korayarda

Üyecik
Merhaba. Yeni topladığım sistemde hiçbir şekilde Windows kuramıyorum. Windows 10 ve Windows 11 kurmayı denedim. Bu kurmaya çalıştığımda hiçbir hata veya sorun almadan kurmaya devam ediyor fakat kurulum bittiğinde restrart atarken flash belleği cıkarırsam BIOS'a, çıkartmazsam Windows kurulum ekranına geri dönüyorum. Tahminim BIOS'taki bir ayarı beceremedim, ayrıca "Windows Boot Manager" asla gözükmüyor.
  • ASUS B650M-R.
  • Ryzen 5 7500F.
  • Kioxia Exceria G2.
  • RX 6800 XT.

Sabahtan beridir sayısız bir şekilde deniyorum dediklerinizi harfi harfine, denediğim yöntem de oldu fakat değişen bir durum yok maalesef.
Bir ihtimal EFI yoksa EFI yaratabilir, yine list disk üstünden diskin MBR mi? GPT mi? Olduğunu kontrol edebilirsiniz.
İlla bir yeri gözden kaçıyırosunuzdur. Hemen bakıp es geçerseniz kaçırdığınız yeri de bulamazsınız.

Merhaba. Yeni topladığım sistemde hiçbir şekilde Windows kuramıyorum. Windows 10 ve Windows 11 kurmayı denedim. Bu kurmaya çalıştığımda hiçbir hata veya sorun almadan kurmaya devam ediyor fakat kurulum bittiğinde restrart atarken flash belleği cıkarırsam BIOS'a, çıkartmazsam Windows kurulum ekranına geri dönüyorum. Tahminim BIOS'taki bir ayarı beceremedim, ayrıca "Windows Boot Manager" asla gözükmüyor.
  • ASUS B650M-R.
  • Ryzen 5 7500F.
  • Kioxia Exceria G2.
  • RX 6800 XT.
1765324703076.webp

Böyle bir sorunla da karşılaşıyorum.

Bir ihtimal EFI yoksa EFI yaratabilir, yine list disk üstünden diskin MBR mi? GPT mi? Olduğunu kontrol edebilirsiniz.
İlla bir yeri gözden kaçıyırosunuzdur. Hemen bakıp es geçerseniz kaçırdığınız yeri de bulamazsınız.
Özür dileyerek soruyorum bu konu hakkında sıfır denecek kadar az bilgiye sahibim. Bahsettiğiniz EFI özelliğini nereden anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 209467
Böyle bir sorunla da karşılaşıyorum.

Özür dileyerek soruyorum bu konu hakkında sıfır denecek kadar az bilgiye sahibim. Bahsettiğiniz EFI özelliğini nereden anlayabilirim?
Temiz kurulum yapmadığınız için oluyor yüksek ihtimalle. Hayır deyip, temiz kurulum "gelişmiş" diyerek gelen ekranda diskteki tüm bölümleri silip ayrılmamış alan haline gelince "ilerle/ileri" demeyi deneyiniz. (tabii bizimle de paylaşırsanız iyi olur).
Bunu.
Windows kurulum ekranına gelip Shift + F10 basarak komut ekranına:
diskpart list disk select disk 0 (Windows kurulacak SSD) clean convert gpt exit
Yaptığınız ekrandan yapıyorsunuz da.
Temiz kurulum yapmadığınız için oluyor yüksek ihtimalle. Hayır deyip, temiz kurulum "gelişmiş" diyerek gelen ekranda diskteki tüm bölümleri silip ayrılmamış alan haline gelince "ilerle/ileri" demeyi deneyiniz. (tabii bizimle de paylaşırsanız iyi olur)
Önce bunu deneyip, USB'yi de "Legacy" yerine "UEFI"den başlattığınıza emin olursanız.

