R5 7500F sistem Cooler Master MasterLiquid Core II montajı sonrası açılmıyor

Syntax41

Üyecik
Merhaba arkadaşlar sistem şu şekilde

İşlemci : Ryzen 7500F
Sıvı Soğutucu : Cooler Master MasterLiquid Core II 360 ARGB Led
RAM : Lexar 2x16 GB 7200 Mhz DDR5 Ram
Anakart : MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Ekran Kartı : ZOTAC RTX 4070 SUPER
M2 SSD : MLD M500 MLD22M500P21-1000 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Kasa : Game Line Grand Premium 7x ARGB Fan Kumandalı 3.0 Gaming Bilgisayar kasası
PSU : COOLER MASTER G650M 80PLUS 650W Yarı MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

Sistemi sıvı soğutma ve bilgisayar kasası hariç güncel olarak kullanıyordum.2 parçayı yeni aldım ve montajını yaptım fakat , sistemi çalıştırdığım da klavye , mouse , ekran hic birine güç gelmiyor ve anakart cpu ışığı kırmızı yanıyor.
Bunu gördükten sonra sıvı soğutma bağlantılarını kontrol ettim sorun yok.
Anakart bağlantıları kontrol ettim sorun yok.
İşlemciyi doğru takmışım açıp kontrol ettim hatta pin kısmına baktım herhangi bir pin yamulmasi yada termal macun kaçma olayı yok.

Sıvı soğutucu pompasının 3 pinli soketi anakart üzerindeki Pomp_fan'a takıldi.
Aynı şekilde sıvı soğutmadaki fan çoklayıcı da Cpu_Fan'a takıldi.
Aynı şekilde ARGB çoklayıcı soketini de anakarttaki ARGB connectörüne bağlandı.
Ramler tek tek takıldı denendi.Tekrar ac kapa yapildi.
Bios pil cıkartılıp takıldi fakat hiç birinde sonuç alamadım.
Beni tek şüphelendiren şey son olarak anakartta çift cpu connector slotu var.Fakat benim powerimden 1x8 olmak üzere tek cpu connectorum var ve onunla kullanıyordum sistemi yaklaşık 2 yıldır kule tipi soğutma ile.

Sıvı soğutmadan sonra anakartı besleyemiyor mu diye düşünüyorum acaba çift cpu connectorünü de takmali miyim bunun hakkında bir bilgi bulamadm ama izlediğim videolarda herkes çift cpu connectorünü takılı olarak kullanıyor.

Eğer sorun bu ise psu değiştiricem full modüler gold bir psu alicam 2x8 pcu connector girişi ile besleyip anakarti sorunumun çözüleceğini düşünüyorum fakat net olarak bilmediğim içinde size danışmak istedim ona göre psu alacağım.

Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

BIOS Flashback ile BIOS Update denedin mi? İndirdiğin .cap uzantılı dosyayı MSI.ROM olarak isimlendir, FAT32 formatlı 16 GB bir bellek içine at, sonrasında arkadaki porta takıp tuşa basacaksın. Sistemde hiçbir şekilde görüntü alamıyorsun yani şu an öyle mi? Bu dediğim şeyi bir denemen de fayda var.

Soğutucu çok sıktığında bu tarz sorunlar olur ama birden fazla kez yapmışsın, pinleri falan da kontrol etmişsin. Sol tek 8 pin şeklinde CPU besleyebilmen lazım, önceden de böyle kullanıyordun değil mi?

Bir de CLR CMOS pinlerinden sıfırlamayı dener misin, BIOS güncellemeden önce. 15 sn tornavida dokundur bu 2 pinin arasına. Eğer başarısız olursa BIOS yaz arkadan. Tekrar tüm güç bağlantılarını kontrol et.

Şu işaretlediğim JBAT1 pininden sıfırlamayı dene, BIOS pili yerine. RAM'ler A2-B2 slotlarına takılı olsun bir de.

Bahsettiğim BIOS Flashback tuşu ve portu bunlar. FAT32 formatlı 16 GB belleğe .cap uzantılı BIOS dosyasını MSI.ROM olarak isimlendirip içine at, bu porta tak ve tuşa basılı tut birkaç saniye, işlem başlaması gerekli.

