justfree

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem aldım GameGaraj'dan. Kurulumu yaptım, ilk başta sorun yoktu. Ne zaman NVIDIA driver kurup görüntüyü 1080p aldıysam kasa kasmaya ve Edge gibi tarayıcıyı açınca reset atmaya başladı. Düşünün ki daha şifreyi yazarken bile kasıyor kasayı yeni açtığımda. Isı değerleri normal; işlemci ve GPU 40-45 arasıydı, hatta 37-38'di ilk açtığımda. Ne yapmamı önerirsiniz?

Anakart BIOSTAR B650MT.
Ekran kartı Palit 5060 Ti 16 GB Infinity.
RAM Kingston 16 GB 5600 MHz.
İşlemci 7500F, AMD Cooler Master soğutucu ile kullanılıyor.
Kasa ve PSU GameGaraj marka 650W.
SSD Crucial M.2 1 TB.

Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem aldım GameGaraj'dan. Kurulumu yaptım, ilk başta sorun yoktu. Ne zaman NVIDIA driver kurup görüntüyü 1080p aldıysam kasa kasmaya ve Edge gibi tarayıcıyı açınca reset atmaya başladı. Düşünün ki daha şifreyi yazarken bile kasıyor kasayı yeni açtığımda. Isı değerleri normal; işlemci ve GPU 40-45 arasıydı, hatta 37-38'di ilk açtığımda. Ne yapmamı önerirsiniz?

Anakart BIOSTAR B650mt.
SSD Crucial M.2 1 TB.

Donanım hatası duruyor ya Power Supply gücü yetmiyor ya da çökmeye neden olan bir parça oluyor ama eminim ki güç kaynağı yüzünden oluyor.

Donanım hatası duruyor ya Power Supply gücü yetmiyor ya da çökmeye neden olan bir parça oluyor ama eminim ki güç kaynağı yüzünden oluyor.
Hocam ilk kurulum sonrası 1-2 saat sorun yoktu. Ne zaman driver kurdum, PC patladı resmen. Şu an açtığım gibi tarayıcıyı açınca falan kapanıyor, donuyor. Buram buram kasıyor zaten.

Anakart BIOSTAR B650MT.
SSD Crucial M.2 1 TB.

BIOS güncel mi? RAM Micron mu? Clear CMOS deneyin, BIOS'a girebiliyorsanız Default ayarlara alın.

@justfree, OCCT ile PSU testi yapın. 12v kanalını paylaşın.

Hocam oraya giremedim. Kasmadan şu an fark ettim ki CPU yüzde yüzün altına inmiyor.

BIOS güncel mi? RAM Micron mu? Clear CMOS deneyin, BIOS'a girebiliyorsanız default ayarlara alın.

Hocam bakacagim ama şu an ana sorunum CPU yüzde yüzde çalısıyor kasma galiba bundan buram buram kasıyor.

Dosya Ekleri

• 20260318_220832.webp
    20260318_220832.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 44
Hocam paniklemeden önce zaten her şey 0’ken tekrar format atın ve deneyin. Sonrasında yazılımsal mı donanımsal mı anlaşılır. Ya da DDU ile sürücüleri temizleyip yeniden kurun.