R5 7500F ve RTX 4060 sistem açılışta mavi ekran veriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metezqq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 442
  • Etiketler Etiketler
    mavi ekran

metezqq

Uzman
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray 5.0GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek AM5 İşlemci
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home

Merhaba sistemi yeni satın aldım. 3 gündür bende bios güncel ekran kartı driverları güncel fakat 3 4 kere bilgisayar ilk açılışta mavi ekran veriyor (her ilk açılışta değil ara sıra oldu ama sadece ilk açılışta verdi) mavi ekrandan sonra yeniden başlayınca bir sorun yaşanmıyor süresiz oyun oynayabiliyorum tek sıkıntı ilk açılışta.

Minidump dosyam: https://drive.google.com/file/d/1B6jYPer8R6fvAspJ-h5NjdHAK4VizoiA/view

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim hocam. Bir iki gün şu bilgisayarı açtığımda mavi ekran verip vermeyeceğini bir test edeyim. Zaten tekrardan mavi ekran alırsam formatlayacağım, o zaman dediğiniz versiyonu kurarım. Sorun yine devam ederse garantiye yollarım, zaten onlar uğraşsın. bir aylık maaşımı komple bilgisayara veriyorum, o da sorunlu çıkıyor.

@stormhawks47 yaklaşık 1-2 saattir bu Asus'un Armoury Crate yazılımı hakkında araştırma yapıyorum. Yerli yabancı hangisi olursa olsun, bir tane bile olumlu yorum yok bu yazılım hakkında. Kullanıcıların çoğu bu Armoury Crate'in mavi ekran hatalarına sebep olduğunu ve bilgisayarlarının çökmesine neden olduğunu belirtmiş. Kaldırdıktan sonra hepsinin sorunu çözülmüş resmen.

Ve ben de Armoury Crate'i kaldırdıktan sonra olay raporlarında herhangi bir kırmızı uyarıyla karşılaşmadım. Sadece birkaç gün mavi ekran hatasının geçip geçmediğini kontrol edeceğim ama çok yüksek ihtimalle mavi ekran alma sebebim bu kötü yazılımdan dolayı, çünkü tüm donanımlarıma test uyguladım, hepsi tertemiz çıktı.

Son düzenleme:
Aşağıya redditte konuşulmuş birkaç yorum bırakacağım görsel şeklinde bir tane bile olumlu yorum yok bu yazılım hakkında. O yüzden bu konuyu görüp de yüklemeyi düşünenler bir daha düşünsün.

Maalesef öyleymiş.
umarım benim mavi ekran sorunumda bu lanet uygulama yüzündendir de silip kurtulmuşumdur artık sabah uyandığımda açıcam bilgisayarı

Dosya Ekleri

• IMG_5071.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_5073.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_5072.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 32
Paylaştığınız minidump dosyalarında nvidia sürücüsü hatası olarak görünmekte. Bir tanesinde nvme depolama biriminde hata oluşmuş olarak görünmekte. İlk önce DDU ile güvenli modda nvidia sürücüsünü temizleyin. Daha sonra 566.36 sürümünü kendiniz kurun. Nvme hatası için kullandığınız SSD markası nedir. Kendi sürücüsü olan modelse sürücüsünü kurun. SSD tarafında Firmware güncellemesi var mı kontrol edin.

Hocam, 3 gündür her açışımda mavi ekran alıyordum. Dünkü o Armoury Crate'i kaldırmamdan sonra bu sabah açışımda ilk defa mavi ekran vermeden açıldı bilgisayarım. Sanırım düzeldi ama sizin dediklerinizi de uygulamam lazım. Windows'u kurduktan sonra NVIDIA'nın kendi sitesinden manuel bir şekilde 18 Mart'ta yayınlanan son sürümü kurdum. Nasıl NVIDIA sürücü hatası alabiliyorum ki?

Bu videoyu izlerseniz sürücüde nelerin sorunlu olduğunu görebilirsiniz.

