CS2 dengeli bir deneyim beklemeyin. Yıllardır en çok vakit ayırdığım FPS serisidir. CS2 herhalde serinin en sorunlu ve düzeltilmeyen işi olabilir.
Valorant konusunda bir şey diyemeyeceğim. UE oyunları AMD ekran kartı ve Intel işlemcilerde bayağı sorunlular. Herhangi bir UE5 ile yapılan multi oyunun, ilk haftalarında Steam forumlarına bakın. Optimizasyondan yakınanların sistemlerinde büyük oranda Intel işlemci ve AMD ekran kartı var. Intel işlemci daha çok sorun yaşıyor.
En ideali sürücüyü yeniden yüklemek veya AMD forumlarında insanların önerdiği bir sürücü tercih etmek. Şimdi bunu laf sokuyorum gibi algılamasınlar ama bir insana NVIDIA önerince demediklerini bırakmayan AMD kullanıcılarının da tecrübelerini bu konulara aktarmalarını rica ediyorum. Hem arkadaşın sorunu çözülsün hem de ben forumlardan öğrendiğim 24.8.1 ve ReSize BAR çözümü yerine başka şeyler önereyim.
Şu konuda benzer seri ekran kartı olanlar bir şeyler yazmış. Çok mesaj var açıkçası aradan çözüm bulmaya üşendim. Size kolay gelsin.
Oyuna özel sorun yaşayıp, yaşamayanları da bulmak için belki kendi DC'lerine bakabilirsiniz. Umarım bir gün Riot oyuncu sayılarının açıklamasından korkmadan Steam'a oyunlarını getirir. Çünkü herhangi bir oyunda en ideal çözümleri Steam tartışmalar(oyun forumu) buluyorum.
Roblox da keza muazzam optimizasyonu olan bir oyun değil. İçerisinde girdiğiniz oyuna göre FPS değişiyor.
Bunlar dışında bağlantıda önerdiğim şekilde genel sürücü güncellemesi ve bakımı yapın. Dediğim gibi sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden yüklemek veya Delta Force oyununda(o da UE kullanıyor) sorun yaşayanlar 24.8.1 sorunsuz oynuyorlardı. Ayrıca ReSize BAR kapatmak da işe yarıyormuş denenebilir. ReSize BAR videoda anlatılıyor.
Kayıt defterini onaran bir yazılım olduğunu sanmıyorum. Temiz kurulum sadece düzelmesini sağlar. Çok kurcalamadıysanız da bozulmaz.
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...