Temiz kurulum yapmadığınız için oluyor yüksek ihtimalle. Hayır deyip, temiz kurulum "gelişmiş" diyerek gelen ekranda diskteki tüm bölümleri silip ayrılmamış alan haline gelince "ilerle/ileri" demeyi deneyiniz. (tabii bizimle de paylaşırsanız iyi olur).

Bunu.

Yaptığınız ekrandan yapıyorsunuz da.

Önce bunu deneyip, USB'yi de "Legacy" yerine "UEFI"den başlattığınıza emin olursanız.

1765325387907.webp

Dediklerinizi yaptım bu konuda sizin de onayınızı almak istiyorum. Fotoğraftan uygunsuz gördüğünüz bir kısmı bana belirtirseniz çok mutlu olurum. Değişen bir durum yok.

Eki Görüntüle 209468

Dediklerinizi yaptım bu konuda sizin de onayınızı almak istiyorum. Fotoğraftan uygunsuz gördüğünüz bir kısmı bana belirtirseniz çok mutlu olurum. Değişen bir durum yok.
Tamam, şimdi ileri deyiniz; bilgisayar kurulum bitip, kapandıktan sonra yeniden başlatmaya geçtiğinde USB belleği çıkarıp bilgisayarın açılmasını bekleyiniz. (Bir tuşa basınız yazısı gelirse yine bekleyiniz).

Tamam, şimdi ileri deyiniz; bilgisayar kurulum bitip, kapandıktan sonra yeniden başlatmaya geçtiğinde USB belleği çıkarıp bilgisayarın açılmasını bekleyiniz. (bir tuşa basınız yazısı gelirse yine bekleyiniz).
Herhangi bir şey olmadı, BIOS'a yönlendirdi otomatik olarak.

Herhangi bir şey olmadı, BIOS'a yönlendirdi otomatik olarak.
Peki şimdi boot sekmesinde neler görünüyor, kontrol ettiniz mi? Windows Boot Manager oluşmuş mu? Görünmüyorsa önyükleme başarısız olmuştur. Yine buraya:
Eğer yine olmazsa Rufus ile yazdırırken bahsettiğim ayarları tekrar kontrol edip, CSM'in kapalı olduğundan emin olarak yeniden diski biçimlendirerek temiz kurulum yapmanız gerekecek. Genelde ya bölünleme düzeninden ya CSM'den kaynaklanır.
Not: BIOS sürümünün güncel olup olmadığını da kontrol ederseniz iyi olur tabii.
Döneriz, ki o zaman kesin USB belleğe yazdırırken bir ayarı atlamış/yanlış yazmışsınızdır.

Peki şimdi boot sekmesinde neler görünüyor, kontrol ettiniz mi? Windows Boot Manager oluşmuş mu? Görünmüyorsa önyükleme başarısız olmuştur. Yine buraya:

Döneriz, ki o zaman kesin USB belleğe yazdırırken bir ayarı atlamış/yanlış yazmışsınızdır.
Evet, maalesef ki hiçbir türlü Windows Boot Manager'i göremiyorum ama eğer ki yardımcı olmak isterseniz sizinle baştan Rufus ve Windows önerisi almak isterim. Şahsen sorunun orada olabileceğini düşünüyorum.

1765327376243.webp

Evet, maalesef ki hiçbir türlü Windows Boot Manager'i göremiyorum ama eğer ki yardımcı olmak isterseniz sizinle baştan Rufus ve Windows önerisi almak isterim. Şahsen sorunun orada olabileceğini düşünüyorum.

Eki Görüntüle 209469
Normalde olur da saat çok geç olmuş, 4 saaat sonra kalkacağım. Yarın olursa iştirak ederim ama bekleyemezseniz şunlara dikkat ederek deneyebilirsiniz:
Windows'u USB belleğe yazdırırken ayarları kontrol ettiniz mi?
  • Bölümleme düzeni: GPT
  • Hedef sistem: UEFI (CSM yok)
Şeklinde miydi? BIOS'ta CSM kapalı mı?