Çözüldü R5 7500F & RX 9070 XT sistemde anakartta CPU ve DRAM ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tyunusb

Becerikli
Merhaba,

İlk defa sistem topladım. Her şey yerli yerinde montajlı kablolar doğru yerde eminim.

Sistemi açtığımda fanlar ve RGB'leri vs. çalışıyor ama anakartımda CPU kırmızı DRAM sarı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.

CPU: Ryzen 5 7500F
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: Patriot V Venom 6000MHz CL30
GPU: Pulse RX 9070 XT
PSU: FSP Vita 850GM
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120SE

Ne yapmalıyım kendi başıma çözebilir miyim yoksa bilgisayarcıya mı götürmeliyim?

Edit: Ryzen 7 yazmışım 5 olarak düzelttim.

Çözüm
Hayır hocam 10 dakika beklemedim. Panikten öğün için en fazla 1 dakika beklemişimdir. Şimdi bekleyeyim mi?
Evet, 5-10 dakika arası beklersen açılacak muhtemelen. Açılmazsa, yeniden başlat ve tekrar bekle. Yine olmuyorsa, Clear CMOS üzerinden 2 tane sıfırlama yöntemi var tuş üzerinden, onları uygula yukarıda anlattığım şekilde. Yine başarısız olursa, Flash BIOS yöntemini anlattım, ondan sonra açılır.
BIOS güncelledin mi, EXPO açtıktan sonra mı böyle oldu?

Eğer güncellemediysen yukarıdaki en son sürüme güncellemeni tavsiye ederim. Anakartında Clear CMOS button mevcut, şu tuşa basıp sıfırlamayı dener misin? Üstteki sarı ok ucunda.

BIOS güncelledin mi, EXPO açtıktan sonra mı böyle oldu?
Hiçbir şey yapamadım sadece montajladım güç kablosu ve dp taktım kasanın tuşuna bastım bekledim ekran gelmeyince ez debug lede baktım ve cpu kırmızı dram sarı yanıyordu ardından internette okuduklarıma göre ramleri tek tek a2 de denedim b2 de denedim soğutucu kule tipi olduğundan a1 e takmak için sökmem gerekiyordu o yüzden onu denemedim arkadan clear cmos tuşuna bastım birkaç defa aç kapa yaptım

PC açık kapalı olabilir bu tuşu kullanırken fark etmez, kasa power tuşu basma sadece, direkt arkadan bu tuş bas, sıfırlama işlemini başlatsın.

O halde BIOS güncellemen gerekiyor. 16 GB Fat32 formatlı bir flaşa MSI.ROM olarak isimlendirip BIOS dosyasını at, ilgili porta tak arkadan, sonrasında BIOS Flash tuşuna 2-3 sn basılı tut, işlem başlayacak. @tyunusb

Bu tuşa basarken pcye güç vermeli miyim yoksa güç kapalıyken mi basmalıyım?
Güç vermeden yapacaksın, kasa power tuşuna elleme.

Yarın güncellemeyi deneyeceğim umarım ondandır montaj 7 saat sürdü nerdeyse her şeyle çok uğraştım acaba fazla kurcalarken anakarta zarar mı verdim diye korkuyorum

Bu tuşa basarken pcye güç vermeli miyim yoksa güç kapalıyken mi basmalıyım?
Clear CMOS işe yaramazsa şu şekilde MSI.ROM olarak değiştir 16 GB Fat32 flaşın içine atıp Flash BIOS işlemi gerçekleştir.

Yarın güncellemeyi deneyeceğim umarım ondandır montaj 7 saat sürdü nerdeyse her şeyle çok uğraştım acaba fazla kurcalarken anakarta zarar mı verdim diye korkuyorum
BIOS ile alakalıdır muhtemelen. Bu dediğim yöntemi yapman gerekli, önce Clear CMOS dene, 2 yöntem var, anakartta elektrik yokken power switch 0 konumundayken o tuş 10-15sn basılı tutabilirsin Clear CMOS yazan ya da elektrik varken kasa power tuşuna basmadan o tuşa dokun, sıfırlama işlemini başlatsın. @tyunusb Bunu şu anda yap, biraz bekle, eğer sonuç alamazsan yarın dediğim gibi yap, MSI.ROM dosyasını Fat32 formatlı USB bellek içine atacaksın.

Flash BIOS yazan bu porta takacaksın FAT32 formatlı ve içinde MSI.ROM bulunan belleği, yine kasa power tuşuna basma, flash bıos button basılı tut sol üstteki, 2-3 sn, işlemi başlatsın.

Işık yanıp sönecek, 5-10 dk içerisinde flashlama işlemini bitirecek.

İlk sistem açılışı 5-10 dk'yı bulabilir her halukarda, o süreyi beklediğini varsayıyorum @tyunusb

Hayır hocam 10 dakika beklemedim. Panikten öğün için en fazla 1 dakika beklemişimdir. Şimdi bekleyeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, 5-10 dakika arası beklersen açılacak muhtemelen. Açılmazsa, yeniden başlat ve tekrar bekle. Yine olmuyorsa, Clear CMOS üzerinden 2 tane sıfırlama yöntemi var tuş üzerinden, onları uygula yukarıda anlattığım şekilde. Yine başarısız olursa, Flash BIOS yöntemini anlattım, ondan sonra açılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…