19142

Çalışkan

İşlemciyi 7800X3D, anakartı Gigabyte X870 Gaming X Wi-Fi 7, RAM'i 2 adet ve SSD'yi 990 EVO Plus 1 TB yapınca sistem 71.705 TL yapıyor. Bana inanılmaz uygun geldi. Şu an hesapladım, aynı parçalarla sistem toplarsak 75.912 TL yapıyor (stok soğutucu fiyatınıda dahil ettim). Arada 4.207 TL fark var. Az bir fark değil, gördüğüm ilk F/P hazır sistem bu açıkçası. @14925 görüşünü merak ettiğim için etiketledim 🙂

İşlemciyi 7800X3D, anakartı Gigabyte X870 Gaming X Wi-Fi 7, RAM'i 2 adet ve SSD'yi 990 EVO Plus 1 TB yapınca sistem 71.705 TL yapıyor. Bana inanılmaz uygun geldi. Şu an hesapladım, aynı parçalarla sistem toplarsak 75.912 TL yapıyor (stok soğutucu fiyatınıda dahil ettim). Arada 4.207 TL fark var. Az bir fark değil, gördüğüm ilk F/P hazır sistem bu açıkçası. @14925 görüşünü merak ettiğim için etiketledim 🙂
Sistem iyi güzel de, bence yaptığınız özelleştirmeler çok da mantıklı olmamış gibi.
Özellikle de SSD seçimi ne yalan söyleyeyim hiç içime sinmedi, o kadar 1 TB SSD'ye o kadar daha fazla verip de yine DRAM'siz bir model almak mantıksız. Onun yerine TwinMOS Xtreme seçilebilir.
Anakart olarak B650 Eagle yetecektir diye düşünüyorum 7800x3D için, sonuçta Intel işlemciler gibi X (Z) serisi anakart seçmemizi gerektirecek bir durum yok, OC yapmak istesen B ile de yaparsın ve VRM'leri de gayet yeterli.
Soğutucu olarak ise buradaki seçenekler güzel gelmedi, ayriyeten Phantom Spirit gibi güzel kule tipi alınabilir.
Bu özelleştirmelerle birlikte 70K civarı ediyor, aslında çok da F/P gelmedi bana.

Sistem iyi gibi de siz niye sürekli sistem topluyorsunuz hocam.😀

Sistem iyi gibi de siz niye sürekli sistem topluyorsunuz hocam.😀

Zevkine 😛

Sistem iyi güzel de, bence yaptığınız özelleştirmeler çok da mantıklı olmamış gibi.
Özellikle de SSD seçimi ne yalan söyleyeyim hiç içime sinmedi, o kadar 1 TB SSD'ye o kadar daha fazla verip de yine DRAM'siz bir model almak mantıksız. Onun yerine twinmos Xtreme seçilebilir.
Anakart olarak B650 eagle yetecektir diye düşünüyorum 7800X3D için, sonuçta Intel işlemciler gibi X (Z) serisi anakart seçmemizi gerektirecek bir durum yok, OC yapmak istesen b ile de yaparsın ve VRM'leri de gayet yeterli.
Soğutucu olarak ise buradaki seçenekler güzel gelmedi, ayrıyeten Phantom spirit gibi güzel kule tipi alınabilir.
Bu özelleştirmelerle birlikte 70k civarı ediyor, aslında çok da F/P gelmedi bana.

X870 anakart almanın sebebi hem WI-FI7 bulunması hem de anakart serisinin yüksek olması. SSD hakkında fikrim yoktu açıkçası ama twinmos SSD'lere pek güvenmiyorum ama DRAM konusunda haklısınız. Seçeneklerde bulunan kasa ve PSU'su hakkında fikriniz var mı? Kasanın psusunu bilmiyorum ve internettede yazmıyor.

Şom ağzımı seveyim. Zam gelmiş, artık alınmaz.

Son düzenleme: