Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jjEnes

Başarılı
  • Anakart:
  • İşlemci: R5 7535HS
  • Ekran kartı: RTX4050
  • İşletim sistemi: W11 Home

Aşağıda paylaştığım minidump dosyalarındaki hataların sebebi nedir, yardımcı olursanız sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dengeli bu şekilde görünüyor (2. resim)
Normali bu değil. Tabii senin ayrı bir güç modu ayarın daha olduğu için normal karşılıyorum. Olabildiğince işlemciyi hazır tutmaya yönelik bir güç moduymuş. Tercih ettiğim ayarlar değil açıkçası.

İlk resimdeki ayarı bu seçenekte kullanıyorum, oyunlarda performansı düşürmediği ve daha az ısındığı için. Bunu ne yapayım?
Daha az ısındığı ile ilgili bir yanılgı yaşadığını düşünüyorum. Acer ayarındayken de aynı, bu ayardayken de aynı planlara çıkıyor işlemci güç planına bağlı olarak.

5 5
5 80
-----
99 99
99 99

Durum değişmezse bu 2 plandan birine geçmeni önereceğim.

Hızlı başlatma seçeneğini kontrol etmek için buraya geldim kapatmıştım şimdi seçenek görünmüyor Dengeliye aldığım için mi acaba?
powercfg.exe /hibernate off :)
Ben seninle konuştuğumuz konularda hiçbir zaman donanımsal sorun demedim, sen de biliyorsun ki. Hala demiyorum, bu konuda da dememiştim.

Yani, demem o ki test ettikten sonra yazarsın.
Merhaba,

Şu ana kadar hızlı başlatma kapalı kullandım ve açılışta henüz ekranın gelmemesi veya logoda donma sorununu yaşamadım. Peki hızlı başlatma aktifken neden bu sorun oluyor? Bana normal gelmiyor bu durum.

Dediğiniz sürücüler de güncelledim. Son durum bu şekilde. Burada güncelle dediğiniz bir şeyler var mı?

Bu sebeple internet sürücülerini de kontrol edebilirsin.
Wi-Fi ayarlarımda "Wi-Fi 2" yazıyor. Dediğiniz sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?

Ekran görüntüsü 2024-05-17 211105.webp

Merhaba,

Şu ana kadar hızlı başlatma kapalı kullandım ve açılışta henüz ekranın gelmemesi veya logoda donma sorununu yaşamadım. Peki hızlı başlatma aktifken neden bu sorun oluyor? Bana normal gelmiyor bu durum.
Bana normal geliyor. Hızlı başlatmanın sorun yarattığını gördüğüm ilk yer değil, son yer de olmayacak.

Hızlı başlatmada olay bilgisayarı kapattığında tüm oturumların oturumu kapatılması ve bilgisayar hazırda bekleme moduna girmesi.

Bu, özellikle Windows veya sürücüler söz konusu olduğunda birçok soruna neden olabilir, olmuş da.

Hızlı Başlatma'yı kapatmanı söylememin sebebi de bununla uğraşmak zorunda kalmaman içindi her şekilde. Sistemin zaten SSD'den önyükleme yaptığı için artık gerçekten değerli olmadığı söylenebilir.

Örnek olarak Yeni bir sürücü yüklediğin düşün ve sistemin de sana yeniden başlatmanın gerekli olduğunu söylediğini düşün. Eğer yeniden başlatmaz ve bunun yerine kapatırsan (yani hazırda bekleme moduna geçersen), bilgisayar hazırda bekleme modundan çıktığında, yeniden başlatmadığın için tam olarak yüklenmemiş olan yeni sürücüleri kullanmaya devam etmeye çalışacak. Bunun nedeni yeni sürücülerin eskilerinin yerini alması ancak sen hala eski sürücüleri referans alan ve kullanan bilgisayarın kapatılmadan önceki durumunu kullanıyor olacaksın. Bu da bazı sorunları tetikliyor olabilir chipset sürücünle alakalı.

Dediğiniz sürücüler de güncelledim. Son durum bu şekilde. Burada güncelle dediğiniz bir şeyler var mı?
Wi-Fi ayarlarımda "Wi-Fi 2" yazıyor. Dediğiniz sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
Olduğu gibi kullanabilirsin.

Son durum nedir?

Hızlı başlatmanın sorun yarattığını gördüğüm ilk yer değil, son yer de olmayacak.
Anladım dediğinizi. Benim normal gelmiyor dememin sebebi aynı modeli kullananlar sıkıntı yaşamadan hızlı başlatma ile kullanırken bende hızlı başlatmanın sorun yapması :(

Bu da bazı sorunları tetikliyor olabilir chipset sürücünle alakalı.
Chipsetin güncelliğini nasıl anlarım? Şu an güncel mi acaba?

Sistemin zaten SSD'den önyükleme yaptığı için artık gerçekten değerli olmadığı söylenebilir.
Bu konu hakkında da başka bir konu açtım zaten. Benim SSD de yazma çok yavaş çıkıyor okumaya göre. Açılışlarda sorun eden bu da olabilir mi acaba?

Ekran görüntüsü 2024-06-03 171139.webp
Ekran görüntüsü 2024-06-03 191015.webp

Şu anlık açılışlarda değişen bir şey yok. Öncekine göre bayağı geç açılıyor ama şu ana kadar donmadı en azından :)

Anladım dediğinizi. Benim normal gelmiyor dememin sebebi aynı modeli kullananlar sıkıntı yaşamadan hızlı başlatma ile kullanırken bende hızlı başlatmanın sorun yapması :(
Pek bir önemi yok cidden. Etkili bir ayar değil.

Chipsetin güncelliğini nasıl anlarım? Şu an güncel mi acaba?
Windows Update'i eksiksiz yapıyorsan günceldir.

Bu konu hakkında da başka bir konu açtım zaten. Benim SSD de yazma çok yavaş çıkıyor okumaya göre. Açılışlarda sorun eden bu da olabilir mi acaba?
O konuyu ben ayırdım sayılır. Diskin rastgele okuma yazma hızlarında değişkenlik yaşıyor ama attığın bazı testllerde de normal duruyor. %93 doluluğun etkisi olabilir. Lakin 7GB okuma 7GB yazma bekliyorsan o da yanlış. 2.5 civarı yazma sunuyor disk sana normalde de.

Şu anlık açılışlarda değişen bir şey yok. Öncekine göre bayağı geç açılıyor ama şu ana kadar donmadı en azından :)
Hızlı başlatma, sistemi hızlı başlatmaz. Sadece hazırda bekletir. SSD kullandığın için sistemin hızlı başlatmaya da ihtiyacı yok. Yanılgı yaşıyorsun bu konuda da. Kafaya takılacak bir şey yok.

Mavi ekranı sormuştum ben. Son durumu nedir?

Windows Update'i eksiksiz yapıyorsan günceldir.
Güncel o zaman. Şu an bir güncelleme görünmüyor.

O konuyu ben ayırdım sayılır. Diskin rastgele okuma yazma hızlarında değişkenlik yaşıyor ama attığın bazı testllerde de normal duruyor. %93 doluluğun etkisi olabilir. Lakin 7GB okuma 7GB yazma bekliyorsan o da yanlış. 2.5 civarı yazma sunuyor disk sana normalde de.
Şu an 100 GB boş alan var ve buna rağmen 7'ye 1, 5-2 GB veriyor 3 ay önce test ettiğimde 7/5 veya 7/4 çıkıyordu 3 ayda bu kadar düşmesine göre herhalde bir 3 ay daha sonra 500 MB falan olur gibi.

Hızlı başlatma, sistemi hızlı başlatmaz. Sadece hazırda bekletir. SSD kullandığın için sistemin hızlı başlatmaya da ihtiyacı yok. Yanılgı yaşıyorsun bu konuda da. Kafaya takılacak bir şey yok.
Siz şimdi böyle deyince aklıma; geldi acaba benim yazma hızı düştüğü için mi açılışı 15 saniye kadar arttı?

Mavi ekranı sormuştum ben. Son durumu nedir?
Minidumps dosyasında yeni bir DMP dosyası oluşmamış başka bakmam gereken yer varsa bilmiyorum. Bazen donduğunda da oluşmuyordu da DMP dosyası.

Şu an 100 GB boş alan var ve buna rağmen 7'ye 1, 5-2 GB veriyor 3 ay önce test ettiğimde 7/5 veya 7/4 çıkıyordu 3 ayda bu kadar düşmesine göre herhalde bir 3 ay daha sonra 500 MB falan olur gibi.
Siz şimdi böyle deyince aklıma; geldi acaba benim yazma hızı düştüğü için mi açılışı 15 saniye kadar arttı?
OEM bir SSD, attığım linki incelersen düz bir grafiği olmadığını 3000 kadar hız kaybı yaşadığını da görürsün. OEM olduğu için ne olduğu belli değil. Buna kurban gitmiş olabilir. 2.soruya geleceksek de hayır.

Minidumps dosyasında yeni bir DMP dosyası oluşmamış başka bakmam gereken yer varsa bilmiyorum. Bazen donduğunda da oluşmuyordu da DMP dosyası.
Mavi ekran sorunu çözülmüş. Bu konu artık kapanabilir.

OEM bir SSD, attığım linki incelersen düz bir grafiği olmadığını 3000 kadar hız kaybı yaşadığını da görürsün. OEM olduğu için ne olduğu belli değil. Buna kurban gitmiş olabilir. 2.soruya geleceksek de hayır.

Mavi ekran sorunu çözülmüş. Bu konu artık kapanabilir.
Yardımlarınız için teşekkürler. :)