Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stechi

Gelişen
Merhaba,

Sistemim yeni bir sistem sayılır bu yıl içerisinde aldım. Son 1 haftadır mavi ekran ve oyunlarda sürekli crash yiyorum. DDU ile ekran kartı driverını kaldırıp baştan kurulum yaptım bir şey düzelmedi.

Ayrıca BIOS güncellemesi yapamıyorum. Güncellemeye başlarken yükleme barı ilerlerken bir anda bilgisayar kendi kendine restart atıyor ve BIOS Update tamamlanamıyor. Birkaç farklı BIOS sürümü ile denedim fakat sonuç aynı. BIOS harici tüm bileşenler güncel durumda. Bu konuda da yardımcı olabilen varsa sevinirim.

Minidump dosyaları;

Sistem özelliklerim:
  • Ryzen 5 7600.
  • ASUS Prime A620 M-K
  • ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti Advanced Edition 16 GB
  • XPG Lancer 32 GB (2x16 GB)
  • Adata Legend 850 1TB

Çözüm
İkisini de yapmadım.
CPU+RAM testinde çok fazla error alıyorum. Sadece CPU testinde sıkıntı yok gibi. Sorun RAM'ler ile mi alakalı acaba? Dediğiniz diğer testi de yapayım.

Memtest'e mavi alırsan kesinlikle ekrana gelen yazının fotoğrafını cekmeye calıs olmadı yine minidump atarsın Memtest'e olursa. Şu anda ki verilere göre %100 olmasa da %98 RAM gibi.
Yanıtın için teşekkürler, akşam eve geçtiğimde yapıp sonuçları paylaşacağım.

Merhaba minidump ların bir tanesine bakarken leaguecrashhan gördüm LoL oyunuyla alakalı gibi sisteminizde LoL var mı?

1733471907220.webp

2. Olarak ASUS Armory Creat programından mavi yemişsin

1733472004064.webp

3. yine LoL

1733472061872.webp

4.olarak RAM'lerde bir progrem görüyorum lütfen LoL ve armory creati komple PC'den kaldırıp Memtest yapar mısın RAM testi yani

1733472204079.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba minidump ların bir tanesine bakarken leaguecrashhan gördüm LoL oyunuyla alakalı gibi sisteminizde LoL var mı?
Eki Görüntüle 104792
2. Olarak Asus Armory Creat programından mavi yemişsin
Eki Görüntüle 104793
3. yine Lol
Eki Görüntüle 104794
4.olarak ramlerde bir progrem görüyorum lütfen lol ve armory creati komple pc den kaldırıp Memtest yaparmısın ram testi yani
Eki Görüntüle 104795
Selamlar tekrar,
Evet LoL oynarken oyun kapanıyor sürekli crash yiyorum. Doğrudan mavi ekran yiyip bilgisayarın kapandığı da oluyor. Ama LoL’den veya Armoury Crate’den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, birkaç kez Fortnite oynarken de oldu.

Selam tekrar,
Evet LoL oynarken oyun kapanıyor sürekli crash yiyorum. Doğrudan mavi ekran yiyip bilgisayarın kapandığı da oluyor. Ama LoL'den veya Armoury Crate'den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, birkaç kez Fortnite oynarken de oldu.

Memtest ve kesinlikle OCCT testi yapalım aksam cevap beklıyorum iyi günler ❤️

İkisini de yapmadım.
CPU+RAM testinde çok fazla error alıyorum. Sadece CPU testinde sıkıntı yok gibi. Sorun RAM'ler ile mi alakalı acaba? Dediğiniz diğer testi de yapayım.

Memtest'e mavi alırsan kesinlikle ekrana gelen yazının fotoğrafını cekmeye calıs olmadı yine minidump atarsın Memtest'e olursa. Şu anda ki verilere göre %100 olmasa da %98 RAM gibi.

Çözüm