Bütçe
10.000 ₺

J3Mehmet

Uzman
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 çekirdek 38MB önbellek soket AM5​
  • Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II 6400MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI DP VGA mATX​
  • Akran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12 GB GDDR6X 192 bit ekran DLSS 3​
  • RAM: Kingston 16 GB Fury Beast Black 5200 MHz CL40 DDR5 Single kit​
  • SSD: Adata Legend 750 500GB PCI-e NVMe okuma 3500 MB - yazma 3000 MB M.2 SSD (ALEG-750-500gcs)​
  • Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe M.2 SSD okuma 3500 MB - yazma 3300 MB​
  • Kasa: XPG valor mesh RGB siyah mid Tower 650W 80+ white gaming kasa​

Yukarıda belirtmiş olduğum sistemde ssdleri yükseltmek istiyorum yetmiyor. Çoğunlukla oyun oynayacağım ve yayın açmayı düşünüyorum 2 tane buna uygun en az 2 TB olacak depolama yükseltme tavsiyesi almak istiyorum. Bütçe maksimum 10.000 TL. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • işlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 çekirdek 38MB önbellek soket AM5​
  • anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II 6400MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI DP VGA mATX​
  • akran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 OC 12 GB GDDR6X 192 bit ekran DLSS 3​
  • RAM: Kingston 16 GB Fury Beast Black 5200 MHz CL40 DDR5 Single kit​
  • SSD: Adata Legend 750 500GB PCI-e NVMe okuma 3500 MB - yazma 3000 MB M.2 SSD (ALEG-750-500gcs)​
  • Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe M.2 SSD okuma 3500 MB - yazma 3300 MB​
  • kasa: XPG valor mesh RGB siyah mid Tower 650W 80+ white gaming kasa​

Yukarıda belirtmiş olduğum sistemde ssdleri yükseltmek istiyorum yetmiyor. Çoğunlukla oyun oynayacağım ve yayın açmayı düşünüyorum 2 tane buna uygun en az 2 TB olacak depolama yükseltme tavsiyesi almak istiyorum. Bütçe maksimum 10.000 TL. Şimdiden teşekkür ederim.

Arta kalan parayla da bunu al :D

Eğer bütçe varsa RAM değişimi yap derim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Arta kalan parayla da bunu al :D

Eğer bütçe varsa RAM değişimi yap derim.
2x2 yapmak mantıklı ddğil mi yoksa tek 4 yapmak mı mantıklı ? Diğer forumlarda 990 ı çok önerende oldu kc3000 i önerende çok oldu hangisi bilemedim. Ram için extra konu açacağım.

Bununla kc3000 ve 990 pro arasındaki fark ne hocam ben pek anlamıyorum kusura bakma

2x2 yapmak mantıklı ddğil mi yoksa tek 4 yapmak mı mantıklı ? Diğer forumlarda 990 ı çok önerende oldu kc3000 i önerende çok oldu hangisi bilemedim. Ram için extra konu açacağım.

Bununla kc3000 ve 990 pro arasındaki fark ne hocam ben pek anlamıyorum kusura bakma
990 Pro gereksiz pahalı. Arada çok az fark var aradaki fiyat farkı değmez. Aynı zamanda Yayın açmak istiyorsan 32GB ram kullanman gerekli en azından o yüzden tavsiyem attığın ramleri al kalan bütçe ile.

Bununla KC3000 ve 990 PRO arasındaki fark ne hocam? Ben pek anlamıyorum kusura bakma.
Performans açısından aşağı yukarı aynı seviyedeler. Donanımsal olarak kontrolcü, NAND markası vs. gibi temel farklar var tabii ama aradaki fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı yok 990 PRO modeli ile.

KC3000 ile farkına gelirsek, tamamen aynı disk diyebilirim. Performans olarak da aynı sayılır, çok minimal farklar var arasında. Renegade modeli biraz daha önde geliyor testlerde. Bunun dışında TBW farkı var, Renegade'de bu değer daha fazla. Üstüne daha ucuz olduğunu da hesaba katarsak, bu daha mantıklı.

990 Pro gereksiz pahalı. Arada çok az fark var aradaki fiyat farkı değmez. Aynı zamanda Yayın açmak istiyorsan 32GB ram kullanman gerekli en azından o yüzden tavsiyem attığın ramleri al kalan bütçe ile.
Peki hocam Renegade ve KC3000 arasında sence hangisi mantıklı? Ayrıca benim bahsettiğim 990 pronun soğutuculu versiyonu

Performans açısından aşağı yukarı aynı seviyedeler. Donanımsal olarak kontrolcü, NAND markası vs. gibi temel farklar var tabii ama aradaki fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı yok 990 PRO modeli ile.

KC3000 ile farkına gelirsek, tamamen aynı disk diyebilirim. Performans olarak da aynı sayılır, çok minimal farklar var arasında. Renegade modeli biraz daha önde geliyor testlerde. Bunun dışında TBW farkı var, Renegade'de bu değer daha fazla. Üstüne daha ucuz olduğunu da hesaba katarsak, bu daha mantıklı.
Peki hocam 990 pronun soğutuculu verisyonu nasıl soğutucuda olması söylediğiniz durumda yine farka değmez mi ?

@J3Mehmet, soğutucu çok pahalı bir şey değil, kendiniz alıp takabilirsiniz. Renegade ve KC3000 arasında Renegade mantıklı. Dediğim gibi aynı ürün zatenpeki soğutucuyu nerddn bulacağız ve buna termal bant eklemek gerekiyor mu benim anakartta soğutucu yok ssdlerin orda