cakiiiiiii3 1

Uzman
  • 5060 Ti 16 GB
  • Ryzen 5 7500F
  • 1x16 GB G.Skill 5600MHz CL46
  • 1 TB Kioxia 4000/2900
  • A620M H

AMD'den NVIDIA'ya gectim. Oncesinde GTA V'de takılma vs vardi bunda yok. Ama simdi FiveM'de sorun hala devam ediyor. Driver güncel. BIOS surumu en yeni ya da bir öncesi olması lazım. FiveM drop videosu altta.

Afterburner ile açık.

• 5060 Ti 16 GB.
  • Ryzen 5 7500F.
  • 1x16 GB G.Skill 5600MHz CL46.
  • 1 TB Kioxia 4000/2900
  • A620M h

AMD'den NVIDIA'ya gectim. Oncesinde GTA V'de takılma vs vardi bunda yok. Ama simdi FiveM'de sorun hala devam ediyor. Driver güncel. BIOS surumu en yeni ya da bir öncesi olması lazım. FiveM drop videosu altta.

Afterburner ile açık.

BIOS güncelle, EXPO aç, temiz kurulum Windows 11 geç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diger konunda da belirtmistim. RAM şüpheli. 5600MHz CL36 Micron RAM'den 6000 MHz CL32 Hynix RAM'e gectigimde bir gram FPS düşmesi sorunum kalmamisti. Tabii oncesinde senin yaptigin gibi ekran kartini degistirmistim. Onceligin farkli RAM ile sistemi test etmek olsun. Diger konununda R6 testi onermistim. Yanlış hatirlamiyorsam monitorun 240Hz idi. Dogru ise ilgili oyunu; 238 FPS sınirlamasi + G-Sync + Refleks açik + DLSS kalite + düşük grafik ayarlari ile test et. Ortalama 2 GB VRAM kullanimi beklerim. Bu halde bile FPS düşmesi, frametime dalgalanmasi yasiyorsan baska oyun testine gerek yok zaten. @cakiiiiiii3

Bende 5070 Ti, arkadaşımda 4080 var. Bu aralar FiveM oynuyoruz ve ikimizde de özellikle araba sürerken droplar giriyor. Distance Scaling ayarlarını kısarak biraz azalttık; onun dışında ikimiz de 4K ultra oynuyoruz. Sistemde sorun var diye kafaya takmanıza hiç gerek yok; FiveM için normal bir durum.

Bende 5070 Ti, arkadaşımda 4080 var. Bu aralar FiveM oynuyoruz ve ikimizde de özellikle araba sürerken droplar giriyor. Distance Scaling ayarlarını kısarak biraz azalttık; onun dışında ikimiz de 4K ultra oynuyoruz. Sistemde sorun var diye kafaya takmanıza hiç gerek yok; FiveM için normal bir durum.
Güzel haber. Bir de R6 testi yaptırabilirsem içim rahat edecek.

Güzel haber. Bir de R6 testi yaptırabilirsem içim rahat edecek.
Aynen hocam, sistemleriniz benzer. Bende de şu sıralar CS2'de garip bir sorun var; rastgele zamanlarda ekran kartı kendini 100 Watt'a kitliyor ve %1 değerim 90 oluyor; oyun aşırı kasmaya başlıyor. Oyunu kapatıp açınca düzeliyor tekrar. İki kere oldu aynı şey. FurMark'ta 2-3 saat boyunca hiçbir şekilde Watt düşüşü olmadı; başka oyunlarda da böyle bir şeyle karşılaşmadım. Uzun lafın kısası son zamanlarda oyunlarda oluşan sorunlar aşırı derecede arttı; herkes kafayı yemeye başladı bilgisayarım mı bozuk diye, ben artık kafaya takılmaması ve güncelleme beklenmesi taraftarıyım.

Arkadaşlar yorumları okudum. @SunseTTime hocam R6 testi cumaya kayacak maalesef. Yarin islerim var. Çok garip sorunlar var mış demek ki fakat bende FiveM hiç düzelmedi. 2024 Ekim'den beri hiç dropsuz oymayamadım. Ki o da sistemi alma tarihim. Şu an 5060 Ti'la deniyorum Valorant'ta hala milim milim takılmalar oluyor ama daha tüm haritalarda oynamadım. 1 2 haftaya bakalım akacak mı oyun. GTA V singleplayer ve online sorunsuz. Onlineda şehir de polisi peşime taktım çatıştım. 0 drop 0 akıcılık sorunu. Ama FiveM'de sorun var.
Squad tam oynamadım ancak ilk giriş anında (oyuna ilk girişim) Arada bir droplanma oluyor. Tabii 7/24 olmuyor belki oyuna ilk girişimdendir. Şu an tek sorunum FiveM gibi duruyor diğerlerini oynadıkça düzelecek galiba.
Arkadaşlar bir de benim BIOS sürümü 1 sene önceki sürümmüş. En son 15 Aralıkta mi ne çıkmış. Uptade edeyim mi? Direkt son surume edebilirim değil mi? EXPO açamıyorum normalde edince açabilir miyim?
RX 7700 XT'deyken sistemi kapattigimda genelde bir daha başlıyordu. 5060 Ti'da direkt kapaniyor. O harika.

