Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Denizli
Selam arkadaşlar.

Saçma bir sorun yaşıyorum. İlk kez başıma geldiğinden konu açayım istedim. Yaklaşık 1 hafta önce bilgisayarıma format attım. Format sonrası ikinci monitör olarak kullandığım ekran sürekli gidip geliyor. Her saniye gidip gelmesinden dolayı fareyi ana ekranımda kıpırdatamayacak derecede kasma yaşıyorum ve sorunu çözemedim. DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden kurdum sorun çözülmedi. Monitörün arızalı olduğunu düşünmüyorum, zira dün bir ara aralıksız kullanabildim. Bugün yine aynı sorun tekrarlandı. Çözüm önerileriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Sistem Özellikleri
  • R5 7600X
  • RTX 4070
  • 32 GB RAM

Çözüm
Bu tip sorunlarda öncelikle kablo ve bağlantı noktalarını kontrol etmek önemli. Farklı bir DisplayPort/HDMI kablosu deneyebilirsin, ayrıca monitörün giriş ayarlarını da kontrol et.

Ekran kartı sürücüsünü tamamen DDU ile kaldırıp en güncel versiyonunu tekrar kurman iyi olmuş, ama BIOS ve anakart chipset sürücülerinin de güncel olduğundan emin ol.

Eğer mümkünse, monitörü sadece ana ekran olarak kullanıp sorun devam ediyor mu bak. Ayrıca güç tasarrufu ayarlarını ve ekran yenileme hızını gözden geçir.

Genel olarak sorun donanım kaynaklı olabileceği için bu adımlardan sonra devam ederse, farklı bir ekran kartıyla test etmek veya servise başvurmak gerekebilir.
Bu tip sorunlarda öncelikle kablo ve bağlantı noktalarını kontrol etmek önemli. Farklı bir DisplayPort/HDMI kablosu deneyebilirsin, ayrıca monitörün giriş ayarlarını da kontrol et.

Ekran kartı sürücüsünü tamamen DDU ile kaldırıp en güncel versiyonunu tekrar kurman iyi olmuş, ama BIOS ve anakart chipset sürücülerinin de güncel olduğundan emin ol.

Eğer mümkünse, monitörü sadece ana ekran olarak kullanıp sorun devam ediyor mu bak. Ayrıca güç tasarrufu ayarlarını ve ekran yenileme hızını gözden geçir.

Genel olarak sorun donanım kaynaklı olabileceği için bu adımlardan sonra devam ederse, farklı bir ekran kartıyla test etmek veya servise başvurmak gerekebilir.

Çözüm
Merhaba ekran kartı yerine tam oturmamış olabilir temassızlık yapıyor olabilir kontrol et kablo bağlantılarını kontol et. Kardeşimin sisteminde de görüntü gidip geliyordu ekran kartını söküp tekrar takınca düzeldi.
Ona çok bir ihtimal vermiyordum. Zira 2 ekranımdan yalnızca birinde sorun vardı.

Maalesef ki kablo imiş. Çok şaşkın şekilde fark ettim durumu. Umutsuzca HDMI kablosu ile denedim DP kablosunu çıkarıp. Sorun çözüldü. Birkaç gün içerisinde aynı sorunu yaşatmaz ise çözülmüş demektir. Durduk yere bozulan bir DP kablosu olacağına ihtimal bile vermemiştim açıkçası…