ilker simsek

Çalışkan
Sayın arkadaşlar öncelikle merhaba.
Sistem bilgilerim şu şekilde.
Ekran kartı: RTX 4070 Ti super.
RAM: 2x16 CL36.
İşlemci: Ryzen 5 7600X.
İşlemci soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360.
The Last of Us Part II oyununu oynarken işlemci sıcaklığı değerleri 79 ila 83 arasında geziyor genellikle 80 derecenin üzerine çıkmıyor ama bazı sahnelerde 80 derecenin üstünü görebiliyorum.
Diğer oyunlarda (PUBG, RDR2, FH5, BG3) 70,75 derecenin üstüne kolay kolay çıkmıyor.
Bu şekilde TLOU oynamaya devam edersem bir sorun oluşur mu veya TLOU oyununda bu sıcaklık değerlerini görmem normal mi

Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• asd 2 2.webp
    asd 2 2.webp
    118,3 KB · Görüntüleme: 78
  • belgeee.webp
    belgeee.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 79
Sayın arkadaşlar öncelikle merhaba.
Sistem bilgilerim şu şekilde.
Ekran kartı: RTX 4070 Ti super.
RAM: 2x16 CL36.
İşlemci: Ryzen 5 7600X.
İşlemci soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360.
The Last of Us Part II oyununu oynarken işlemci sıcaklığı değerleri 79 ila 83 arasında geziyor genellikle 80 derecenin üzerine çıkmıyor ama bazı sahnelerde 80 derecenin üstünü görebiliyorum.
Diğer oyunlarda (PUBG, RDR2, FH5, BG3) 70,75 derecenin üstüne kolay kolay çıkmıyor.
Bu şekilde TLOU oynamaya devam edersem bir sorun oluşur mu veya TLOU oyununda bu sıcaklık değerlerini görmem normal mi

Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi sosyaller.

Oyun bozuk optimizasyonu yapamadilar.

Kafama takılan bir nokta var YouTube üzerinden benchmark testlerini izlediğimde millet 9800X3D ile 120W çekiyor 50 derecelerde dolaşıyor.
Bir diğeri 5600X ile 70 75W arası çekiyor 58 derece alıyor.
Benim işlemci 90W çekiyor 80 derecelerde dolaşıyor bu çok kafamı kurcaladı eğer optimizasyon ile ilgiliyse tamamdır.

Kafama takılan bir nokta var YouTube üzerinden benchmark testlerini izlediğimde millet 9800X3D ile 120W çekiyor 50 derecelerde dolaşıyor.
Bir diğeri 5600X ile 70 75W arası çekiyor 58 derece alıyor.
Benim işlemci 90W çekiyor 80 derecelerde dolaşıyor bu çok kafamı kurcaladı eğer optimizasyon ile ilgiliyse tamamdır.

OC yapıyorlar onlar genelde islemciyi veya ekran kartını en yüksek seviyede kullanmak için.

Deneyip tekrardan sonucu paylaşacağım.

Durduğum yerde 3 4 derecelik bir fark yarattı ama hareket ettiğim zaman yine 80 dereceyi zorluyor havaların sıcak olmasından dolayı da bu değerlere çıkıyor olabilir herhalde.
Tek tesellim 80 derecenin üzerine pek çıkmıyor o

Dosya Ekleri

• belge2.webp
    belge2.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Deneyip tekrardan sonucu paylaşacağım.

Durduğum yerde 3 4 derecelik bir fark yarattı ama hareket ettiğim zaman yine 80 dereceyi zorluyor havaların sıcak olmasından dolayı da bu değerlere çıkıyor olabilir herhalde.
Tek tesellim 80 derecenin üzerine pek çıkmıyor o

Undervolt yapmayı deneyin. Tabii internetten araştırın, deneme yanılma yoluyla doğru ayarları bulun, eğer yanlış değer girerseniz pc açılmayabilir. BIOS sıfırlamanız gerekir. Curve Optimizer da olabilir.

Undervolt yapmayı deneyin. Tabii internetten araştırın, deneme yanılma yoluyla doğru ayarları bulun, eğer yanlış değer girerseniz PC açılmayabilir. BIOS sıfırlamanız gerekir. Curve Optimizer da olabilir.

Çok zahmetli gibi geldi gözüme daha önce öyle bir işe girişmediğim için :D
75 ila 78 arası dolaşıyor sıcaklık değerleri şu an, 80 dereceyi görmüyorum ya gerisi önemli değil.
Undervolt'a da bir ara bakmayı düşünüyorum. Teşekkürler yardımlarınız için, iyi sosyaller.

Çok zahmetli gibi geldi gözüme daha önce öyle bir işe girişmediğim için :D
75 ila 78 arası dolaşıyor sıcaklık değerleri şu an, 80 dereceyi görmüyorum ya gerisi önemli değil.
Undervolt'a da bir ara bakmayı düşünüyorum. Teşekkürler yardımlarınız için, iyi sosyaller.
Sıcaklık limitide koyabilirsiniz. All core negative 15 girip sıcaklık limitini 80 yaparsanız 80 derece görürse saat hızını düşürür. Bu sayede çektiği voltaj da azalır. Bu da sıcaklığın düşmesini sağlar.
IMG_1996.webp

IMG_1997.webp

Percore yerine all core negative 15 yapın.

Thermal throttle limit 80 yazıyor. 80 dereceden sonra kendini limitleyecek. Cpu boost positive 150 yazıyor. O kısmı auto da bırakın, ekstradan saat hızını artırmasın. Alttaki curve optimizer kısmına girdiğinizde 2.resimdeki sayfa açılacak. All core negative 15 girmeniz yeterli.