PPT 230 yapınca 44bin küsur bile alıyorum :D

En son senin verdiğin değerle 43700-43800 civarı alıyorum :) yok bu şekilde kullanmaya devam edeceğim zaten. CPU Testi için @shiiw RAM tarafında da @Ayhan Dönmez çok yardımcı oldu sağ olsun. Stabil olarak çalışıyor şu an. Gayet memnunum :D en tepe sıcaklık yük altında 72-73 derece. Çok iyi bu değer benim için.

Ya işte 300-500 puan için 30 watt+8-10 derece fazla ısıya değmiyor yani zen6'lar gelsin hele 6.5GHz-7GHz easy diye sallıyorlar o zaman bakarız upgrade değer mi diye. :LOL:

Ya işte 300-500 puan için 30 watt+8-10 derece fazla ısıya değmiyor yani zen6'lar gelsin hele 6.5GHz-7GHz easy diye sallıyorlar o zaman bakarız upgrade değer mi diye. :LOL:
Valla Zen6 gelince sanırım en yüksek model 24/48 çekirdek olacak. Bakalım onla neler yapabilcez. Eğer değecekse geçerim yoksa zen7ye kadar devam :D

Vallahi Zen6 gelince sanırım en yüksek model 24/48 çekirdek olacak. Bakalım onunla neler yapabilcez. Eğer değecekse geçerim yoksa zen7ye kadar devam :D

24/48 ve gerçekten 6.5-7GHz falan olursa ki bu hızları medium yükte ancak kaldırır, alınır. Fiyatı önemli, 2000-3000 dolar falan olursa esprisi olmaz.

Ram ve çip krizinden sonra işlemciler de ucuz olmaz galiba. Bakalım ne kadar fiyatla gelicek :D
Ram krizi biraz da spekülatif. Millet kendi evinde AI ajanları kurmaya başladı VRAM yetmese bile Ram'e taştırıyorsun bitiyor.

Qwen 3.6 27B 4bit-quantize indirdim dün işte test yaptım, %75 GPU %25 RAM'e taşma yapmış 5080 ile. Hızına baktım hızı normal idare eder öyle çok kağnı gibi değil ve güncel 2026 yılına kadar eğitilmiş süper bir model. Agent+Coding her yola geliyor.

Bunları AI kutusu olarak satmak daha işlerine geliyor HBM+NPU'lu CPU'lar ile aman millet yüksek vramli ekran kartı kullanmasın dertleri o. AI kutusu alamayanlar da aylık 20-30 dolar aboneliğe bağlansın tabi. Çok spesifik iş olmadığı müddet bu modeller bir çok insanın işini rahatlıkla görüyor.

Şunun verdiği cevaba bakar mısın, süper yani :

1785853735303.webp

Kaynak Kullanımı :

1785853775200.webp

Son düzenleme:
Ram krizi biraz da spekülatif. Millet kendi evinde AI ajanları kurmaya başladı VRAM yetmese bile Ram'e taştırıyorsun bitiyor.

Qwen 3.6 27B 4bit-quantize indirdim dün işte test yaptım, %75 GPU %25 RAM'e taşma yapmış 5080 ile. Hızına baktım hızı normal idare eder öyle çok kağnı gibi değil ve güncel 2026 yılına kadar eğitilmiş süper bir model. Agent+Coding her yola geliyor.

Bunları AI kutusu olarak satmak daha işlerine geliyor HBM+NPU'lu CPU'lar ile aman millet yüksek vramli ekran kartı kullanmasın dertleri o. AI kutusu alamayanlar da aylık 20-30 dolar aboneliğe bağlansın tabi. Çok spesifik iş olmadığı müddet bu modeller bir çok insanın işini rahatlıkla görüyor.

Şunun verdiği cevaba bakar mısın, süper yani :

Eki Görüntüle 271107

Kaynak Kullanımı :

Eki Görüntüle 271109
Valla AI olaylarından çok anlamıyorum :D ben daha çok kendi işimde kullanıyorum. Rapor yazarken baya yardımcı oluyor bana :)

Ama şu çip krizi bitse hepimiz için iyi olucak :) umarım bir şekilde üretim kapasitesi artar da fiyatlara yansır bu durum.

Bende senin gibi tablo yaptım.
Testleri tekrar yapıp tabloya işledim :D

Dosya Ekleri

• 9950X Undervolt Ayarlarım_1.webp
    9950X Undervolt Ayarlarım_1.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 23
Vallahi AI olaylarından çok anlamıyorum :D ben daha çok kendi işimde kullanıyorum. Rapor yazarken bayağı yardımcı oluyor bana :)

Ama şu çip krizi bitse hepimiz için iyi olacak :) umarım bir şekilde üretim kapasitesi artar da fiyatlara yansır bu durum.

Bende senin gibi tablo yaptım.
Testleri tekrar yapıp tabloya işledim :D

Tablo Singapur'lu bir arkadaşın, şimdi testler esnasında PPT/TDC/EDC limitlerine baktığında PPT hariç diğerlerinde sınıra takılma olayı oldu mu? EDC limite toslama oluyorsa 195'i salıp 225'ten devam edebilirsin. İşlemci limitlerine toslamasın, Boost frekansından vs kısmasın onun işte ihtiyacı kadar olanı bulmak mesele, zaten bir kez uğraşılıyor bunlarla sonra işlemci ölene kadar devam.

Tablo Singapur'lu bir arkadaşın, şimdi testler esnasında PPT/TDC/EDC limitlerine baktığında PPT hariç diğerlerinde sınıra takılma olayı oldu mu? EDC limite toslama oluyorsa 195'i salıp 225'ten devam edebilirsin. İşlemci limitlerine toslamasın, Boost frekansından vs kısmasın onun işte ihtiyacı kadar olanı bulmak mesele, zaten bir kez uğraşılıyor bunlarla sonra işlemci ölene kadar devam.
EDC'nin 195 limitine takıldığını hiç görmedim.

Mevcut haliyle şu an CCD0: 5.2-5.3 ghzlerde CCD1 ise 5.1 ghz civarında takılıyor tam yük altında. EDC ise 185-188 civarında geziyor tam yükte.

Son düzenleme: