niaziy

Gelişen
Şu sıralar Path of Exile 2 oynarken daha sık oluyor ama hiç yük altında değilken de yaşanıyor. FurMark'ta 30dk teste soktum hiç sorun yaşamadım. Kasanın kapak açıkken sabit 75 derece çalışıyordu. 1 kere güç kaynağı yenilendi aynı marka modelle. Serviste kaç kere kontrolleri yapıldı sorun yok gözüküyordu. Hatta kargoda hasar gördüğü için anakartı tamir bile ettirdim sorunu bir türlü çözemediler.

İnternette bulabildiğim çoğu şeyi denedim DDU ile driver güncellemesi yeni akım korumalı priz vs yardımcı olabilirseniz senirim.

Sistem:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Ekran kartı: Gainward GeForce RTX 4070 Ti Phoenix
  • Anakart: Gigabyte B650M DS3H
  • Kasa/güç kaynağı: DeepCool CC560 650W
Sürekli servise göndermekten sıkıldım. 2 yıllık sistem son 1.5 yılında bu sorunu yaşıyorum. Servise gidiyor 1-2 ay orada duruyor geliyor 1 ay normal sonra tekrar bozuluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem boştayken olması genellikle temas sorunundan oluyor, ekran kartının güç soketinde veya anakart PCI-e slotunda sorun olabilir.

Sistem boştayken güç soketini ve ekran kartını hafif oynatın, sorun varsa siyah ekrana düşecektir.

Sistem boştayken olması genellikle temas sorunundan oluyor, ekran kartının güç soketinde veya anakart PCI-e slotunda sorun olabilir.

Sistem boştayken güç soketini ve ekran kartını hafif oynatın, sorun varsa siyah ekrana düşecektir.
Şimdi denedim bir sorun yaşanmadı

@Recep Baltaş musaitseniz yardımcı olabilrseniz sevinirim forum forum gezip çare bulamadım.

Son düzenleme:
Çok alakalı değil ama bunu bir deneyin.

BIOS'tan dahili GPU'yu kapatın, Integrated Graphics ayarını disable yapacaksınız.

Chipset sürücüsü mutlaka kurulu olacak.

AMD cleanup ile AMD GPU sürücüsünü kaldırın, DDU ile NVIDIA sürücüsünü kaldırın, sonra sadece NVIDIA sürücüsü tekrar kurun.