cakiiiiiii3

Uzman
  • RX 7700 XT Gigabyte.
  • A620M h Gigabyte.
  • 1x16 GB RAM G.Skill 5600MHz.
  • 1 TB Kioxia SSD.
  • Ryzen 5 7500F 6 Core.

Sorun her oyunda var. Mesela Valorant'ta takılma ilk başlarda oluyor akıcılık hiç olmuyor. CS'de oyun akıcı ama 30 40 saniyede birçok aksiyonda takılıyor. Roblox'ta kalitenin arttığı her oyunda sorun oluyor (kalite olmasa bile sorun). FiveM oynanamaz derecede takılıyor. GTA 5 tede akıcılık takılma sorunu oluyor. Minecraft oynanamaz derecede takılıyor.

Bu sorunu nasıl çözerim ?

CS2 dengeli bir deneyim beklemeyin. Yıllardır en çok vakit ayırdığım FPS serisidir. CS2 herhalde serinin en sorunlu ve düzeltilmeyen işi olabilir.

Valorant konusunda bir şey diyemeyeceğim. UE oyunları AMD ekran kartı ve Intel işlemcilerde bayağı sorunlular. Herhangi bir UE5 ile yapılan multi oyunun, ilk haftalarında Steam forumlarına bakın. Optimizasyondan yakınanların sistemlerinde büyük oranda Intel işlemci ve AMD ekran kartı var. Intel işlemci daha çok sorun yaşıyor.

En ideali sürücüyü yeniden yüklemek veya AMD forumlarında insanların önerdiği bir sürücü tercih etmek. Şimdi bunu laf sokuyorum gibi algılamasınlar, ama bir insana Nvidia önerince demediklerini bırakmayan AMD kullanıcılarının da tecrübelerini bu konulara aktarmalarını rica ediyorum. Hem arkadaşın sorunu çözülsün hem de ben forumlardan öğrendiğim 24.8.1 ve Resizebar çözümü yerine başka şeyler önereyim.

Şu konuda benzer seri ekran kartı olanlar bir şeyler yazmış. Çok mesaj var açıkcası aradan çözüm bulmaya üşendim. Size kolay gelsin.

Oyuna özel sorun yaşayıp, yaşamayanları da bulmak için belki kendi DC'lerine bakabilirsiniz. Umarım bir gün RIOT oyuncu sayılarının açıklamasından korkmadan Steam'a oyunlarını getirir. Çünkü herhangi bir oyunda en ideal çözümleri Steam tartışmalar(oyun forumu) buluyorum.

Roblox da keza muazzam optimizasyonu olan bir oyun değil. İçerisinde girdiğiniz oyuna göre FPS değişiyor.

Bunlar dışında bağlantıda önerdiğim şekilde genel sürücü güncellemesi ve bakımı yapın. Dediğim gibi sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden yüklemek veya Delta Force oyununda(o da UE kullanıyor) sorun yaşayanlar 24.8.1 sorunsuz oynuyorlardı. Ayrıca Resizebar kapatmak da işe yarıyormuş denenebilir. Resizebar videoda anlatılıyor.

CS2 dengeli bir deneyim beklemeyin. Yıllardır en çok vakit ayırdığım FPS serisidir. CS2 herhalde serinin en sorunlu ve düzeltilmeyen işi olabilir.

Valorant konusunda bir şey diyemeyeceğim. UE oyunları AMD ekran kartı ve Intel işlemcilerde bayağı sorunlular. Herhangi bir UE5 ile yapılan multi oyunun, ilk haftalarında Steam forumlarına bakın. Optimizasyondan yakınanların sistemlerinde büyük oranda Intel işlemci ve AMD ekran kartı var. Intel işlemci daha çok sorun yaşıyor.

En ideali sürücüyü yeniden yüklemek veya AMD forumlarında insanların önerdiği bir sürücü tercih etmek. Şimdi bunu laf sokuyorum gibi algılamasınlar ama bir insana NVIDIA önerince demediklerini bırakmayan AMD kullanıcılarının da tecrübelerini bu konulara aktarmalarını rica ediyorum. Hem arkadaşın sorunu çözülsün hem de ben forumlardan öğrendiğim 24.8.1 ve ReSize BAR çözümü yerine başka şeyler önereyim.

