metezqq

Uzman
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray 5.0GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek AM5 İşlemci
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home

Merhaba sistemi yeni satın aldım. 3 gündür bende bios güncel ekran kartı driverları güncel fakat 3 4 kere bilgisayar ilk açılışta mavi ekran veriyor (her ilk açılışta değil ara sıra oldu ama sadece ilk açılışta verdi) mavi ekrandan sonra yeniden başlayınca bir sorun yaşanmıyor süresiz oyun oynayabiliyorum tek sıkıntı ilk açılışta.

Minidump dosyam: https://drive.google.com/file/d/1B6jYPer8R6fvAspJ-h5NjdHAK4VizoiA/view

Son düzenleyen: Moderatör:
@VENGEANCE ANGEL hocam tek tek açıklamışsınız teşekkür ederim ekran kartına furmark işlemciye prime95 testi yaptım herhangi bi kapanma veya kilitlenme durumuyla karşılaşmadım sonuçlar gayet normaldi.

-hızlı başlatma ayarını kapalıya aldım, hazırda beklet tikli değildi zaten. Onu tiklemem mi lazım, tiklememem mi?

-disk sürücüsünün giriş çıkışında sorun var demişsiniz. Formatla düzelebilecek bir şey mi? Çünkü disk testlerinde de bir anormallik yoktu.

Bir de olay raporlarına baktığımda kernel power 41 hatası gözüküyor ama hiç bir zaman bilgisayarım oyun oynarken ya da video izlerken çökmedi, hep sağlıklı kullandım. Araştırdığım kadarıyla insanlar bilgisayarlarını kullanırken bir anda donup kilitlendiği zaman kernel 41 hatası almışlar, bende öyle bir durum yok. Nasıl çözerim bu kernel power 41 hatasını?

-xmp/expo ayarım kapalı 4800 mhz oyunlarda yeterli oluyor diye sistem geldiğinden beri açmadım.

-daha 1 haftalık hazır sistemde bu kadar farklı farklı hatalar yaşamam normal mi? bu bilgisayarlar test edilip gönderilmiyor mu çıldırmalık resmen işin yoksa tüm kasayı garantiye yollamakla uğraş.
Prine95 tamam ama Furmark 5 para etmez bir program.
OCCT ile Power testi demiştim eğer yaptıysan.

Hazırda Beklet tiklenmemeli. Kalsın öyle kapalı olsun.
Diskin giriş çıkışı donanımsal bir sorun.
Kernel 41-63 hatasının hiçbir önemi yok. Çalışan bilgisayarı fişten çeksen bile o hatayı verir, onu o yüzden görmezden geliyorum.

Hazır sistemler, bildiğim kadarıyla test edilmiyor. Sorun yaşadığın için elbette üzgünüm. Sanırım kasayı komple göndermek zorunda kalacaksın.

Prine95 tamam ama Furmark 5 para etmez bir program.
OCCT ile Power testi demiştim eğer yaptıysan.

Hazırda Beklet tiklenmemeli. Kalsın öyle kapalı olsun.
Diskin giriş çıkışı donanımsal bir sorun.
Kernel 41-63 hatasının hiçbir önemi yok. Çalışan bilgisayarı fişten çeksen bile o hatayı verir, onu o yüzden görmezden geliyorum.

Hazır sistemler, bildiğim kadarıyla test edilmiyor. Sorun yaşadığın için elbette üzgünüm. Sanırım kasayı komple göndermek zorunda kalacaksın.
daha alalı 1 hafta bile olmadı nerdeyse yollayıp ya iade yada değişim isticem çünkü kasayı kurduğum gün aldığım mavi ekranların minidumpları duruyor benle alakasız bu hatalar

Arkadaşlar, konunun üzerinden 1 hafta geçmesi üzerine sistemi teknik servise yolladım. Bugün mail üzerinden işlemci değişimi yaptıklarını ve işlemler tamamlandıktan sonra müşteri hizmetlerinin arayıp yapılanlar hakkında bilgi verileceğini söylemişler. Bu yaşadığım mavi ekranlar, işlemci değişimi sonrası düzeldi mi diye tekrar bir mail yolladım. Haber bekliyorum, umarım düzelmiştir.

Son düzenleme: