Hocam ne yapmam lazım şimdi yeniden soğutucuya paramı vermek yoksa underclock mu performans düşüşü olacak mı ve nasıl yaparım?
Hiçbir şey yapman gerekmiyor böyle kullanmaya devam edeceskin hiçbir zararı yok ve IOD'nin FPS'ye veya performansa yok denecek kadar az çünkü sadece köprü iletişim görevi görüyor.

Hiçbir şey yapman gerekmiyor böyle kullanmaya devam edeceskin hiçbir zararı yok ve ıod'nin FPS'ye veya performansa yok denecek kadar az çünkü sadece köprü iletişim görevi görüyor.

Teşekkür ederim ben de FPS düşürüyor sandım sadece rekabetçi oyun Rainbow Six: Siege oynuyorum oda düşük ayarlarda Cinebench değerleride normal dediniz Windows'ta debloat ve özelleştirme yaparak bu testte 456 FPS gördüm.

Hw monitör gibi bir uygulamayı açın ve işlemcinin saatlerinin ısındıkça düşüp düşmediğine bakın. Eğer düşüyorsa işlemciniz fazla ısınıyordur. Ancak skorunuz gayet iyi görünüyor.

Bunun dışında 95 derece hiç az değil. Daha iyi bir soğutucu tercih edebilirsiniz eğer bütçeniz varsa. Yoksa underclock yapabilirsiniz.

Boşta 50 derece olması normal, ıod sıcaklığından kaynaklı öyle gözüküyor direkt paket sıcaklığını görüyorsun. İşlemcinin çekirdekleri ise boşta 20-30 derece arasında olur, HWiNFO ile bakarsan göreceksin çekirdek sıcaklıklarının düşük ama ıod sıcaklığının yüksek olduğunu.

Iod = PCI, iGPU, USB, mem Controller, phy gibi bütün I/O araçlarının iletişimini sağlayan bir çip.

Core ratıo 5.45 verdim diger klasik PBO ayarları yaptım garip bir şekilde işlemci saat kısmadı boşta 39 derece Cinebench testinde Max 79 Rainbow Six: Siege'de ise Max 55 derece görüyor gerçekten ilginç :D

Teşekkür ederim ben de FPS düşürüyor sandım sadece rekabetçi oyun Rainbow Six: Siege oynuyorum oda düşük ayarlarda Cinebench değerleride normal dediniz Windows'ta debloat ve özelleştirme yaparak bu testte 456 FPS gördüm.

Core ratıo 5.45 verdim diger klasik PBO ayarları yaptım garip bir şekilde işlemci saat kısmadı boşta 39 derece Cinebench testinde Max 79 Rainbow Six: Siege'de ise Max 55 derece görüyor gerçekten ilginç :D
Yazmayı unuttum birde cinebench puanım 16 bin oldu

Dosya Ekleri

• IMG-20250513-WA0008.webp
    IMG-20250513-WA0008.webp
    149,1 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:

Yazmayı unuttum birde cinebench puanım 16 bin oldu
Hocam o zaman benim 3600'de olan sorun olmuş sizde de. Nedense stock ayarlarda işlemciye anakart çok fazla voltaj veriyordu (1.4-1.45 gibi) onu ayarlayınca bendede çok iyi bir düzelme oldu. E hayırlı olsun masraf yapmadan kurtardınız :)