İlk olarak tezcanlı davranmayın, adım adım yazdıklarımı uygulayın. Tüm adımları uygulamadan oyunu test etmeye çalışmayın. Tüm işlemler bitince test edin.
Oyunun galiba performans gibi bir modu vardı. O moddasınız gibi duruyor. O moddan çıkarıp grafik ayarlarını biraz yükseltin. Grafikleri yükseltmek CPU'daki yükü azaltacaktır. Kullanımda %80 civarına düşüyor. Bunu %50 altına düşürmeniz faydalı. Çok yüksekse %100 yaklaştıka oyunlarda takılmalara yol açar.
AMD 24.8.1 sürücüsünü öneririm.
Önce bağlantıdan DDU yazılımını indirin.
DDU ile grafik kartınızın sürücüsünü kalıntı bırakmadan güvenli bir biçimde kaldırabilirsiniz!
DDU yazılımı ile videodaki gibi ekran kartı sürücüsünü kaldırın.
Sonra diğer bağlantıdan 24.8.1 sürücüsünü yükleyin. Hatta sürücüyü kaldırmadan önce indirebilirsiniz. Sürücüyü kaldırdıktan sonra yeniden başlatmanız gerekiyor. Yeniden başlatınca sürücü dosyanız hazır olsun.
Ayrıca oyun ve sistem 13 GB civarı bellek tüketiyor. Bağlantıda önerdiğim genel güncelleme ve onarım işlemlerini uygulayın. Veya sisteme bir 16 GB daha bellek alın. Bellek almadan kesinlikle foruma konu açın. Bellek alamıyorsanız da arka planda çalışan işlemleri azaltın.
Kayıt defterini onaran bir yazılım olduğunu sanmıyorum. Temiz kurulum sadece düzelmesini sağlar. Çok kurcalamadıysanız da bozulmaz.
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...
Konuda önerdiğim Chipset sürücü güncellemesini anlamadıysanız, anakart modeli atıyorum Gigabyte B850 XXX gibi bir şeydir. Burada 850 sayısını görseldeki gibi seçmeniz gerekiyor. Sizde sayı farklı olabilir. Ama olay sayı yani. Sisteminiz AM5 olduğundan AM5 seçeceksiniz.
Eki Görüntüle 143191