w00zy

Çalışkan
Merhaba, daha önce çok fazla ısınmayan işlemcim 60-65 derecelerde takılırken oyunlarda en ful ayarlarda ve 2K çözünürlükte oynuyorum, bütün her şeyi. Son zamanlarda FIFA 26, Forza Horizon 6 gibi oyunlarda 75-80 dereceleri görmeye başladı; hatta FIFA'da falan menüde bile drop yiyorum, bazen 80 dereceyi gördüğünü bile söyleyebilirim. Termal macunu daha yeni değiştirdim. Sizce sorun nedir? Kullandığım sıvı soğutma Deepcool'un 360'lık bir sıvı soğutması. İşlemcimde ise Curve Optimizer ALL Core Negative 30, PPT: 75W, TDC: 70A, EDC: 140A şeklinde ayarlı. Daha önce de ısınma sorunu yaşamıştım ve bu ayarla çözüm bulmuştum.

Macundan kaynaklı olabilir, sıvı soğutmanızda ekstra anormallik olsa masaüstünde bile sorun yaşarsınız.
Fanlarınızı agresif ayarlayın, 75-80 dereceye varmadan %70-80 olsun mesela eğer çözülmezse macunu yenilemek gerekebilir.

Kasa ve radyatör fan hızınızı, ortam sıcaklığını, kasa içi hava akışı iyi mi değil mi bilmiyorum. Genelde macundan veya pompa arızalanırsa olur, pompa arızalansa masaüstünde bile anormal değerler görürdünüz. Tek tek deneyerek bulmanız lazım, kesin bundan dolayı olur diyemiyorum.

Kasa ve radyatör fan hızınızı, ortam sıcaklığını, kasa içi hava akışı iyi mi değil mi bilmiyorum. Genelde macundan veya pompa arızalanırsa olur, pompa arızalansa masaüstünde bile anormal değerler görürdünüz. Tek tek deneyerek bulmanız lazım, kesin bundan dolayı olur diyemiyorum.
Sistem bu şekilde herhangi bir sıkıntım yok ama neden böyle olduğunu çözemiyorum..

Dosya Ekleri

• 5b047b3e-8f43-4ec7-af67-4e6a05ece089.webp
    5b047b3e-8f43-4ec7-af67-4e6a05ece089.webp
    983,9 KB · Görüntüleme: 5