Şu konuda benzer seri ekran kartı olanlar bir şeyler yazmış. Çok mesaj var açıkçası aradan çözüm bulmaya üşendim. Size kolay gelsin.

Oyuna özel sorun yaşayıp, yaşamayanları da bulmak için belki kendi DC'lerine bakabilirsiniz. Umarım bir gün Riot oyuncu sayılarının açıklamasından korkmadan Steam'a oyunlarını getirir. Çünkü herhangi bir oyunda en ideal çözümleri Steam tartışmalar(oyun forumu) buluyorum.

Roblox da keza muazzam optimizasyonu olan bir oyun değil. İçerisinde girdiğiniz oyuna göre FPS değişiyor.

Bunlar dışında bağlantıda önerdiğim şekilde genel sürücü güncellemesi ve bakımı yapın. Dediğim gibi sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden yüklemek veya Delta Force oyununda(o da UE kullanıyor) sorun yaşayanlar 24.8.1 sorunsuz oynuyorlardı. Ayrıca ReSize BAR kapatmak da işe yarıyormuş denenebilir. ReSize BAR videoda anlatılıyor.

Yorumun için sağ ol öncelikle.

Evet zamanında 4060 Ti alacaktım ve onun yerine bana bu önerildi yeşil forumda (anladınız)

AMD gerçekten sorunlu şu anda uygulaması bile arka planda çalışmıyor her açtığımda arıza tespit edildi diyor anlamıyorum en yakın zamanda 4060 Ti'ya geçiş yapacağım zaten.

ReSize BAR ise maalesef genel bir çözüm değil Max 1 saat etkisini gösteriyor sonra yok olmuyor yine aynı.

@cakiiiiiii3 Sürücü sürekli bozuluyorsa belki Windows update kafasına göre yüklemeye çalışıyor olabilir.

DDU ayarlarından şu seçeneği işaretleyin. Sonrasında sürücü kaldırıp tekrar yükleyin. İşaretli göstermeye çalıştım da nedense tıklanmıyor. Başta güncelleme var demişti, güncelleme sistemi amele işi olduğundan uğraşmak istemedim. Şu uygulama da artık popülerliğini dikkate alıp arayüz vb. düzenlemeye gitse keşke. Halen foruma girip güncelleme için bağlantılara tıklıyoruz.

2025-05-07_16-52.webp

Yorumun için sağ ol öncelikle.

Evet zamanında 4060 Ti alacaktım ve onun yerine bana bu önerildi yeşil forumda (anladınız)

AMD gerçekten sorunlu şu anda uygulaması bile arka planda çalışmıyor her açtığımda arıza tespit edildi diyor anlamıyorum en yakın zamanda 4060 Ti'ya geçiş yapacağım zaten.

ReSize BAR ise maalesef genel bir çözüm değil Max 1 saat etkisini gösteriyor sonra yok olmuyor yine aynı.

Bende RX 6600 vardı takılmadığı oyun yoktu yine bana da yeşil forumda önerildi kas gücü daha iyi denildi sonuç hüsran oldu 4060 aldım rahatladım takılmaya maruz kalmıyorum artık.

@cakiiiiiii3 Sürücü sürekli bozuluyorsa belki Windows update kafasına göre yüklemeye çalışıyor olabilir.

DDU ayarlarından şu seçeneği işaretleyin. Sonrasında sürücü kaldırıp tekrar yükleyin. İşaretli göstermeye çalıştım da nedense tıklanmıyor. Başta güncelleme var demişti, güncelleme sistemi amele işi olduğundan uğraşmak istemedim. Şu uygulama da artık popülerliğini dikkate alıp arayüz vb. düzenlemeye gitse keşke. Halen foruma girip güncelleme için bağlantılara tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 146476
Benim sorunum bunla alakasız bence genel AMD sorunu
3 4 kere ypatım çünkü
Bende RX 6600 vardı takılmadığı oyun yoktu yine bana da yeşil forumda önerildi kas gücü daha iyi denildi sonuç hüsran oldu 4060 aldım rahatladım takılmaya maruz kalmıyorum artık.
Çoğu kişi böyle çözmüş zaten bende şuan garantisi var itopyaya bozuk diye göndereceğim iade alana kadar.