Hocam, SSD markam Lexar NM620 1 TB NVMe PCIe Gen 3 x4, okuma 3500 MB/s - yazma 3000 MB/s M.2 SSD. ssd sürücüsü nasıl kuruluyor hakkında hiç bilgim yok bendeki ssdye sürücü olup olmadığını biliyosanız atma şansınız var mı?

Bu videoyu izlerseniz sürücüde nelerin sorunlu olduğunu görebilirsiniz.
Anladım hocam ama isterseniz olay raporlarını sizle de paylaşayım, bir bakın. Ben de az kurcaladıktan sonra baktım, her gün Armoury Crate denen o yazılım mavi ekrana sebebiyet veriyormuş. Başka bir yazılım veya driver uygulama kilitleme durumu yapmamış. ve dün gece sildikten sonra ilk defa mavi ekransız açtım bilgisayarı

@stormhawks47 hocam merhaba, bugün işten geldikten sonra dediğiniz ekran kartı sürümünü kurdum: 566.36 Bunu ben ne zamana kadar böyle kullanmam lazım? 580 sürümünün falan çıkışını mı beklemem gerekiyor? Yani tüm 570 serisi mi sorunlu?

Son düzenleme:

Maalesef bilinmiyor. Beklemenin zararı yok. Performans artışı sağlayacak bir sürüm olursa herkes tarafından test edilir, duyulur . Onun dışında eski sürüm driver kullanmak eğer stabil ise kötü bir şey değil bana göre.

Bilgisayarında bellek yönetimi ile ilgili bir problem olduğu aşikâr. Ekran kartına da sıçramış. RAM testi temiz.

Tek tek denemek gerekiyor, OCCT üzerinden POWER testi yapabilirsin. Hata alacak mısın almayacak mısın gözlemle. SSD'yi değiştirebilirsin. Sorun hala devam ediyorsa anakartı bile değiştirmen gerekebilir.

DirectX güncellemeyi dene.

Güç Yönetiminde Hızlı Başlatmayı Aç seçeneği var, kapatma menüsünde Hazırda Beklet seçeneği olabiliyor. -opsiyonel-
Dolayısıyla SSD'ye bilgisayar hızlı açılsın diye bir dosya oluşturuluyor. Bu dosya üzerinden okuma yaparken hata oluşmuş.

Dosya sistemiyle alakalı sorunlar yaşanmış. Ayrıca I/O dediğimiz yani disk sürücüsünün giriş-çıkışında bir problem oluşmuş.

Denemeden bilemeyiz ama yüksek ihtimalle suçlu SSD gibi görünüyor.
Diğer ihtimaller de ya anakart ya da güç kaynağı kaynaklı olabilir. XMP/DOCP/EXPO ayarlarında bir yanlışlık da bu soruna sebep olabilir.

@VENGEANCE ANGEL hocam tek tek açıklamışsınız teşekkür ederim ekran kartına furmark işlemciye prime95 testi yaptım herhangi bi kapanma veya kilitlenme durumuyla karşılaşmadım sonuçlar gayet normaldi.

-hızlı başlatma ayarını kapalıya aldım, hazırda beklet tikli değildi zaten. Onu tiklemem mi lazım, tiklememem mi?

-disk sürücüsünün giriş çıkışında sorun var demişsiniz. Formatla düzelebilecek bir şey mi? Çünkü disk testlerinde de bir anormallik yoktu.

Bir de olay raporlarına baktığımda kernel power 41 hatası gözüküyor ama hiç bir zaman bilgisayarım oyun oynarken ya da video izlerken çökmedi, hep sağlıklı kullandım. Araştırdığım kadarıyla insanlar bilgisayarlarını kullanırken bir anda donup kilitlendiği zaman kernel 41 hatası almışlar, bende öyle bir durum yok. Nasıl çözerim bu kernel power 41 hatasını?

-xmp/expo ayarım kapalı 4800 mhz oyunlarda yeterli oluyor diye sistem geldiğinden beri açmadım.

-daha 1 haftalık hazır sistemde bu kadar farklı farklı hatalar yaşamam normal mi? bu bilgisayarlar test edilip gönderilmiyor mu çıldırmalık resmen işin yoksa tüm kasayı garantiye yollamakla uğraş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…