM ile ilgilidir diye aşağıda konu da açtım, ancak yardımcı olabilecek kimse çıkmadı.

MSI Pro A620M-E Anakart
R5 7500F İşlemci
XPG Lancer Blade 1x16 GB DDR5 6000 MHz CL36 RAM
ASUS GeForce RTX 3080 12 GB STRIX OC Ekran Kartı
WD Blue SN5000 M.2 SSD
R24e 180 Hz Monitör (DP ile kullanıyorum; HDMI ile de aynı)

Son düzenleyen: Moderatör: