Selamlar.

Geçen hafta aldığım sistemime OC yani PBO yapmak istiyorum fakat uğraştırıcı ve uzun süren bir şeyse gerek yok. RAM'ler için XMP açtım, zaten bunu yeni gördüm. Uğraştırıcı mı? Eğer 15-20 dakikada biten bir şeyse yapmak istiyorum. İşlemci soğutucum kule tipi fakat çok iyi değil. Power Boost'un bir soğutucusu.

Şimdiden teşekkürler.

• R5 7500F.
  • RTX 5060 Ti.
  • ASUS B650MR.

Selamlar.

Geçen hafta aldığım sistemime OC yani PBO yapmak istiyorum fakat uğraştırıcı ve uzun süren bir şeyse gerek yok. RAM'ler için XMP açtım, zaten bunu yeni gördüm. Uğraştırıcı mı? Eğer 15-20 dakikada biten bir şeyse yapmak istiyorum. İşlemci soğutucum kule tipi fakat çok iyi değil. Power Boost'un bir soğutucusu.

Şimdiden teşekkürler.

• R5 7500F.
  • RTX 5060 Ti.
  • ASUS B650MR.
Bundan önce, Neden yapmak istiyorsunuz? Elinizde ki soğutucu pek iyi sayılmaz o yüzden gerek yok bence.

Soğutucu alıp OC yap ya da CPU değiştir. Benim 6800 bile ufaktan darboğaza girebiliyor 2K çözünürlükte. %1 ve %0.1 için de RAM OC şart.

CPU değiştirme şansım yok yeni aldım. Gerek olduğunuda düşünmüyorum hocam. Fakat ayın 15'inden sonra yeni soğutucu alabilirim. Kaç TL bütçe ayırmam gerekiyor. Şu anki soğutucum bu.

Bundan önce, neden yapmak istiyorsunuz? Elinizde ki soğutucu pek iyi sayılmaz o yüzden gerek yok bence.

Oyunlarda daha yüksek performans almak istiyorum.

CPU değiştirme şansım yok yeni aldım. Gerek olduğunuda düşünmüyorum hocam. Fakat ayın 15'inden sonra yeni soğutucu alabilirim. Kaç TL bütçe ayırmam gerekiyor. Şu anki soğutucum bu.

"Daha yüksek" Olmayacaktır hocam. Oynasa oynasa 5 - 10 FPS oynar belki daha az. Oyundan oyuna göre değişir bu.

AMD PBO Nedir, Nasıl Açılır? Videoyu izledikten sonra anlayacaksınız.

Mevcut soğutucunuzdan iyi bir OC performansı beklemeyin. PBO ile +100 ile olabildiğince co vermeye bakın.

"Daha yüksek" Olmayacaktır hocam. Oynasa oynasa 5 - 10 FPS oynar belki daha az. Oyundan oyuna göre değişir bu.

AMD PBO Nedir, Nasıl Açılır? Videoyu izledikten sonra anlayacaksınız.

Neden daha yüksek olmayacaktır? Çoğu konuda veya videoda 15 20 FPS kadar bir FPS artışı sağlanıyor bir de üstüne işlemcinin sıcaklığıda düşüyor.

Mevcut soğutucunuzdan iyi bir OC performansı beklemeyin. PBO ile +100 ile olabildiğince co vermeye bakın.

Co falan nedir bir bilgim yok hocam hepsini nasıl yapacağım hakkında bir bilginiz var mı? Anakartım ASUS.

Neden daha yüksek olmayacaktır? Çoğu konuda veya videoda 15 20 FPS kadar bir FPS artışı sağlanıyor bir de üstüne işlemcinin sıcaklığıda düşüyor.

Co falan nedir bir bilgim yok hocam hepsini nasıl yapacağım hakkında bir bilginiz var mı? Anakartım ASUS.

Anakartın ASUS olması iyi haber. Bahsedilen rehberde anlatılıyor. Co bir çeşit voltaj ayarıdır. - verdiğiniz sürece voltajı düşürüyorsunuz ve ne kadar verirseniz silikon kalitesine göre daha fazla frekans alabilirsiniz.

Hocam PBO Ayarını manuel ayar çekip uygun değerleri bulursanız FPS artışını gözle görülür fark edersiniz. Otomatik olanı vardı bide yanlış değilsem burada da ciddi fark oluşmuyor. Ben soğutucuya pek güvenmediğim için otomatikte bırakırdım. Sıcaklıklar da evet düşüyor 2 - 4 derece arası oynuyordu yanlış değilsem.

Anakartın ASUS olması iyi haber. Bahsedilen rehberde anlatılıyor. Co bir çeşit voltaj ayarıdır. - verdiğiniz sürece voltajı düşürüyorsunuz ve ne kadar verirseniz silikon kalitesine göre daha fazla frekans alabilirsiniz.

Hocam attığınız video ASRock ASUS değil ben mi yanlış videoya bakıyorum?

Hocam PBO Ayarını manuel ayar çekip uygun değerleri bulursanız FPS artışını gözle görülür fark edersiniz. Otomatik olanı vardı bir de yanlış değilsem burada da ciddi fark oluşmuyor. Ben soğutucuya pek güvenmediğim için otomatikte bırakırdım. Sıcaklıklar da evet düşüyor 2 - 4 derece arası oynuyordu yanlış değilsem.

Ayarları yapmayı bilmiyorum hocam Recep abinin videosu ASRock.