metezqq

Uzman
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray 5.0GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek AM5 İşlemci
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home

Merhaba sistemi yeni satın aldım. 3 gündür bende bios güncel ekran kartı driverları güncel fakat 3 4 kere bilgisayar ilk açılışta mavi ekran veriyor (her ilk açılışta değil ara sıra oldu ama sadece ilk açılışta verdi) mavi ekrandan sonra yeniden başlayınca bir sorun yaşanmıyor süresiz oyun oynayabiliyorum tek sıkıntı ilk açılışta.

Minidump dosyam: https://drive.google.com/file/d/1B6jYPer8R6fvAspJ-h5NjdHAK4VizoiA/view

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kasa PSU kalan parçaların modeli ne? Videodaki ayarları yaptın mı?

hocam bios güncelledim sadece bide secure boot açtım csm kapatıp okadar uefi şekilde windows 11 kurdum ve klasik driverları yükledim ekran kartının bide asusun sitesinden chipset sürücülerini yükledim başka bir şey yapmadım

dediğim gibi güç düğmesine bastıktan sonra asus logosu geliyor sonra bi mavi ekran verip 1-2 saniye içinde gidip normal bilgisayar açılıyor ve saatlerce sorunsuz kullanıyorum en ufak hata almadım şuana kadar oyunlardada problem yok ısı değerlerim gayet iyi boşta 35-40 arası gezerken yükte oyunlarda 65 i geçmiyor sistem daha çok yeni anlamış değilim neden mavi ekran yediğimi dump dosyasından anlayan birisi lütfen yardım etsin

Bu arada Google Drive'dan attığım ilk minidump dosyası herkese açık değilmiş, tekrardan oluşturdum. Güncel linki alta bırakıyorum. @Recep Baltaş abim müsait olduğunda bakıp yardımcı olursan sevinirim.

güncel minidump:https://drive.google.com/file/d/1B6jYPer8R6fvAspJ-h5NjdHAK4VizoiA/view?usp=drive_link

Arkadaşlar, dün aldığım birkaç tavsiye üzerine SSD'ye ve RAM'lere test uyguladım. Mavi ekran sebebinin onlardan mı kaynaklandığını öğrenmek için aşağıdaki görsellerdeki gibi ikisinde de bir sorun çıkmadı.

Sabah testleri yapmadan önce yine mavi ekran almıştım bilgisayarı açarken ve hata kodu "system_service_exception"dı. RAM ve SSD'de sorun yoksa ben bu mavi ekranları neden alıyorum? Yardım edebilecek bir kişi yok mu koskoca forumda?

Arkadaşlar, sorunumu hâlâ çözemiyorum. Neden kimse yardımda bulunmuyor? Memtest yaptım, SSD testi yaptım, işlemci testi yaptım; hepsi normal çıktı ama hâlâ mavi ekran alıyorum. Yönetim olaylarında bayağı bir sarı ve kırmızı ünlemli şeyler var. Nasıl kurtulacağım bu mavi ekran derdinden? Lütfen anlayan birisi yardım etsin.

Dosya Ekleri

• IMG_5057.webp
    IMG_5057.webp
    294,1 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_5056.webp
    IMG_5056.webp
    136,7 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_5054.webp
    IMG_5054.webp
    124,2 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_5055.webp
    IMG_5055.webp
    79,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Minidump dosyayı okumayı bilmediğim için bir şey diyemiyorum ben maalesef. PSU, RAM ve kasa markan neydi. EXPO kapalı deneyin, kabloları tam oturduğundan emin ol.
Hocam, farklı bir forumda birisi yukarıda dediğim testleri yaptırdı. Bir sorun gözükmeyince olay günlüklerinin raporunu istedi. Attıktan sonra Armoury Crate'i kaldırmamı istedi. Bilgisayardan kaldırdıktan sonra Test et, bilgisayarı kapatıp aç dedi. Bunu yaptım, o an mavi ekran almadım ama yarın sabah falan açtığımda mavi ekran alacağım korkusu hala var üstümde.

Anladım umarım düzelmiştir birkaç gün boyunca sorun çıkmazsa, mesajını çözüldü olarak işaretlersen başkaları da faydalanabilir.
Hocam, bu olay günlüklerinin içerisine ben de baktım. O Armoury Crate'i kaldırmamı söyleyen arkadaş bunun hakkında bir şey demedi ama benim yine de kafama takıldı. Hata günlüklerinin içerisinde önemli diye "Kernel Power" olay 41 diye hatalar var. Araştırdığımda insanların bu hatayı alırken bilgisayarları donup kalıyormuş oyun sırasında falan. Ama ben bir haftadır günde en az 3-4 saat oyun oynuyorum, asla ne donma ne de mavi ekran falan almadım kullanırken bu olay günlüklerinde neden "Kernel Power" hatası var, biliyorsanız söyleyebilir misiniz?

Minidump dosyayı okumayı bilmediğim için bir şey diyemiyorum ben maalesef. PSU, RAM ve kasa markan neydi. EXPO kapalı deneyin, kabloları tam oturduğundan emin ol.
DOCP ayarını hiç ellemedim, yani expo açmadım. RAM markam Lexar, kasa markam Enermax, PSU da Maxpro 3, 600 watt.