cakiiiiiii3

Uzman
  • 5060 Ti 16 GB
  • Ryzen 5 7500F
  • 1x16 GB G.Skill 5600MHz CL46
  • 1 TB Kioxia 4000/2900
  • A620M H

AMD'den NVIDIA'ya gectim. Oncesinde GTA V'de takılma vs vardi bunda yok. Ama simdi FiveM'de sorun hala devam ediyor. Driver güncel. BIOS surumu en yeni ya da bir öncesi olması lazım. FiveM drop videosu altta.

Afterburner ile açık.

BIOS takılmasını boş ver. BIOS sürümü dediğin gibi etkiliyor. Gigabyte B650M S2H F2 sürümü yüklü gelmişti bana, o ara yoktu. Sonraki sürümlerde ve diğer kullandığım anakartlarda ise BIOS lag hep oldu. Yani oyundaki yaşadığın sorundan bağımsız bir durum.

EXPO dediğim gibi yoktur, RAM'lerin kaç MHz'de çalıştığını görmek için de CPU-Z uygulamasını kullanabilirsin. DRAM Frequency 2800MHz yazıyorsa sorun yok. (BIOS'tan bulamadığın için bu yöntemi dene.)

BIOS'ta 5200MHz yazıyor. Daha demin R6 yüklerken FiveM gireyim dedim. Diğer günlere göre daha az bir takılma var. Şimdj NVIDIA Update ile Windows Update yapıp bir daha bakacağım.

@SunseTTime, @Ayhan Dönmez in bir konusunda DDR5 Nitro mode u enable yapmamı, ve RAM'i 2. slottan 1'e almasını yazmiş. Adam bir şey olursa yazarım demiş yazmamışta. Bende deneyim mi? R6 da açılmadı. Internetten baktim ubisofttaj indirmem lazımmış. Ben Epic'den yüklemiştim. Bir daha yüklüyorum.

@SunseTTime bazı uygulamalarda ve YouTube'da görüntü ve yazılar bulanık çamurlaşıyor. Sebebi driver mi?

Son düzenleme:
@cakiiiiiii3, YouTube videoları 60FPS olduğu için 60 Hz denemek mantıklı olabilir. Monitör ayarları da etkiler. NVDIA güncel sürücülerde o tarz bir sorun şahsen ben göremedim. RAM konusunda fikrimi belirttim, slot değişimi de denenebilir. Çözüm garantisi olmayan şeyler.

Yani ? Şu anda ne yapmamı önerirsiniz ?

Şu anda bazı şeyler zor. RAM krizi dolayısıyla pahalıya patlar. 1x16 artık günümüzde yeterli değil. Ama FiveM'deki drop sorununun sebebi başka olabilir. Diğer oyunlarda da denemen lazım. Her oyunda durum böyleyse B650-B850 çipset ve 6000 CL30 2x16 Hynix sorununu çözer yüksek ihtimalle.

Şu anda bazı şeyler zor. RAM krizi dolayısıyla pahalıya patlar. 1x16 artık günümüzde yeterli değil. Ama FiveM'deki drop sorununun sebebi başka olabilir. Diğer oyunlarda da denemen lazım. Her oyunda durum böyleyse B650-B850 çipset ve 6000 CL30 2x16 Hynix sorununu çözer yüksek ihtimalle.
Anakartındamı değişmesi gerek ? Ya bu hazır sistem ne saçmaymış. Sadece ram yeterli olmaz mı ? 2x16 ram bulsam denesem donma var mı diye ? Hatta size cumartesi günü valorant , r6 , squad , fivem , gta testlerini afterburner açık atayım. Daha iyi olur nasıl bir sorun var öğreniriz?

Anakartındamı değişmesi gerek ? Ya bu hazır sistem ne saçmaymış. Sadece ram yeterli olmaz mı ? 2x16 ram bulsam denesem donma var mı diye ? Hatta size cumartesi günü valorant , r6 , squad , fivem , gta testlerini afterburner açık atayım. Daha iyi olur nasıl bir sorun var öğreniriz?

Atman iyi olur. @SunseTTime de yorumlar aynı zamanda. Kendisi o konulara hakim fazlasıyla. A620 AM5'te uygun değil. Ama burada asıl sorun muhtemelen RAM çıkar, diğer donanımlarda bir şey yoksa. AM5'te minimum B650M-R + 6000 CL30 2x16 Hynix tercih etmek lazım. 1x16 sınırda kalıyor çoğu oyun için.

Atman iyi olur. @SunseTTime de yorumlar aynı zamanda. Kendisi o konulara hakim fazlasıyla. A620 AM5'te uygun değil. Ama burada asıl sorun muhtemelen RAM çıkar, diğer donanımlarda bir şey yoksa. AM5'te minimum B650M-R + 6000 CL30 2x16 Hynix tercih etmek lazım. 1x16 sınırda kalıyor çoğu oyun için.
Yarin atamayacağım. Cumartesi günü 5 10 dakikalik video atacağım. Hepinize teşekkürler cumartesi görüşürüz. Bir de afterburnerde size ne lazım olur söylerseniz çok iyi olur.

@Ayhan Dönmez , @SunseTTime

R6 açılmadığı için yapamadım. Bu iki oyunu yaptım. Squadda orta seviye ayarlar , valorantta yüksek ayarlarda, hatta gösteriyorum bir yerde. Valorantta çok takılma var. Squadda rastlamadım o kadarına. Nvidia ayarlarım böyle

@SunseTTime ne diyorsunuz ? Sorun nedir ?

