Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bilgisayarım: R5 7500F - ASUS TUF A620 Pro Wi-Fi - ASUS TUF RTX 4070 - G.Skill 32*2 CL30 6000MHz EXPO bellek - Corsair 750W PSU - 980 Pro SSD.
Yukarıdaki bellek parçasını yeni alıp taktım. Eskiden olmayan şu sorun oldu: PC açılınca görüntü geç geliyor ekrana, bir de oyunlarda drop sorunu oluyor. Eski bellek Corsair 16*2 5200MHz CL40 resmen daha iyi performans veriyordu. Sizce neden öyle oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarım: R5 7500F - ASUS TUF A620 Pro Wi-Fi - ASUS TUF RTX 4070 - G.Skill 32*2 CL30 6000MHz EXPO bellek - Corsair 750W PSU - 980 Pro SSD.
Yukarıdaki bellek parçasını yeni alıp taktım. Eskiden olmayan şu sorun oldu: PC açılınca görüntü geç geliyor ekrana, bir de oyunlarda drop sorunu oluyor. Eski bellek Corsair 16*2 5200MHz CL40 resmen daha iyi performans veriyordu. Sizce neden öyle oldu?
Hocam anakart modeliniz, işlemciniz ve ekran kartınız için düşük seviyede, drop bundan kaynaklı olabilir. Geç açılma sorunu ise BIOS ayarlarınızdan "memory context restore" ayarını "enabled" yaparsanız sorununuz çözülecektir.
bilgisayarım: R5 7500F - ASUS TUF A620 Pro Wi-Fi - ASUS TUF RTX 4070 - G.Skill 32*2 CL30 6000MHz EXPO bellek - Corsair 750W PSU - 980 Pro SSD.

1.yeni RAM'leri takmadan önce clear CMOS yaptınız mı?
2.driverlar güncel mi?
3.RAM kullanımı kaç?

Son düzenleme:
Hocam anakart modeliniz, işlemciniz ve ekran kartınız için düşük seviyede, drop bundan kaynaklı olabilir. Geç açılma sorunu ise BIOS ayarlarınızdan "memory context restore" ayarını "enabled" yaparsanız sorununuz çözülecektir.

Artı -1 Eksi
Çözüm

Dediğinizi yaptım ve sorun çözüldü. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Hocam anakart modeliniz işlemciniz ve ekran kartınız için düşük seviyede drop bundan kaynaklı olabilir geç açılma sorunu ise BIOS ayarlarınızdan Memory context restore ayarını enabled yaparsanız sorununuz çözülecektir.

Anakart ASUS TUF Gaming serisi ve Wi-Fi A620 Pro modeli ya. Bu kartın negatif yanı nedir?