Detaylar
Kim cevapladı?Haluk Albayrak
Yetkin
@Ayhan Dönmez trcdwr 16'dan 8'e düşürdüm sanki mouse bazen sapıtıyor normal mi? Stabil ama. Trefiyi de fulledim 1200 RPM aldığım fanla hem sessiz hem de oyunda 45 derecelerde geziyor şimdilik.
Haluk Albayrak
Yetkin
8'den 16 ya geri çekince düzeldi. Fakat bazı sıkı ayarlarda yine mevcuttu misal mouse uzun süre tam istediğim gibi keskin hareket ediyor fakat bir yerde hafif farklı bir yere kayıyor. Onun haricinde şu anda ayarlarım bu şekilde gayet kafi duruyor ama arkada oyun açıkken yükte Chrome'da gezerken bazen mini stutter yiyorum veya 3 5 dakikada bir kaydırken ekran yırtılıyor ve geçiyor 1 saniye sonra. Yırtılan ekran Chrome ama masaüstünde falan yok bu. Misal az önce düzelt butonunu kullandım Techolay'ın ve o kısım yırtıldı düzeldi sonra. 47 ve 46 olanlar bellek sıcaklıkları en alttaki ise GPU hot spot. Oyun yaklaşık yarım saattir açık. Timinglerden hangisinde problem olabilir? Testlerde daha sıkı timinglerle bile stabildim bazılarını gevşettim o derece diyebilirim. Yoksa saatlerce VT3 ve absolut testinde hata vermezken yine de vdd mi istiyor RAM? Yani şunu anlıyorum bundan daha sıkı timinglerde kullananlar falan var ve onlarda bu yırtılma olmuyor.
tWTRS 6 twtrl 24 yapıp deneyin. Gdm disabled da sorun yaratabiliyor çok düşürmek. SoC 1.28 verilebilir. Bazen SoC yetersiz olsa da testlerde geçebiliyor hata vermiyor ama oyunlarda anlık duraksamalara sebep oluyor.
Son olarak vddp çok düşük. 6400 gdm disable için saçma derece düşük. 1.1 yapmanız daha iyi olur testlerde geçmiş olsa bile margin vermek iyidir.
Son olarak vddp çok düşük. 6400 gdm disable için saçma derece düşük. 1.1 yapmanız daha iyi olur testlerde geçmiş olsa bile margin vermek iyidir.
Haluk Albayrak
Yetkin
6 24'dü onu 8 32 çektim Reddit'te optimal olarak TWTRS'nin 2 katı olması daha iyi dendiği için. Onun haricinde 1.1 yapayım da SoC önceden 1.285 kullanıyordum 1.27'ye kadar düşürdüm VT3 testi yaptım 2 saat ve sorun çıkartmadı. Tabii fazla olmasından zarar gelmez herhalde sınıra kadar. Oyunlarda gram takılma yok. Sadece Chrome üzerinde yırtılmalar ve çok mini stutter oluyor nadiren. Seslerde vs de takılma yok.
Voltajları dediğiniz gibi az yükselttim yarın test edeceğim şu anda test edemiyorum.
Voltajları dediğiniz gibi az yükselttim yarın test edeceğim şu anda test edemiyorum.
- Makaleler
- 1
@Haluk Albayrak Predictive mod açıp deneyebilir misin, sorun düzelecek mi, FCLK kaynaklı problem olabilir belki, dediğin sıkıntıları yapma potansiyeli var. FCLK VDCI Mode=Predictive
Predictive için ayrı test etmene gerek yok, dediğin problemler predictive ile devam edecek mi, ona bak sadece. By pass mod ile zaten stabilsen, Predictive ile instabil olma şansı yok çünkü.
Predictive için ayrı test etmene gerek yok, dediğin problemler predictive ile devam edecek mi, ona bak sadece. By pass mod ile zaten stabilsen, Predictive ile instabil olma şansı yok çünkü.
Bu dediğiniz AMD Radeon gpularda oluyor. Ekran kartınız NVIDIA mı AMD mi?
Oyunlarda gram takılma yok. Sadece Chrome üzerinde yırtılmalar ve çok mini stutter oluyor nadiren.
Haluk Albayrak
Yetkin
9070 XT kullanıyorum.
- Makaleler
- 1
Sorun kaynağı bu olabilir, RAM'in üstünde durdun hep, kronik driver problemidir. Ne zamandır var bu sorun?