cakiiiiiii3

Uzman
  • 5060 Ti 16 GB
  • Ryzen 5 7500F
  • 1x16 GB G.Skill 5600MHz CL46
  • 1 TB Kioxia 4000/2900
  • A620M H

AMD'den NVIDIA'ya gectim. Oncesinde GTA V'de takılma vs vardi bunda yok. Ama simdi FiveM'de sorun hala devam ediyor. Driver güncel. BIOS surumu en yeni ya da bir öncesi olması lazım. FiveM drop videosu altta.

Afterburner ile açık.

@ggbye, @Ateş Hekimoğlu, Update yapacağım arkadaşlar cuma günü ama önce R6 deneyeceğim sonra Update + EXPO açacağım.
Sistemi aldığımdan beri EXPO açmamıştım. Umarim hallolur. Bu arada videoda anormal bir şey gözlemlediniz mi? R6 ve Valorant için de atacağım. Cuma 22.00 civarlarinda hepinizi burada bekliyorum arkadaşlar. Bakalım neler olacak. 🙂

Arkadaşta 4060 var. O mesela 0 drop 0 kasma yağ gibi akıyor oyunu. Yani insan diyor ki enayi miyimde gittim 5060 Ti, 7500F topladim diye.
Oynadığımız sırada 4060 kullanan biri de vardı yanımızda, o da droplar yiyordu bizle aynı yerlerde. Oyun ayarları ve sunucuyla ilgili durumlar yani. Takmayın fazla.

Oynadığımız sırada 4060 kullanan biri de vardı yanımızda, o da droplar yiyordu bizimle aynı yerlerde. Oyun ayarları ve sunucuyla ilgili durumlar yani. Takmayın fazla.

Ben yine BIOS Update ve EXPO açayım. Bakalım ne değişecek. Yok o zaman ben 5060 Ti boşuna mı aldım diyorum. Zaten hevesim de kalmadı. Kalsın sistem yazın çalışacağım RAM alırım CL36 16X2. Dedigim gibi cuma günü yazacağım.

Gölgelendirici önbelleği şeyini NVIDIA App'ten sınırsız yaptım. Onu kapatayım mı? Ne yapayım ayarı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an tek sorunum FiveM gibi duruyor diğerlerini oynadıkça düzelecek galiba.
Arkadaşlar bir de benim BIOS sürümü 1 sene önceki sürümmüş. En son 15 Aralıkta mi ne çıkmış. Uptade edeyim mi? Direkt son surume edebilirim değil mi? EXPO açamıyorum normalde edince açabilir miyim?
BIOS, chipset ve ekran kartının güncelliğinden emin ol. Bunu önceki konunda sormustum fakat sadece chipseti cevaplamistin. R6 testinden önce BIOS guncellemesini yap, oncelik onda. Beta surumu hariç en kararli guncel surumu yukleyebilirsin.

@cakiiiiiii3, bir diger aklima gelen sey sen muhtemelen EXPO acilmiyor diye RAM'leri default ayarlarda biraktin. Haliyle 4800MHz'de oyun oynamaya kalkiyorsun. EXPO olmasa bile RAM MHz degerini manuel 5600MHz'ye cekebilirsin. EXPO'nun bazi sistemlerde sorun yaratabildigini de dusununce bu ilk etapta daha mantikli olur.

BIOS, chipset ve ekran kartının güncelliğinden emin ol. Bunu önceki konunda sormustum fakat sadece chipseti cevaplamistin. R6 testinden önce BIOS guncellemesini yap, oncelik onda. Beta surumu hariç en kararli guncel surumu yukleyebilirsin.

Nasıl anlarım? Chipset nereden kurabilirim? BIOS Update drn sonrs EXPO ayarı gelecek değil mi?

Nasıl anlarım? Chipset nereden kurabilirim? BIOS Update drn sonrs EXPO ayarı gelecek değil mi?
Anakart marka modelini, revizyon numarasına göre aratmalısın. Rev no anakart kutusunda yazar. Anakartin sitesine girince hem BIOS'u hem de chipset driverini indirebilirsin.

EXPO açmadan manuel 5600MHz RAM hızı degeri girebilirsin. İşe yararsa EXPO'ya zaten ihtiyacin olmayacak. Bu degeri BIOS'tan girip kaydet cik yapiyorsun. Sen muhtemelen 4800MHz ile oyun oynuyorsun. Bu performansı ciddi etkiler. Bi bunu duzeltsen bir de BIOS guncellesen tamamdir.