Son düzenleme:

Önerileriniz için teşekkürler.
12/8 işteyim şuan sabah eve geçince dediklerinizi deneyeceğim.Daha öncesinde flashdan bios yapmıştım eski sistemimde tekrardan deneyeceğim söylediklerinizi adım adım.

Bios flashback kaldi denemediğim onu da deneyeceğim birazdan.CLR CMOS pinleri işe yaramadı malesef

Son düzenleme:
Bir onu deneyin, eğer işe yaramazsa sebep ne olabilir bilmiyorum. Farklı bir PSU ile deneyin, ya da farklı bir işlemci ile belki elinizde varsa. Biraz deneme-yanılmaya giriyor. Ama saçma bir sorun, sadece kasa ve soğutucu değişmekle olması muhtemel bir şey değil aslında yanlış anlamadıysam.

Şu konuda anlatılan gibi bir durum olabilir mi? Montaj kiti mevzusu ya da çok sıkı montaj gibi?

Evet çok saçma bi sorun ya.Arkadaşlarimdaki bilgisayarlara da sivi sogutucu montaji yaparken olduydu ama onlarda bios pil muhabbetlerinde hallolmuştu olay bende düzelmemesi garip en son dediğiniz gibi deneme yanılma olayı yapıcam farkli parcalarla deneyeceğim sivi sogutmasiz deneyeceğim vs

Evet yaptığım işlemler şunlar son olarak yan sistemimden flash bios olayını hazırlayıp yaptım.
Bios güncellemesini aldı başarılı şekilde yaptı fakat sonrasında tekrardan açılmama işlemi yaptı.
Ramleri çıkardım tek ram'i tüm slotlarda denedim çalıştırmadı ve en son sağ son slotta 24 power pin'e yakın olan slotta sistem çalıştı.Diğer ram'i taktığım zaman A2 slotuna yani anakartta 2.ram slotuna bu sefer sistem açılmama durumu tekrardan yaşandı aynı şekilde diğer slotlara tekli olarak takıldığında da ram sistem açılmıyor.Ne saçma iş anlam veremedim bilmediğim bir durum mu var ram bozuk olamaz düne kadar kullanıyordum ki arkdaşımın sistemine takıyorum onu açıyor.Fakat onda da aynı problem var oda tek ramli çalışıyor sistem çift ramle açılmıyor hangi ayarı yapmamışız yada yanlış yapıyoruz bilgisi olan var mı

Son düzenleme:
RAM'leri paylaşır mısın marka model neydi? Sadece tek 1 modül mü sıkıntılı diğeri her türlü en sağdaki slotta açılıyor mu? BIOS zaten güncel demiştin.

Pinlerde bazen oksitlenme falan olabiliyor, sende acaba o tarz bir şey mi var, sadece o tek modül mü sorunlu onu tam anlayamadım, eğer bu dediğim mevzu varsa izopropille yıkıyorlar o kısmı ya da silgi ile vesaire silme işlemi gerçekleştiriliyor. Alttaki pin kısmında problem mevcutsa.

@Syntax41 Şu an sorun netleştiğine göre, bence sıfırdan bir konu aç, bu RAM olayını da anlat marka model belirterek, diğer arkadaşlar da yardımcı olsun. Görsel falan eklersen dediğim oksitlenme durumu varsa anlaşılır, arkadaşın sistemde de bu sorunlu modül aynı problemi yapıyor dediğin için biraz şüpheli.

Durum şöyle ramler daha 1 yıllık bile değil

Lexar Ares RGB 32 GB (2x16) 7200 MHz CL34 LD5U16G72C34LA-RGD DDR5 Ram​

Hata da şu şekilde 2 ram de Anakartın B2 slotuna takıldığında sistem açılıyor.Diğer türlü farklı slotalara tekli veya çiftli takıldığı zaman sistem kendini açmıyor.

Arkadaşının sistemde de birebir böyle değil mi durum?

Arkadaşının sistemde de birebir böyle değil mi durum?
Doğrudur hocam birebir bu şekilde

Evet arkadaşlar fikri olan var mıdır acaba halen tek ramimi kullanamiyorum ve anakarta tek ram bile taksam 4.slotta takmam gerekiyor diğer slotlara takarsam anakart cpu ve dram ışığı yakıyor

Fikri olan var mıdır acaba

Son düzenleme:

Anakart işlemci soket pinleri kontrol edilmeli.

Kasadaki anakart yükseltme vidalarından fazladan kalan var mı kontrol edilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…