Arkadaşlar yorumları okudum. @SunseTTime hocam R6 testi cumaya kayacak maalesef. Yarin islerim var. Çok garip sorunlar var mış demek ki fakat bende FiveM hiç düzelmedi. 2024 Ekim'den beri hiç dropsuz oymayamadım. Ki o da sistemi alma tarihim. Şu an 5060 Ti'la deniyorum Valorant'ta hala milim milim takılmalar oluyor ama daha tüm haritalarda oynamadım. 1 2 haftaya bakalım akacak mı oyun. GTA V singleplayer ve online sorunsuz. Onlineda şehir de polisi peşime taktım çatıştım. 0 drop 0 akıcılık sorunu. Ama FiveM de sorun var.
Squad tam oynamadım ancak ilk giriş anında (oyuna ilk girişim) arada bir droplanma oluyor. Tabii 7 24 olmuyor belki oyuna ilk girişimdendir. Şu an tek sorunum FiveM gibi duruyor diğerlerini oynadıkça düzelecek galiba.
Arkadaşlar bir de benim BIOS sürümü 1 sene önceki sürümmüş. En son 15 Aralıkta mi ne çıkmış. Uptadd edeyim mi? Direk son surume edebilirim değil mi? EXPO açamıyorum normalde edince açabilir miyim?
RX 7700 XT'deyken sistemi kapattigimda genelde bir daha başlıyordu. 5060 Ti da direk kapaniyor. O harika.

BIOS güncelle, EXPO aç, erken açılmasını istiyor isen PC Memory Contex enabled yap BIOS'tan. Senin sorunun budur, yaparsan her şey daha iyi olacak senin için.

Arkadaşlar yorumları okudum. @SunseTTime hocam R6 testi cumaya kayacak maalesef. Yarin islerim var. Çok garip sorunlar var mış demek ki fakat bende FiveM hiç düzelmedi. 2024 Ekim'den beri hiç dropsuz oymayamadım. Ki o da sistemi alma tarihim. Şu an 5060 Ti'la deniyorum Valorant'ta hala milim milim takılmalar oluyor ama daha tüm haritalarda oynamadım. 1 2 haftaya bakalım akacak mı oyun. GTA V singleplayer ve online sorunsuz. Onlineda şehir de polisi peşime taktım çatıştım. 0 drop 0 akıcılık sorunu. Ama FiveM de sorun var.
Squad tam oynamadım ancak ilk giriş anında (oyuna ilk girişim) arada bir droplanma oluyor. Tabii 7 24 olmuyor belki oyuna ilk girişimdendir. Şu an tek sorunum FiveM gibi duruyor diğerlerini oynadıkça düzelecek galiba.
Arkadaşlar bir de benim BIOS sürümü 1 sene önceki sürümmüş. En son 15 Aralıkta mi ne çıkmış. Uptadd edeyim mi? Direk son surume edebilirim değil mi? EXPO açamıyorum normalde edince açabilir miyim?
RX 7700 XT'deyken sistemi kapattigimda genelde bir daha başlıyordu. 5060 Ti da direk kapaniyor. O harika.

Tabii ki güncelleyin; belki de güncelleyince sorunlarınız büyük ölçüde düzelecek. AM5 sistemlerde BIOS'u güncel tutmak gerekiyor.

@ggbye, @Ateş Hekimoğlu, Update yapacağım arkadaşlar cuma günü ama önce R6 deneyeceğim sonra Update + EXPO açacağım.
Sistemi aldığımdan beri EXPO açmamıştım. Umarim hallolur. Bu arada videoda anormal bir şey gözlemlediniz mi? R6 ve Valorant için de atacağım. Cuma 22.00 civarlarinda hepinizi burada bekliyorum arkadaşlar. Bakalım neler olacak. 🙂

Bende 5070 Ti, arkadaşımda 4080 var. Bu aralar FiveM oynuyoruz ve ikimizde de özellikle araba sürerken droplar giriyor. Distance Scaling ayarlarını kısarak biraz azalttık; onun dışında ikimiz de 4K Ultra oynuyoruz. Sistemde sorun var diye kafaya takmanıza hiç gerek yok; FiveM için normal bir durum.

Arkadaşta 4060 var. O mesela 0 drop 0 kasma yağ gibi akıyor oyunu. Yani insan diyor ki enayi miyimde gittim 5060 Ti, 7500F topladim diye.