Anakart marka modelini, revizyon numarasına göre aratmalısın. Rev no anakart kutusunda yazar. Anakartin sitesine girince hem BIOS'u hem de chipset driverini indirebilirsin.

EXPO açmadan manuel 5600MHz RAM hızı degeri girebilirsin. İşe yararsa EXPO'ya zaten ihtiyacin olmayacak. Bu degeri BIOS'tan girip kaydet cik yapiyorsun. Sen muhtemelen 4800MHz ile oyun oynuyorsun. Bu performansı ciddi etkiler. Bir bunu duzeltsen bir de BIOS guncellesen tamamdir.

5200MHz olması gerek. Öyle hatırlıyorum şu anki değeri. Pek bir şey değişir mi? Yine de Update yapayim ama.

Arkadaşın RTX 3070 & Intel islemcili sistemi default 4800MHz'de calisiyordu, 6000MHz'ye cikardigimda ekrani yağ gibi akmisti. Pek hafife alinacak bir konu degil.

Tam hatırlamıyorum zaten. Yine de 5600 yapalım. BIOS Update'den sonra BIOS sıfırlanır mı? Belki AMD'den kalan BIOS ayarlari vs. Vardır. Bir ihtimal düzelebilir. Düzelmezse de bilgisayarcıdan RAM isteyeceğim 2x16 veya 2X8. Deneyeceğim. Eğer sorun çözülürse yazın sonunda G.Skill'i satar adam gibi bir şey alirim.
Memtest86 varmiş RAM için. Bunda test yapmali miyim?

Bir ara BIOS'ta ResizeBAR mı bir ayarı kapatmiştim. Sistemi ilk aldigim zamanlar Valorant'ta feci drop yapıyordu. O ayarı kapatınca sadece tek maçlığına akıcı oynamiştim. Bu da bana nedense çözersem BIOS'ta çözecek gibi hissettiriyor bana.

Tam hatırlamıyorum zaten. Yine de 5600 yapalım. BIOS Update'den sonra BIOS sıfırlanır mı? Belki AMD'den kalan BIOS ayarlari vs. Vardır. Bir ihtimal düzelebilir. Düzelmezse de bilgisayarcıdan RAM isteyeceğim 2x16 veya 2X8. Deneyeceğim. Eğer sorun çözülürse yazın sonunda G.Skill'i satar adam gibi bir şey alirim.
Memtest86 varmiş RAM için. Bunda test yapmali miyim?

Bir ara BIOS'ta ResizeBAR mı bir ayarı kapatmiştim. Sistemi ilk aldigim zamanlar Valorant'ta feci drop yapıyordu. O ayarı kapatınca sadece tek maçlığına akıcı oynamiştim. Bu da bana nedense çözersem BIOS'ta çözecek gibi hissettiriyor bana.
Önce BIOS'a gidip Load Defaults de kaydet çık. Sonra BIOS'a geri gir ve RAM MHz degerini manuel 5600 olarak ayarla. Tekrar kaydet cik. Bu sekilde oyunu tekrar test et az da olsa iyilesme olacak mi gozlemle.

Sonraki aşama BIOS guncelleme. Recep Bey'in YouTube videosundan adim adim yaparsin. Yeter ki anakart marka model ve revizyon numarani dogru gir. Gerisi tik tik ilerler. Masaustune gelince bir de bu sekilde oyun testi yap.

Tum yapman gerekenler bunlar. Zor geliyorsa RAM testi icin bilgisayarciya gittiginde BIOS guncellemesi ve driver kontrollerini de ona yaptir. Ayni gun her sey bitsin.

Önce BIOS'a gidip Load Defaults de kaydet çık. Sonra BIOS'a geri gir ve RAM MHz degerini manuel 5600 olarak ayarla. Tekrar kaydet cik. Bu sekilde oyunu tekrar test et az da olsa iyilesme olacak mi gozlemle.

Sonraki aşama BIOS guncelleme. Recep Bey'in YouTube videosundan adim adim yaparsin. Yeter ki anakart marka model ve revizyon numarani dogru gir. Gerisi tik tik ilerler. Masaustune gelince bir de bu sekilde oyun testi yap.

Tum yapman gerekenler bunlar. Zor geliyorsa RAM testi icin bilgisayarciya gittiginde BIOS guncellemesi ve driver kontrollerini de ona yaptir. Ayni gun her şey bitsin.

Teşekkürler. Perşembe günü sonuçları paylaşacağım. Attiğım FiveM videosunda ne yanlış gorunuyor? Akici degil ve drop var.