@Recep Baltaş sizin bie fikriniz var mı ? 3 oyun kaydına bakılarak.

Dosya Ekleri

• 3.webp
    3.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 30
  • 2.webp
    2.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 31
  • 1.webp
    1.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Yarin atamayacağım. Cumartesi günü 5 10 dakikalik video atacağım. Hepinize teşekkürler cumartesi görüşürüz. Bir de afterburnerde size ne lazım olur söylerseniz çok iyi olur.

@Ayhan Dönmez , @SunseTTime

R6 açılmadığı için yapamadım. Bu iki oyunu yaptım. Squadda orta seviye ayarlar , valorantta yüksek ayarlarda, hatta gösteriyorum bir yerde. Valorantta çok takılma var. Squadda rastlamadım o kadarına. Nvidia ayarlarım böyle

@SunseTTime ne diyorsunuz ? Sorun nedir ?

@Recep Baltaş sizin bie fikriniz var mı ? 3 oyun kaydına bakılarak.

@cakiiiiiii3 Bence burada birden fazla sorun var. 7500F 6 çekirdek olduğundan bazı çekirdekler %90 ve üzerine fırlıyor. O sebepten GPU kullanımı da zaten %90 civarında. Bu tam olarak darboğaz sayılamaz, ufak bir miktar var. Genelde göz ardı edilir fakat yaşadığın drop sorununu kısmen açıklıyor. Çözünürlük artırıp öyle bakman daha doğru olur. Onun haricinde dediğim gibi, oyun motoru ve optimizasyon tarafı zaten AM5 platformunda hiç beğenmiyorum. Alakasız gibi görünse de drop, stutter diye globalde açılan konu başlıklarının çoğu AM5 sokete ait güncelde şu anda.

Şu an bazı şeyler çok mümkün değil, sana pahalıya patlar. Kötü vakte denk geldi açıkçası. Bana göre bu sisteme minimum B650M-R + 2x16 6000 CL30 Patriot lazım. Sorunlar büyük oranda geriler fakat 6 çekirdek bir işlemciden de 0 stutter beklemek bence saçma olur. Oyunlar 8 çekirdeğe optimize şu anda, bana kalsa tek CCD 10 çekirdek olmalı, oyun 8 çekirdeğe optimize olsa bile kalan 2 çekirdek arka plandaki Windows ile uğraşır, böylelikle daha akıcı bir oyun deneyimi elde edersin. @SunseTTime

@cakiiiiiii3 6 çekirdek herhangi bir işlemciyi, 4K haricinde herhangi bir sistemde kullanmam mesela. 9900X3D alsan bile 6+6 çekirdek olduğundan, oyunda sadece 6 tanesi kullanılacak. Core Parking ile driver düzeyinde 2. CCD kapatılıyor yoksa latency artacağından performans kısıyor. Güç planı Yüksek performans kullanmaya halen daha müsait değil AM5 mesela, eğer öyle bir durum varsa bunu tekrardan Dengeli moda çekip dene. Windows Scheduler ve C-State çakışması yaşanıyor, Core Parking'i bozuyor.

Hyper Threading saymıyorum. Oyunda 2. CCD kapatılıyor 2 CCD işlemcilerde AM5'te şu anda. 3D Cache dolayısıyla avantaj sağlar o ekstra, belki dropların önüne geçerdi. 4K'da 7500F aşırı problem yaratmazdı mesela şu an sende olduğu gibi. %90 sabit kullanılıyor neredeyse, %5-10 civarında ekran kartını kısıyor baktığında.

Valorant'taki drop sorununa mantıklı bir açıklama getiremiyorum, oynadığım bir oyun değil. 1x16 kullanıcıları sorun yaşıyor bu oyunda. 2x16 + B650-B850 işini görecektir ama şu anda sistem ya da parça alınacak bir zaman değil. Hazır sistem firmaları da bu oyunu bilerek yapıyor. Almadan öncesinde özelleştirmen lazım. O gördüğün fiyat minimum olabilecek parçalar ile oluşturulmuş sistemin fiyatı. A620'yi B650 ya da B850, 7500F'yi 7700x vesaire yapabiliyorsan yapman lazım. Ama sendeki esas sorun Micron 1x16 ve A620 oluşu. 7500F bile olsa bu denli drop sorunu yine de yapmaması lazım. DRAM'siz SSD vesaire de bu tarz sorunlar yaptığı oluyor. Yelpaze çok geniş, @SunseTTime önerilerini sunsun. Onunla belki yol kat edersiniz. Parça değişimi şu piyasada saçma olur.

1767972099647.webp

@cakiiiiiii3 Afterburner'de GPU Power Monitoring ayarları kapalı kalsın, başındaki tiki kaldır. Onları izlemeyip tekrardan kontrol et değerleri. Ama RAM dolayısıyla %1'ler düşük zaten bu oyunda da. Manuel Tuning kapalı Hynix harici. Samsung bir miktar müsaade ediyor. Yine A620-B840 çipsetlerde AMD limitasyonu mevcut. PBO, Curve Optimizer, Overclock ya da manuel Tuning kapalı.

A620-B840 çipset ve Micron özellikle oyuncu adamın bulaşmaması gereken şeyler. Birinde sorun olmazken sende sorun yapar. Şu anda parça değişimi de mümkün değil, 2-3 kat vermen lazım.

Son düzenleme: