Haluk Albayrak
Yetkin
Açıkçası bilmiyorum hocam.SoC 1.28v hata veriyor.
SoC 1.28 nasıl hata veriyor. 1.29 yapıp FCLK 2133 yapıp vdd 1.49 yapın bir de öyle deneyin. Trefiyi de 50k yapın.
Açıkçası bilmiyorum hocam.SoC 1.28v hata veriyor.
SoC 1.28 nasıl hata veriyor. 1.29 yapıp FCLK 2133 yapıp vdd 1.49 yapın bir de öyle deneyin. Trefiyi de 50k yapın.
Hocam zamanlamaları epey sıktım ondan dolayı olmadı FCLK 2000 üstüne hiç çıkamıyorum direkt hata alıyorum. Bu arada sadece EXPO açık yine de 1.85v gözüküyor vddq. Belli ki anakart vpp ile karıştırıyor.
Hocam zamanlamalar direkt vdd vddq ile ilgili. SoC ile pek ilgisi yok zamanlamaların.
Tamamdır hocam yarın ilk işim bu olsun. Zaten profil olarak kayıt etmiştim oradan kontrol ederim ama ben yine de vddq voltajının vpp voltaji ile karıştığını fark ettim.
@Haluk Albayrak hocam bu şekilde yaptım şimdi teste alıyorum.
Eki Görüntüle 208156
Gdm disabled edip Nitro'yu 1 2 1 çekip vddqyu 1.40 yapıp vddyi 1.50'ye alır mısınız? Güzel bir performans farkı olur.
Nitro'yu ayarlamayı unuttum. Su anda tekrar vdd 1.6v verdim teste aldim dediğinizi şimdi uygulayıp tekrar teste alıyorum. Bu arada CPU Z stres testini ayni anda çalıştırıyorum CPU fanı çalışıp belleği soğutsun diye.
Vddio 1.45v bıraktım.
Eki Görüntüle 208159
Çöküyor hocam.
Hocam voltajları doğru yerden verdiğinize emin misiniz? Vdd 1.4 ve vddq 1.85 gözüküyor hala. Vddio 1.4 kalacak.
Eminim hocam. Ayhan hoca MSI bıosunun buglı olduğunu belirtti bende BIOS üzerinden SS bile attım umursamayıp atladık bu konuyu. Sonra da vpp voltajını 1.70 verdim vdd 1.70 olunca voltajların karıştığına kanaat getirdim.
Eki Görüntüle 208168
Buglı olduğunu bilmiyordum ben de diyorum neden öyle gözüküyor. 160 eğer direkt üzerine üfleyen bir fan yoksa fazla. 150 üzerine çıkmanı tavsiye etmem fansız. Robus training enabled değil mi? Ek olarak Memory contextler de disabled.